VW Sharan 2.0

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re: VW Sharan 2.0

Мнениеот StS » Пет 01 май 2009 11:16

asentm написа:ти чуваш ли се?
кой е този град, който кола да харчи 10 и то на газ ?
айде моля не говорете щуротии
и аз имам опит с вановете и то като собственик, не като наблюдател, от всички ванове шарана е най-доброто. Като всяка кола има кусури и то са наследсвени от Форд - карета. другото е ок

И двете са мой, голфа ми дава 10 литра газ, ако не вярваш ела ще се повозиме. За еспаса също е толкова 10л в много рядки случай 11. Шарана няма го коментирам.

Като са щуротии ела се повози. Ама на какво ще се разбереме ако найстина се окаже така ?

zevs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zevs » Пет 01 май 2009 16:49

колега и двата варианта Еспас 2.2 бенз. и шаран 2.0 бенз. ги имам в къщи и смело мога да твърдя че шарана е по икономичния но и по мудния ,нещо повече-еспаса със този двигател си е изтребител според шарана и говоря и за празни и за натъпкани до горе със 600 кг разни неща!естествено еспаса е около половин тон по-лек!Но пък за сметка на това управлението на шарана е мн. по прецизно и това се усеща най- добре по завоите по проходите. Аз мисля че тези два двигателя са мн.надеждни и може да се разчита на тях.Това е моето мнение но когато говорим за бензин защото и двата автомобила са без газови уредби!!!

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Чет 07 май 2009 22:10

продължавайте ......само прекръстете темата на "баба разказва"
няма кола която в София-град да харчи 10 и то на газ, камо ли ван. Е да може ако ходи на 2 км. и газовия инжекцион непревключва на газ.
Но щом казваш ти вярвам за разхода :applause: явно си попаднал на колата. За разхода повече няма да говоря, явно не съм от този град
Всяка кола има и + и -

kami8409
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kami8409 » Чет 02 юли 2009 18:12

Здравейте и от мен искам да си сменя малката количка vw голф2 за нещо по голямо и се спрях на шаран моля бихте ли ми обяснили скъпа ли е потдръжката и какви дефекти може да има благодаря ви предварително за оказаното съдействие :)

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Пон 06 юли 2009 19:23

Умножи частите на Golf 2 по три и горе-долу там някъде

Потребителски аватар
geshat
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR 2006

Мнениеот geshat » Сря 15 май 2013 16:16

Може ли да ъпдейтнем тази тема, че и аз искам да сменя ветерана (голф2 - 89г.) с един шаран.За съжаление отзивите за шарана са много противоречиви, но не се сещам за друг ван с по-добра репутация . Изобщо за вановете не съм срещал марка и модел без отрицателни мнения. Аз лично се целя в дизел 2004. Насочвам се към дизел, като идеята е да се кара само извънградско (магистрала) и да не се бърза.Сегашният голф е газ и ще си остане градска кола: с разход на газ 10л/100км няма как един ван да го замени, а и със очукана кола шофирането е много по-спокойно в град като София

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 16 май 2013 19:49

geshat написа:Сегашният голф е газ и ще си остане градска кола: с разход на газ 10л/100км няма как един ван да го замени, а и със очукана кола шофирането е много по-спокойно в град като София

Разхода ми в градски условия е м/у 10,5 и 12 лятно време на къси дистанции на газ.Варна Бургас Варна е около 8,7-8,9л/100 км . На магистрала с 130-140 ,климатик на минимум -11л/100км
Частите не са скъпи, ако знаеш откъде да ги взимаш.
По принцип тия след 2000г са по-кекави. По шаси и усилване има доста спестено - мернах в руския форум / мнение на "Просто Сергей", че при новите ги няма оребренията по гредите . Руснаците са рязали и 2 та модела за присаждане. На новите климатичния радиатор е консуматив. 6 ст. скоростна кутия и за нея няма добри отзиви.Имат проблем с Фис диспеля като Б5,5 и Гол 4. За дизел инфо не мога да дам - не ме интересуват. Само като гледах обявите в Германия се отказах от дизел. /на много големи пробези 0т 470 000 км нагоре

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”