simo написа:От юни 2006 карам Поло 3 цилиндъра, бензин, 1.2 л. Искаш мнения - добре, зависи какво гледаш.
Полото е доста красиво (и отвън, и отвътре, особено нощем свети много ефектно). Сега да кажа и за кусурите:
На две други такива (на колега и на колежка)
след само 17 000 км пробег се изкривиха спирачните дискове. Дамата е много внимателен шофьор, сигурен съм, че не е карала по-така

На моя въпрос във фирмения сервиз в Овча Купел "Къде сбъркахме?" ми отговориха, че
това било нормално!!!, понеже гаранцията на спирачните дискове е само 6 месеца или 10 000 км (което настъпи първо, да). По-лошото е, че и на съединителя била толкова гаранцията. Говорим за части за оригинално вграждане. Срамота!!
(Дисковете и накладките на моята кола ги сменихме на 35 000, което на този фон си е постижение, нали (Както знаеш, всяка нова кола върви с 3-годишна поддръжка само във фирмен сервиз. А там
един спирачен диск струва 130 лв, а комплект накладки са 170 лв (или май беше обратното, не помня). Да ти напомня, че гаранцията им е 10 000 км. Възхитително, нали?
НЕ препоръчвам трицилиндровия мотор 1.2 л. Това е смешно, особено ако се включи климатика. Не става само с повече газ, трябват си умения. Колата става НЕВЕРОЯТНО тромава (а и без климатика не е особено пъргава); има случаи, в които от спряло положение ЕДВА успяваш да се включиш в движението (да не говорим за случая от скорост 5-10 км/ч, с която ти трябва междинна газ и ПЪРВА, а не много газ и ВТОРА. Дано жена ти ги разбира тия работи). Разходът на бензин в града е към 9л/100км без климатик и към 9.5л/100 км с него (приблизително, не съм го засичал точно)
Във фирмата, в която работя, има и няколко Opel Corsa C (мисля, не съм сигурен - произведени към 2005-2006 година) с двигател 1.2, 4 цилиндъра. Карал съм и такава. Като интериор не стъпва и на малкия пръст на Полото, но по отношение на пъргавината, спирачките и стабилността на пътя удря Полото в земята. Да, имай и това предвид: Корсата е много по-стабилна в завоите и при рязкото завиване (напр. при избягване на внезапно появило се препятствие) дори с 30 км/ч имаш усещането, че Полото направо се отлепва от земята. Сравненията за стабилността съм ги правил на пътя София-Самоков; нямам претенции да съм абсолютно прав, ама с Полото на 2 пъти влизах в банкета. Корсата не мръдна.
Споменах спирачките. Свикнал съм без ABS, а и моето Поло няма ABS, но спирането е много кахърно. Ако се кара кротко и внимателно (и на безопасно разстояние), няма проблем. Забрави рязкото спиране, по-добре бягай вляво или вдясно, ако има място.
Дано не ти е късно и това, което ти написах, ти е полезно. В заключение: тази количка много ми харесва, но не мога да не спомена кусурите й. Ако ще бъде бензин, насочи се към някой 4-цилиндров 1.4 например. Може и да пробваш 1-2-3 годишна кола от Германия вместо чисто нова оттук. За десетина хил лв разлика спокойно може да прежалиш удоволствието да дремеш във фирмени сервизи. Читави масла и филтри има навсякъде, а 2 диска с накладки и смяна не струват близо 500 лв
Мога да ти говоря и още, ако искаш, пиши ЛС.