Мнение за Jetta 1.9 TDI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
k.hristov
Автомобил: VW Tiguan 4M DSG 2.0TDI
Двигател:

Re: Мнение за Jetta 1.9 TDI

Мнениеот k.hristov » Пон 02 мар 2009 12:57

Въпреки, че Джета (да се разбира и Бора) е Голф с багажник, да не забравяме, че все пак не е Голф. Аз си мисля, че интереса към Джета в България е доста малък. Който си пада по багажниците, се ориентира или към А4 или към Пасат.

Почти съм убеден, че въпреки че Голф 5 се предлага с по-малкия двигател, интереса към него е много по-голям.
Въпреки, че Джета (да се разбира и Бора) е Голф с багажник, да не забравяме, че все пак не е Голф. Аз си мисля, че интереса към Джета в България е доста малък. Който си пада по багажниците, се ориентира или към А4 или към Пасат.

Почти съм убеден, че въпреки че Голф 5 се предлага с по-малкия двигател, интереса към него е много по-голям.[color=#00FFBF]
[/color]

Мисля, ако има хора които си падат по багажници би трябвало да изберат Jetta , защото нейния багажник е доста по голям по обем от този на А4 или Пасат.

P.S.В България хората просто си падат по Ауди и поради тази причина интереса към Jetta в Бг е по-малък.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пон 02 мар 2009 19:11

С колко точно е по-голям от този на пасат :?:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 02 мар 2009 20:37

Аз карам Октавия 1.9ТДИ/105кс. Моторът е същия, предполагам. Приличен е, гори около 7 градско в Сф, ако не се навираш много по задръстванията. С климатик в центъра стига 10-11. Извънградско - около 6, като поддържам около 140 на магистралата. Иначе съм успявал да докарам разхода до 4л/100км, карайки като бабичка със 70-80 :mrgreen:
Аз бих избрал 2.0ТДИ :да:
:офф
zdravko_dimitrov1986 написа:С колко точно е по-голям от този на пасат :?:

ти пък де си виждал Пасат, че да знаеш :mrgreen:

k.hristov, хайде да не е чак толкова голям тоя багажник!

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Пон 02 мар 2009 21:50

На пасата багажника е 570л,а на джетата е 530,как го сметна,че на джетата е по-голям не знам :roll:

k.hristov
Двигател:

Мнениеот k.hristov » Пон 02 мар 2009 23:04

Благодаря на колегата от Пловдив arrougance, който си е направил труда да провери размерите на багажниците на двата автомобила.Без да издребнявам ще го поправя с още по точни резултати а именно:
Jetta- 527cm3
Passat- 565cm3
Идеята на темата обаче е друга...тези които имат опит с посочения автомобил да го споделят с колегата отворил темета,а не да се предлагат други марки автомобили с коренно различни двигатели.
Може би 2.0TDI мотора с 140PS е за предпочитане,но я погледнете цената.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 03 мар 2009 6:50

Какво да и гледаме на цената - плащаш веднъж и си доволен после. Или спестяваш някви кинти сега и вечно се ядосваш, че ти се е досвидяло да дадеш малко повече кинти за по-хубав мотор. То е като климатика/троника и другите екстри - може и без тях. Аз отдавна подкрепям теорията, че най-малкия мотор за дадено купе да не се взема НИКОГА. Конкретно тва е най-малкия дизел.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 03 мар 2009 18:10

k.hristov написа:Мисля, ако има хора които си падат по багажници би трябвало да изберат Jetta , защото нейния багажник е доста по голям по обем от този на А4 или Пасат.

P.S.В България хората просто си падат по Ауди и поради тази причина интереса към Jetta в Бг е по-малък.

Нищо не каза друже

По темата: Подкрепям идеята да не се купува автомобил с най-слабия предлаган двигател. Първоначално по-малко пари, но след това дълго време тюхкане и ахкане с въпроса "защо така направих" :012: .

k.hristov
Двигател:

Мнениеот k.hristov » Сря 04 мар 2009 16:48

Странно как тогава години наред хората си карат Пасатите с 1,9 двигатели от по 90 или 110коня,според вас тези би трябвало да не изкарат и 50к км.Няма да споря с вас за двигателя,но бих предложил първо да се качите на такава кола и след това да коментирате.Иначе няма смисъл.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Сря 04 мар 2009 20:07

k.hristov написа:Странно как тогава години наред хората си карат Пасатите с 1,9 двигатели от по 90 или 110коня,според вас тези би трябвало да не изкарат и 50к км.Няма да споря с вас за двигателя,но бих предложил първо да се качите на такава кола и след това да коментирате.Иначе няма смисъл.

Не е въпрос на 50 000км пробег. Според мен това е въпрос на динамични характеристики, разход, натоварване на двигателя, а оттам и издръжливост на същия. Лично аз карам два Пасат-а. Единия е Б4 ТДИ 90к.с., другият е Б5 ТДИ 110к.с. Колите си вървят прилично, но големия двигател си е голям двигател. По-бавно се "умаря", на по-ниски обороти развива същата мощност и т.н. Плюсовете са не малко, но въпреки това всеки има право на лично мнение и преди всичко избор. Така, че на когото каквото му харесва такова да кара!!!
Със здраве!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 04 мар 2009 22:58

Предпочитанията към определен двигател имат най-голямо значение с оглед желанията на този, който ще го управлява. Ако не му пречи по-бавното ускорение и по-ниската максимална скорост, няма от какво да се притеснява. Реално получава по-нисък разход и по-евтина поддръжка. А пък 1.9 на ФВ си е най-доказалия се дизелов двигател на марката. И съвсем не е малък. Поне според мен. Щом Кади Лайф с такъв двигател прави 185 на магистралата, значи е предостатъчен.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Чет 05 мар 2009 10:36

Щом Кади Лайф с такъв двигател прави 185 на магистралата, значи е предостатъчен.

При максимална скорост 166 км/ч ;) Браво, постижение си е, аз не смея да вдигна повече от 150, и то за кратко, най-вече заради състоянието на магистралата :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 05 мар 2009 21:19

Не знам по книжка каква е максималната му скорост, знам какво показваше километража. Магистралата беше Хемус, новата част след Шумен.
По темата - ако не карах нов служебен автомобил, щях сериозно да се замисля за една Джета с този двигател. Цената е повече от добра.

GOODJEFF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOODJEFF » Пон 19 апр 2010 2:21

От 4 месеца имам такава JETTA 1.9 TDI DSG / comfortline оборудване за 35хил.от промоцията за която пита автора на темата и въпреки, че той е най-вероятно е взел решение ще пиша за бъдещите хора ,които ще проявят интерес към темата:
1. Никой не си купува автомобил според размера на багажника! ДА голям е много, по-малък е от този на Пасата , но и габаритите са по-малки.
2. Говорите за 1,9 двигател все едно е 0.9 кубика (на Шевролет Спарк) бавен бил,тромав бил .... Бургас-София си правя разход 5/100 със 150 по магистралата, а ако изпреварвам всяка кола до Ст.Загора /преди магистралата,скача на 6
3. Автоматика е перфектен със спортен режим е педала до долу едва ли ще имате проблеми със изпреварването
4. С две-три думи .. Харчи малко, достатъчно пъргава е и има достатъчно място в купето за да се чувстав пътниците комфортно и да има място за багайа им.

Потребителски аватар
kortes
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kortes » Сря 21 апр 2010 14:32

Работя В Турция. Тук изглежда всеки трети има Jetta. За сметка на това почти няма голфове...Тук се предлагат само с два вида двигатели - 1,4 TSI 122, 1,6 дизел 105, 1,6 бензин 102...А тежестта на колата варира от 1268 кг (1,6 бензин ) до 1461 кг (1,6 дизел )... Заслужава ли си да се купи такава кола....
:deal

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Сря 21 апр 2010 14:57

1.6 дизел няма (поне за тази която говорим в момента):wink: аз със кади лайф 105 коня съм вдигал на магистралата стара загора софия на участъка след чирпан по надолнището 195 mhihi и падат оборотите .после гася я на свободна паля и всичко е наред :screwy

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”