Избор на евтин автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Re: Избор на евтин автомобил

Мнениеот НарКол » Нед 21 сеп 2014 16:46

Вълчан написа:Ами те отдавна си работят заедно...еднакви табла..двигатели..окачване...

Да де, ама аз досега не съм видял Ксара на която да пише Пежо. :cool
Ето за младия колега поредното предложение от мен - Мазда 626. :c010

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 21 сеп 2014 17:30

Пежо 406 преди фейса е моето предложение. Супер здраво окачване,обезшумена,комфортна возия и не на последно място истински спирачкии никаква ръжда.

Единственият минус е разходът на газ от порядъка на 12 13 литра градско 1.8 110кс мотора,но и 1.8 Абс е същия,така чу по добре пежото..ааа и данъка,иначе тая кола е вечна и доказана.

vwgolf2gl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwgolf2gl » Нед 21 сеп 2014 17:51

Рено Туинго , малка (отвън) градска кола .. евтина за подръжка ..имат си и екстри.. :)

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Нед 21 сеп 2014 20:23

Понеже е млад човек ...един доста здрав автомобил.....има газова и изглежда добре.http://www.cars.bg/c858424

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 21 сеп 2014 21:01

stoyan0304 написа:и аз уж за на далавера направих бартер Сеат толедо за пасата б3 ама за няма и 1 година пасата ми е седнал на 2600 лева. Имай предвид без да има покупка при това - беше чист бартер само всеки си пое прехвърлянето на колата при нотариуса и после регистрациите в кат и другите глупости. Аз дадох кола със здрав двигател и поизгнило купе и взех кола със здраво купе и множество кусури и ремонти по двигателя. Днес ми създаде пореден разход - изгоря ми бензиновата помпа и отидоха пак пари и там. Затова другия път дизел. Дет се мъчих да :wild дявола то накрая се оказа, че той :wild мене. Ама такъв е живота шибан. Дето викат повечето колеги всичко е на късмет. :mhihi

Хубаво де, но не ти ли е известно, че бартерите 95% са трампа на проблеми, един вид надлъгване. Един се отчайва от нещо и с бартер си мисли, че ще пробута скапана кола, а насреща му наивник със здрава кола, която му "омръзнала". Бяхте ли си казали открито грижите или всеки се правеше, че колата му е почти наред?

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Нед 21 сеп 2014 23:07

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Пон 22 сеп 2014 8:48

predat0r написа:http://www.cars.bg/c855788 :screwy

Колегата търси кола с газ. Тая вектра не е лоша, но ще му трябва още хилядарка за газов инжекцион. :stumm

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Пон 22 сеп 2014 19:46

За сега съм решил в сряда да ходя до Пловдив да видя някои. За сега фаворит ми е тази http://www.cars.bg/c865417 . Не ме кефи много дизайна, ама ако е без ръжда и си заслужава, защо не.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 22 сеп 2014 20:18

Тея мазди са чук,само огледай много добре за ръжда.Ако трябва я вдигнете някъде на подемник и я огледайте хубаво.
Пробвай я и на бензин дали работи добре.

Вълчан
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пон 22 сеп 2014 20:25

7 год съм карал такава.Изумително здрава и качествена.Специално тази нещо не е наред със предницата....прекалено разминавания има бронята...че и калниците.Задните вежди са правени то се вижда още от снимките което не е лошо разбира се.По нагоре ти дадох пример със много по добра кола от този модел.Не се циганеи за 300-400лв... :screwy
Първоначално обслужване ремъци ролки и масло плюс труд около 350лв.Проблеми този мотор някакви сериозни няма.Разход градско бензин около 9-10л....изв града около 6.0л.Както е писал продавача 8 газ е само изв града и то под 100км ако караш....10 средно е нормално.

Последна промяна от Вълчан на Пон 22 сеп 2014 20:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 22 сеп 2014 20:31

Колегата Вълчан е прав, че неговата обява повече си струва от този гнилоч. Казвам гнилоч, защото колата е внос от Австрия, и щом е от там, шанса да не е гнила или магерена е 1 към 999. Дано не съм прав де, но щом са правени задните вежди, работата е ясна. Както каза Sando, няма какво да я гледаш отвън, направо на канал, ако ти хареса отдоло, и няма мазаници и кръпки, я тестваш и на двете горива и така. Но на мен лично без да съм заинтерсован от обявата, на колегата Вълчан, си струва повече. Но ти си знаеш.
Само един съвет от мен, влезни в форума на мазда, и провери слабите месте на този мотор 1.5. До колкото знам, не го хвалят много. Късмет!

Вълчан
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пон 22 сеп 2014 20:40

По принцип имат проблем със сигментите моторите 114к или 144к.Те си похапват масло около 1л което за модела си е много.Този по малкият е рядкост това.Може да има проблем със стъпковото моторче и да му играят леко оборотите на свободна.Слабост е че ръждясват често спирачните апарати и трябва профилактика през 2-3 години.Както писах нямат хроничен проблем никакъв.Единствено ръждата ги гони...тънка ламарина и все пак са на години колите.Един поглед на задният мост е достатъчен за да се види състоянието.http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=55&t=3463

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Вто 23 сеп 2014 6:09

Не знам вече, почвам да се отчайвам. Тази мазда предложена от колегата Вълчан ми хареса и на мен, ама климатика не е зареден, ми ако има теч от някъде, пък и номерата не са пловдивски, ще стъпи 3 бона, а аз имам 2500 в плика. Направо вече ... Постоянно кисна в cars-a и файда ..

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Вто 23 сеп 2014 6:35

Ще дойдеш ти на моето. :c020
Ами млади човече, да не те отчайвам, но покупката и поддръжката на автомобил е доста скъпо удоволствие. Особено за един студент и особено по нашите географски ширини, където стандарта на живот е доволно нисък. Ей го на, тая седмица ще се разделя с 300 лв за нови гуми например, че моите са на 12 г. Това че досега не си виждал как баща ти дава парите за колата (бензин, поддръжка и т.н.) без да тръби около себе си, само увеличава неговите заслуги. :wink

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Вто 23 сеп 2014 7:50

piter_96 написа:Не знам вече, почвам да се отчайвам. Тази мазда предложена от колегата Вълчан ми хареса и на мен, ама климатика не е зареден, ми ако има теч от някъде, пък и номерата не са пловдивски, ще стъпи 3 бона, а аз имам 2500 в плика. Направо вече ... Постоянно кисна в cars-a и файда ..

Ами, така е, в днешно време, колата отново се превръща в лукс! И това, което казваш, са само първоначалните разходи след закупуването и, не се знае, какво още ще се наложи да се оправя, във всеки един момент! За гориво също отиват бая пари, освен, ако не си решил, че ще я палиш от дъжд на вятър! Тогава пък, изниква въпроса - за какво ти е изобщо? След три месеца идват и неизбежните бирнически плащания - застраховка, винетка, данък, ГТП. Добре, че моята застраховка е от средата на годината :mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”