Първо да благодаря за насоките
Попрочетох доста за този двигател, поне разбрах какво представлява и тука май наистина идва проблем с газифицирането. Видях някакви газови инжекциони за този тип двигател, но при тях меси газ с малко бензин за да не спичат дюзите, това не ми се нрави особено. Не ме притеснява, че примерно 10% от подаваното гориво ще е бензин, няма да обеднея с толкова, по не ми се нрави идеята за смесването на двете горива, някакси не ми се струва практично. Попрегледах горе-долу обявите и със съжаление констатирам, че всички двигатели на Голф 5 1.6 са FSI, възможно е и да съм в заблуда де, говоря за 2004-2005-2006 година производство, за по-новите нямам пари и не съм гледал. Ако наистина е така и газовото се окаже проблем става мазало, цялата ми концепция отива на кино. Ще трябва явно като резервен вариант да се връщам на дизела. Някъде тука четох, че 1.9 TDI били по-сполучливите. Някой притежател да сподели, ще съм му благодарен. при дизела всеки консуматив по горивната система е доста скъп и това малко ме плаши.
А, и ми е интересно има ли модели на Голф 5 с верига, че доста противоречиви мнения четох?