Икономична градска кола
- Vantage
- Автомобил: Golf R 2017
- Двигател: Variant 4motion
Re: Икономична градска кола
Двигателят е един и същ. Обща разработка между Форд и Пежо... френски е, в което няма нищо лошо. Върви прилично, гори малко и не се чупи повече от останалите дизелови двигатели.
Аз карам 1.6 tdci,90 коня.Разликата между моят двигател и този с 110 к.с. е само и единствено в турбината.При мен е с непроменлива геометрия и съответно по-евтин.Всъщност двигателите 1.6 тдци и 2.0 тдци са съответно 1.6 хди и 2.0 хди при Пежо.Същите двигатели се слагат и на Мазда. Разликата е в търговското наименование на двигателя. Най-готиното е, че много често на светофар ми се случва да посеган да запаля колата, а тя си работи.Супер тих двигател! Като пъргавина също е добър.С 3-ма или повече души вече се усеща.
Като подръжка не знам какво да ти кажа, тъй като не ми се е налагало да сменям нищо, освен демпферна шайба, която струваше 350 лв оригинал и 110 лв за някаква испанска. Разходът в София никога не ми е надвишавал 5.6 литра. По магистрала - 4 литра.
Като подръжка не знам какво да ти кажа, тъй като не ми се е налагало да сменям нищо, освен демпферна шайба, която струваше 350 лв оригинал и 110 лв за някаква испанска. Разходът в София никога не ми е надвишавал 5.6 литра. По магистрала - 4 литра.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
За Астра H кой двигател е по-препоръчителен 1.7 или 1.9 ?
И двата са 101 коня,но втория е с 6 скорости...
1.9 как е като разход ?
Обслужването на двата мотора колко горе-долу ще е ?
И двата са 101 коня,но втория е с 6 скорости...
1.9 как е като разход ?
Обслужването на двата мотора колко горе-долу ще е ?

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За опелско дизел само ( - ) съм чувал... , но може да има и читави. Мислил ли си за 1.4 тди на VW
Ако не си, вземи да помислиш... ако искаш ще се видим и ще си поговорим, ще те повозя да видиш 

- Dead man
- Контакти:
Velko написа:За опелско дизел само ( - ) съм чувал... , но може да има и читави. Мислил ли си за 1.4 тди на VW![]()
![]()
Ако не си, вземи да помислиш... ако искаш ще се видим и ще си поговорим, ще те повозя да видиш
Скъпи ми Велко,

viewtopic.php?f=1&t=260738
Търсех някой с такъв двигател да го е карал поне 100 000 км,ама не намерих-чудно защо...
Искам да си купя кола и съм и замислил леко да я покарам-поне 150-200 000 км за някоко години...

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така е като слушаш кой какво ти е казал... ма ти си знаеш.Вземи си 1.9 за икономия
Моята е поне на 300 000 и аз съм навъртял 35 000 с чип и се кара всеки божи ден.Изчакай докато навъртя 100 000 ( като гледам не бързаш да купуваш ) за да видиш, че всеки говори каквото му е на сърце.Айде със здраве 

- Dead man
- Контакти:
като гледам не бързаш да купуваш
Чакам коледните промоции....

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тогава имаш време до коледа да прочетеш какво съм ти написал и да си помислиш хубавко 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Velko написа:тогава имаш време до коледа да прочетеш какво съм ти написал и да си помислиш хубавко
Велко, разхода ти е болна тема, но ще ти кажа само това. Даваш разход в СФ 5л/100км. Това е хубаво, но чипа ти помага за някакви грамове. Както и да е, моя таралясник в периода март-ноември ми харчи между 5,5 и 6л в София, като основно пътувам до работа и обратно в час пик. Такаче разхода е по-нисък, но неможе да е довод. Просто и при 1,4 и при 1,9 е достатъчно нисък за да не е фактор

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Факта е, че е по-икономична от 1.9. Ако това не е водещият фактор, би ли ми обяснил с какво 1.9 превъзхожда 1.4? Бас държа, че ако я настъпваш повечко няма да ти дава 5,5 - 6 , а 8. Аз колкото и да я налагам повече от 6 никога не е давала. Но както прочетох не могат да изминат и 100 000 преди да ги пратят за Надин, така че едва ли има значение 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Velko написа:Факта е, че е по-икономична от 1.9. Ако това не е водещият фактор, би ли ми обяснил с какво 1.9 превъзхожда 1.4? Бас държа, че ако я настъпваш повечко няма да ти дава 5,5 - 6 , а 8. Аз колкото и да я налагам повече от 6 никога не е давала. Но както прочетох не могат да изминат и 100 000 преди да ги пратят за Надин, така че едва ли има значение
Не е така Велко, карам нормално, но и редовно я цедя, не обичам да заспива

Много обичам сентенцията която се повтаря че в 100 теми - "няма безплатни коне". Еми чисто безплатни няма, но има такива на символична цена - при ТДИ

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някакво развитие
Гледам,че Dead man се възхищава на някакви Фордове тука
милионници

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
През уикенда имах възможността да покарам една Фабиa 1.9 SDI комби, която доста приятно ме изненада. В София градско с вкл климатик даде 6/100, а е и доста пъргавка. Според собственика, не отварях капака, били както той се изрази "напълно прост дизел", без много електроника и лесен и не много скъп за поддръжка. Като гледам и цените за много по-малко от обявения лимит ще можеш да си вземеш доста добър, новичък и запазен екземпляр. 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”