VW Polo или Nissan Micra...?!

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Polo или Nissan Micra...?!

Мнениеот Stivi » Вто 21 апр 2009 22:35

ChimeyJimmey написа:Извинявам се, че използвам същата тема, но какво е мнението ви за този автомобил, колеги? Заслужава ли си цената?
Предварително благодаря! :beer

12000лв за бензин 75кс автомат.... :shock За тези пари ще вземеш с 1г. по-стар Голф PD 105-115кс дизел който е в пъти по-кола от това джудже !

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 22 апр 2009 14:09

Думичката "Голф" да се използва в асоциация с "автомобил" е забранена там, където се двоумят на цената. mhihi

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 22 апр 2009 17:13

steli написа:След около 25000км навъртени с микрата

Че на 25к км пробег ли му казваш ? :shock Ако е взета нова да, но като стане 5-6 годишна ще се белосваш.

Потребителски аватар
steli
Автомобил: Голф2
Двигател: ЕZ 1989

Мнениеот steli » Сря 22 апр 2009 18:30

Микрата е купена от автокъща и никой не знае реалните километри.Този пробег е от закупуването и от автокъщата до сега.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Чет 23 апр 2009 21:50

ами ако трябва да съм честен имам повечко наблюдения върху микрата и мога да кажа че ако говорим за годините 95-00 то това е един много здрав автомобил като цяло.за поддръжката съм съгласен че е по скъпа от на полото .но по-принцип не е лош избор,

но ако говорим за визия полото е доста по напред.немога да разбера защо повечето жени са влюбени в тея микри

Потребителски аватар
kr0tal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr0tal » Пет 24 апр 2009 10:10

Колеги, това , че карате VW значи ли , че трябва да отричате всичко останало? Особено япоснки автомобили ... за Поло-то мога да кажа само хубави думи. Карах такова дизлече 2 години и бях много доволен. Сега обаче и аз минах на японче - Мистубиши Колт. Изпадна ми на промоция ново, пак дизел - 95к.с.
Още нямам наблюдения над здравината, понеже съм и навъртял едва 5000км. Всички обаче знаем с какво са известни японските явтомобили и то не случайно - скъпи части, но за сметка на това здрави. Моят съвет към колегата е да сравни двете коли и да вземе тази , която е в по-добро техническо състояние. Предубедеността към марката може само да му попречи на правилния избор.

stannii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stannii » Пет 24 апр 2009 19:10

kr0tal написа:Колеги, това , че карате VW значи ли , че трябва да отричате всичко останало? Особено япоснки автомобили ... за Поло-то мога да кажа само хубави думи. Карах такова дизлече 2 години и бях много доволен. Сега обаче и аз минах на японче - Мистубиши Колт. Изпадна ми на промоция ново, пак дизел - 95к.с.
Още нямам наблюдения над здравината, понеже съм и навъртял едва 5000км. Всички обаче знаем с какво са известни японските явтомобили и то не случайно - скъпи части, но за сметка на това здрави. Моят съвет към колегата е да сравни двете коли и да вземе тази , която е в по-добро техническо състояние. Предубедеността към марката може само да му попречи на правилния избор.

Така е колега прав си, японските автомобили са едни от наи-здравите, но доколко Нисан Микра е японски автомобил?! От всякъде чувам, че Микрата си е просто Рено, а за това те с какво са известни не ми се говори. Дори във форумите на Нисан и Рено се обръщат един към друг с "братовчедите". Но както и да е това са празни приказки, защото решението вече е взето, ще се търси Микра. Жената е непреклонна :banghead:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 24 апр 2009 19:33

stannii написа: защото решението вече е взето, ще се търси Микра. Жената е непреклонна :banghead:

Абе ти луд ли си да слушаш жена какво харесва :evil: Да не би после тя да поддържа колата.
    Ако слушах моята сега щях да съм горд собственик на недвижимо имущество във вид на Фиат Браво :wink:

Потребителски аватар
    trunner
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот trunner » Пет 24 апр 2009 19:36

Още един глас за Микра-та... по скоро огромно ДА за Микрона. Жена ми кара Микра 96 1.0 16V от една година. Километри пробег няма да казвам, защото са малко. Имам познати с Поло няколко. Ми на всичките ми познати които карат Поло постоянно им се случват неприятности. На жена ми досега поне никаква, ама никаква тревога не и е създала колицата. Освен, че я кара на ниски обороти и веднъж на два месеца се налага да пържа Микрона на 2-ра до 90 на ограничител за да изхвърли конденза. Изработката на японката е уникално опростена и изчистена откъм завъртяни и сложни перипетии до достигането на някой филтър да речем. За вървежа какво да кажа - 55к.с. на 680кг купе... всеки сам може да си направи сметката. Возил съм се в Поло, возил съм се и в Микра. Отново голямото да за Микра. Това, че някой сравняват Микра с Рено има резон от една година нататък. Но си мисля, че поне до към 2000 освен "шапката" двете марки не са имали нищо друго общо. Сега кофтито: Специално нашата Микра е доста гола откъм екстри - искам да кажа напълно гола - дори часовник няма. Но пък нека не забравяме, че това все пак е женска кола, пътя требе се гледа, не времето mhihi . Другото и последно лошо впечатление е за скъпите части, но като се знае, че наистина са здрави коли... доста по-здрави от ФВ... оставам без думи просто. Имам преки впечатления и от други японски автомобили и честно казано съм повече от очарован!

И така, моят съвет е Микра.

Сега колеги знам, че започва голямата хранилка, но ще успокоя тези от вас които се чувстват засегнати от горния ми пост - нямам намерение да обръщам внимание на някой, който си е втълпил пълната безсмислица, че на света има една единствена марка и тя естествено е най-великата и всичко нейно е велико и безупречно!!!

Потребителски аватар
    lrlmodo
    Автомобил: Zafira OPC
    Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 24 апр 2009 21:37

Доста здрава и грозна кола :arrow:
    Скъпи части

Потребителски аватар
    winner
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот winner » Съб 25 апр 2009 18:34

Имам VW i Nissan-като ги сравня-твърдо сам за Nissan.А карам VW-7години.

Потребителски аватар
    vw_manqk
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Съб 25 апр 2009 21:37

Определено Поло,леля ми кара поло бенз най-малкият мотор и за 2 години е сменила 1 водна помпа и само консумативи а и харчи малко не се занимавай със микровълнови :Mr Green Fun

Потребителски аватар
    Matematiks
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 26 апр 2009 16:19

Аз ще кажа същото за Микрата,зехме за жената Микра 2000г.,1,5D(много е спъната ама нали е за жена все пак)
    само ми кажете за 3200 лева кое по точно Поло дизел ще си купите 2000г,и пак може да поговорим
    само масла и филтри вече 30000 км и едно каре за смяна откакто сме я взели,автомобила не е гробница е перфектен въпреки цената си

Потребителски аватар
    martineli
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот martineli » Пон 27 апр 2009 19:41

1.5дци ли? рено мотора демек. бензин на рено още не са сложили в микра.така че ако искаш бензин микрата е добър избор.но дизела на рено не ме кефи много а мога да кажа че го познавам доста добре дци-то.

Потребителски аватар
    santo_trafficante
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 27 апр 2009 20:17

martineli написа:1.5дци ли?
    Микра 2000год с куц 1.5д мотор mhihi има такива и с клима mhihi не може да откине mhihi
    по добре бензинова такава :D
    аз доста обикалях за микра 1.3 около 2000/2001 фейс лифта да купя на сестра ми но не попаднах на такава която да ми хареса :roll: 2 ми харесаха от "чувала" и двете ги бяха продали веднага... :cry:

японеца е здрав mhihi като гледам как си карам Субаруто и какво съм сменял по него mhihi mhihi пак ще си купя Субару ама като махнат акциза mhihi mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”