niikoo_1 написа:Тойота вече почна да потъва VW и GM ги изпревариха по продажби след като последните няколко години бяха на първо место, в Б-я също почват да затъват.![]()
А найстина като интериор, материали, шумоизолация и т.н. и т.н. Toyota е на светлинни години зад VW.
Е, за целта беше нужно най-голямото земетресение в историята на цивилизацията.
Това за светлинните години няма да го коментирам, защото предполагам не си виждал нова Тойота отблизо
В класа на Королата е Джета, като както казах нямат особена разлика
Королата наистина има по-семпъл салон, но качеството на материалите е достатъчно добро, щом за три години нямам никакъв дефект при мен.
Разлика има в цената и в гаранцията
И в двете Королата е доста пред Джета и това е което ме убеди мен.
С кеф бих карал Джета но с две години гаранция и с 10 000 лева по-скъпа..... защо да го правя?
Класацията JDPower не е никак странна, а е базирана на факти от собственици на колите.
Тоест относно качество са отразени броя оплаквания и влизане в бокса.
Като се сравняват 2 коли трябва да се взима предвид и цената и таргет групата и тн, на голфа основният проблем му е че е скъп. Иначе е много по изпипана кола. Тойотата е направена по-достъпна със съответните компромиси в качеството. По-правилно е да се говори за ценови клас, а не коя кола колко е голя
Е как да е правена с повече компромиси в качеството, като всички класации (не само на JD Power) са категорични че в този показател положението е точно обратно.
Кое те кара да мислиш така?