VW Passat vs Bora vs Golf Variant
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: VW Passat vs Bora vs Golf Variant
Аммм колега щом искаш сериозна кола най-добре си купи нова. С тея стари коли никога не си сигурен какво ще стане по път, колкото и да я поддържаш и да я гледаш. А има оферти за лизинг на малко карани коли. Пример: колега от работата взе последната корола СЕДАН 1,4 Д4Д с хубав пакет от екстри на 11000км за 21К. Дай едни 10К в брой и прави някакви вноски които ще са поносими и ще имаш хубав удобен и надежден автомобил 

- Plehi
- Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
- Двигател:
+1 за пасата
Мисля,че това е най-правилният избор!

Според мен най-добре е да пробваш колите за които спомена че се колебаеш. За тази цел ти предлагам моят пасат комби, който продавам. Когато имаш път към Дружба, да го тестваш без да имаш някакви агажименти към мен. Двг 110 кс + чип/Брезел/ с работещ климатроник! Ако го харесаш може да се разберем нещо!
- vwFENN
- Автомобил:
- Двигател:
За семеен автонобил ..
пасат 2.3 4Motion комби
пасат 1.9 TDI 4Motion
Ако си келеш голф 4-ка !
пасат 2.3 4Motion комби
пасат 1.9 TDI 4Motion
Ако си келеш голф 4-ка !

- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
Skoda Octavia надделя.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
vwFENN написа:За семеен автонобил ..
пасат 2.3 4Motion комби
пасат 1.9 TDI 4Motion
Ако си келеш голф 4-ка !
Ако си келеш голф 4-ка !
Да,ама е най-евтината кола за поддръжка от всички изброени !

Намери си едно Голфче 4 комби със 116 коня,4х4 и ще се видиш в кола.

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Dead man написа:Да,ама е най-евтината кола за поддръжка от всички изброени !![]()
Да ама е наи-отвратителното и грозно комби от всички изброени.
-
- Автомобил:
- Двигател:
sashoskiora написа:Skoda Octavia надделя.
Отличен избор, по абсолютно нищо не отстъпва на Голф-а и дори на Пасат-а.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Карам Golf Variant с този мотор. Пасата е хубав ама за града....А и скъпото му окачване. Избери Голфа или Бората, почти едно и също е.
- vwFENN
- Автомобил:
- Двигател:
В действителност голф комби е изкл. грозен (ама само в "газЪ"
)
Моята следваща кола ще е голф 4-ка 2.3формоушън 170 кончета
или
Пасат Б5 2.8 комби
отново формоушън 
И още нещо.. бензина си е бензин..

Моята следваща кола ще е голф 4-ка 2.3формоушън 170 кончета
или
Пасат Б5 2.8 комби

И още нещо.. бензина си е бензин..
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
sashoskiora написа:Skoda Octavia надделя.
Колега, я сподели малко повече подробности за Шкодата.
Че напоследък съм много фен на Октавиите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
brabus написа:sashoskiora написа:Skoda Octavia надделя.
Колега, я сподели малко повече подробности за Шкодата.
Че напоследък съм много фен на Октавиите.
Може ли аз да споделя

Ще кажа само едно нещо - ако Шкода имаха вен като Фолксваген Кади (толкова обемен, със същите екстри и най вече с DSG), щях да избера Шкода-та. Мисля, че това говори само по себе си

Шкода Октавия или Супърб са двата по-евтини варианта, като втория си е пасат Б5.5...
Ако сържиш на качеството на материалите в купето - Пасат - това е идеалната семейна кола.
Мотори - без замисляне ПД 131к.с. - перфектно отношение поддръжка/разход/вървеж, а и е сполучлив!
Или - 116к.с. както си се насочил
Успех.
Ако сържиш на качеството на материалите в купето - Пасат - това е идеалната семейна кола.
Мотори - без замисляне ПД 131к.с. - перфектно отношение поддръжка/разход/вървеж, а и е сполучлив!
Или - 116к.с. както си се насочил

Успех.
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
Да пиша все пак за колата.2000 година е AHF двигател комби води се SLX най високото ниво като се изключи Лаурентката.За сега съм с перфектни впечатления от нея,въпреки че често карам и почти нова такава,знаете че все още се продава под името TOUR.Но все пак от кола до кола име разлика,аз моята си я взех с желание и за семеен човек който обича да пътува препоръчвам горещо.Недостатък мога да изтъкна че е малко ниска отпред,за сравнение с Голф 3-ката която карах си е направо много ниска,но това важи и за Бората и Пасата.По отношение на мотора при AHF турбото е с променлива геометрия и турбо дупка почти не се усеща,90 конски сили за сравнение турбото се усеща по рязко.Иначе като проблеми както на всички от VW проблем са стъклоподемниците,дебитомер,но реално за всички нови модели и марки това важи с пълна сила.По отновение на окачването мисля е много просто лесно и здраво както за обслужване така и за експлоатация,спорачките и ABS-a са много добри.Моята още не съм обслужвал само масло за сега но с оригинални части от Шкода излиза скъпо,ще пиша по натам като разход колко излиза,при мен има проблем и с перките но ще бъде отстранен скоро.
Като цяло колата е много просторна широка дава сигурност при шофиране,седалките са малко по твърди но се компенсира от големината на колата.Сервото е перфектно волана се върти с лекота,приборите за управление са на много удобно място и много компактни и лесни за управление,подлакътника си е удобство при дълъг път.По отношение на разхода все още немога да кажа има разлика в показанията на борда при всички случаи,но това може да се дължи на дебитомера карам с такъв от ATD/101к.с. помпа дюза/.
И за финал все пак е втора употреба,а по хубава от новата няма,но се радвам че избрах именно Октавия.Превъзхождат я може би само Японските от този клас,но пък те са по редки и по трудно се намират части и добри майстори за тях.За нашите пътни условия е перфектния семеен автомобил.

Като цяло колата е много просторна широка дава сигурност при шофиране,седалките са малко по твърди но се компенсира от големината на колата.Сервото е перфектно волана се върти с лекота,приборите за управление са на много удобно място и много компактни и лесни за управление,подлакътника си е удобство при дълъг път.По отношение на разхода все още немога да кажа има разлика в показанията на борда при всички случаи,но това може да се дължи на дебитомера карам с такъв от ATD/101к.с. помпа дюза/.
И за финал все пак е втора употреба,а по хубава от новата няма,но се радвам че избрах именно Октавия.Превъзхождат я може би само Японските от този клас,но пък те са по редки и по трудно се намират части и добри майстори за тях.За нашите пътни условия е перфектния семеен автомобил.

- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
sashoskiora написа:но се радвам че избрах именно Октавия............перфектния семеен автомобил.![]()
![]()
а на Пасат B5-5.5 - 131к.с. кчва ли се изобщо да покараш,
щото ми се струва че май само си ги виждал
(ако не си - по добре недей поне докато не решиш да се оттървеш от ОСТАВИЯ-та)
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”