Мнение за Рено еспас 95г.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за Рено еспас 95г.

Мнениеот chefito » Чет 29 яну 2009 20:08

Отвратителна за шофиране кола. Врътнах около 2000км на два такива. 115 и 150 коня. Като седнах зад волана и исках да се самоубия.

1. Всичко е супер неудобно и нелогично.
2. Таблото и грозния километраж са гнусно сложени в средата.
3. Тапицерията е отврат.
4. Облицовката от тапицерия по таблото е отврат.
5. Съединителят е ненормално лайнян.
6. Чувствах се като диво прасе в кочина.
7. Гори като ламя.
8. Подлакътниците са мислени от 40 килограмов французин. На мен ми ръбеха яко - 90 кила съм.
9. Беше 6+1 - ако седиш на третият ред седалки ще се наложи да те заколи сериен убиец и да те разфасова, за да се събереш.
10. Качването отзад беше ненормално сложно - постоянно псуваха колегите.
11. Радиото да го нагласиш трябва да си онженер в наса.
12. Климатика и троника също. /едната беше с клима, другата с троник/
13. Единствен плюс - добър просвет. Катерихме се по чукари и не закачих нито един път....

/за поддръжката нищо не знам - колите бяха под наем...за пробега, който направихме не ни предадоха нито веднъж, палеха като оси/

Моя извод: ГРОЗНА - Отвън. Много грозна отвътре. Надеждна технически.

След като прочетох надолу, правя уточнение. Говоря за този модел:
Изображение

Последна промяна от chefito на Чет 29 яну 2009 20:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Чет 29 яну 2009 20:22

На 95 набор много неудобен момент е това, че педалите (газ,спирачка,съединител) са много близо един до друг, докато свикнах отначало натисках едновременно по два. Иначе ако е добре поддържана има добра возия, както са споменали колегите има детински проблеми с дръжки, пластмаси, токове... Карал съм 96 набор 2.1 дизел, като вървеж е доста добър за габаритите си.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Чет 29 яну 2009 20:32

chicki написа:
poni написа:Колеги,интересува ме мнението ви за еспаса с 2.2бензинов мотор.цена за обслужване,резервни части ииздръжливост на автомобила.често ще се кара по черни пътища.

Еми колега 1 майстор миналата седмица пазарува от нас за 1 еспас части-само ролките и ангренажния ремък+водна помпа=700лв + труда му беше взел :roll:

колега,да не бъркаш годината? този,за който питам е 91-95 година производство.може и аз да съм те обуркал с този набор 95.тези 700 лева да не са за 2005 година модел?нереално много ми се струват

Потребителски аватар
DJ_TOLYO

Мнениеот DJ_TOLYO » Чет 29 яну 2009 20:35

poni написа:
chicki написа:
poni написа:Колеги,интересува ме мнението ви за еспаса с 2.2бензинов мотор.цена за обслужване,резервни части ииздръжливост на автомобила.често ще се кара по черни пътища.

Еми колега 1 майстор миналата седмица пазарува от нас за 1 еспас части-само ролките и ангренажния ремък+водна помпа=700лв + труда му беше взел :roll:

колега,да не бъркаш годината? тези 700 лева да не са за 2005 година модел?нереално много ми се струват

И на мен така ми се струва... Колегата пита за Еспас2. Справка тук

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 30 яну 2009 0:06

Баща ми има 95та Limited 2.2 бензин 107 коне, аирбаг, ел стъкла, ел огледала, абс, климатик, таблички по седалките, щори и тн ....колата си е супер за каране и много практична да се возите много народ и багаж ..... сега проблемите ...2.2 то си харчи ...извънградско е добре ма в града си харчи ....и грам не върви .... все пак е огромен кютук .......... моя има ядове с копчето на парното ...духа само на най силната степен това им е редовен проблем .... не сме го разглабяли защото са ОТВРАТ за разглябане... не работи също и копчето за реглаж на фаровете от купето .... като сменяш ремъци се сваля радиатора на колата и тоя за климатика ...и трябва да се пълни наново ...някой работят без да свалят ...ялово е така

плюсове .... спирачките са добри... на тоя са 4 дискови има и с барабани отзад... много е удеобен да се возите и да си лафите ...седалките имат различни конфигурации и може да се возите един срещу друг с маса по средата :P за три години само жило на съединителя сме сменяли .... не сме имали други ядове ...извадили сме късмет....

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пет 30 яну 2009 0:23

Tyan,а нещо за обслужването?ролки,ремъци,цени?този,който намерих е доста неподдържан,но за сметка на това е с метанова и е на добра цена.въпроса е да не наливам много пари наведнъж,че сега са кът.

Потребителски аватар
chicki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chicki » Пет 30 яну 2009 0:26

poni написа:колега,да не бъркаш годината? този,за който питам е 91-95 година производство.може и аз да съм те обуркал с този набор 95.тези 700 лева да не са за 2005 година модел?нереално много ми се струват

Утре ще ти кажа със сигурност годината :wink:

Потребителски аватар
DJ_TOLYO

Мнениеот DJ_TOLYO » Пет 30 яну 2009 1:39

Този на моя приятел, който съм карал е със счупена дръжка на вратата, проблеми с помпата за вода на чистачките, имаше проблем с копчетата за парното, тяхното осветление, осветлението на таблото като цяло се поднови, копчето за аварийните също мина през ремонт. Редовно има проблеми с централното. Рядко заключва всичките врати от първия път. Друго не се сещам за момента... А, да, също и фаровете им са доста слабички, със схемата с релета като нашите донякъде се постига ефект.

Потребителски аватар
chicki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chicki » Пет 30 яну 2009 9:25

poni написа:колега,да не бъркаш годината? този,за който питам е 91-95 година производство.може и аз да съм те обуркал с този набор 95.тези 700 лева да не са за 2005 година модел?нереално много ми се струват

99 година :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 30 яну 2009 10:07

нормално е обслужването ..събира много масло и антифриз и като сменяш ангренажа се разглабя радиатора което значи че трябва да пълниш антифриз и климатика след това ... иначе ремъка и ролката са евтини ...за труд не знам колко ..около 200 лева ни излезе смяната барабар с ремък и ролка ма това беше преди три години ..... 50 лева климатика .... 5-6 литра масло пие гадината по каталог... и тн :) филтъра е обикновен .... така и так трябва да я обслужиш ...така че каквато и кола да си вземеш си приготви 500- 1000 лева пък каквото остане лошо няма

Тико
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тико » Пет 06 фев 2009 8:28

РЕНОТО НЕ Е ЛОШО...ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА КОЛЕГАТА ГРАМОТНОТО ПРОЗНАСЯНЕ "ЕСПАС" - ОМРЪЗНА МИ ДА СЛУШАМ
ЗА РЕНО ЕСПЕЙС!!!НЯМАДА ОБИДЯ НИКОГО,КАТО НАПОМНЯ,ЧЕ ЕСПАС Е ФРЕНСКА ДУМА И ОЗНАЧАВА КОСМОС,А
РЕНОТО НЕ ВЪРВИ ДА Е ЕСПЕЙС(СЪЩО КОСМОС,НО НА АНГЛИЙСКИ)

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 06 фев 2009 8:46

Тико написа:РЕНОТО НЕ Е ЛОШО...ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА КОЛЕГАТА ГРАМОТНОТО ПРОЗНАСЯНЕ "ЕСПАС" - ОМРЪЗНА МИ ДА СЛУШАМ
ЗА РЕНО ЕСПЕЙС!!!НЯМАДА ОБИДЯ НИКОГО,КАТО НАПОМНЯ,ЧЕ ЕСПАС Е ФРЕНСКА ДУМА И ОЗНАЧАВА КОСМОС,А
РЕНОТО НЕ ВЪРВИ ДА Е ЕСПЕЙС(СЪЩО КОСМОС,НО НА АНГЛИЙСКИ)

Аре стига сте философствали на тая тема. Когато чуя французин да каже "България", а не "Бюлгари" тогава ще се замисля кое как се произнася на френски. И махни тия главни букви, че не си на полето.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 06 фев 2009 8:47

Тико, грамотността ти очевидно не се простира и над английския език. "Espace" може и да прилича на английската дума за пространство или космос, но това не означава, че е същата. Според моите скромни знания такава дума няма в английския език. А според речниците, които използвам, думата се превежда от френски по-скоро като пространство, а не космос.
Писането само с главни букви не е прието и се смята за повишаване на тон в разговора.
Трогнати сме от лекцията по езици, изнесена с назидателен тон, но би било добре, ако имаш да кажеш нещо по темата.

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пет 06 фев 2009 8:54

преки впечатления за 2,1 дизел разход около 8-9, вървеж бива, но не е ракета, като му махнеш задните два реда седалки товариш каквото пойскаш, но е хлабава задницата качих един път 300 кила вар и като почна да пука и щрака се уплаших /полото ги влачи безпроблемно/, смених двете машинки на предните стъкла по 80 лв броя, отпред лагер ама бил комбиниран с нещо си та 150 лева, друго не съм пипал досега. Абе не е лоша машинката за тия пари, но истината е че вече не е първа младост и тепърва ще се чупи :(

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 06 фев 2009 10:23

Jogo_1 написа:преки впечатления за 2,1 дизел разход около 8-9, вървеж бива, но не е ракета, като му махнеш задните два реда седалки товариш каквото пойскаш, .. (

И при близка среща с КАТ се приготви за акт или пара на ръка.Зависи как е регистрирана колата , ако 6+1 нямаш право да ги сваляш / т.е. променя се конструкцията.
Прееи имах бус "Тойота" 8+1 и 2 таа реда задни седалки се сгъваха. Покривах ги с найлон да не се цапат и многократно са ме спирали КАТ - проверка на документи гледат в талона 8+1 и веднага къде са седралките; отвивам ги и ги показвам.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”