Съвет за Поло 6N комби!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет за Поло 6N комби!
Благодаря ви за коментарите много са ми полезни.
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Crusader написа:
Кой капак на пода, че нещо не мога да вдяна коя част от колата визираш?
Капака над резервната гума, имах предвид, който се явява под на багажника.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте пак, искам да ви попитам за 1.4 MPI 75коня с който са 6N2(качества и недостатъци).

- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Ами той е 1.4 16V 75коня на 6н2. Понеже съм държал малко едно такова в ръцете си... мога да кажа едно "НЕ" за него - скъпа потдръжка и проблеми! Но нека и другите колеги се изкажат...
Здравейте колеги!
Наскоро купих на жена ми поло, произведено 2001г., но не мога да разбера коя модификация е. Ще приложа снимка. Кажете ми какво е това поло, защото е внесено от Италия и нещо не мога да разбера по талона. Пробвах в "брат ми Google" като въвеждах разните там символни комбинации, но уви... нищо.
Който знае нека сподели от кой храст да чакам да изкочи "зайчето" и ако е възможно да съм на крачка пред него.
Благодаря предварително!
Наскоро купих на жена ми поло, произведено 2001г., но не мога да разбера коя модификация е. Ще приложа снимка. Кажете ми какво е това поло, защото е внесено от Италия и нещо не мога да разбера по талона. Пробвах в "брат ми Google" като въвеждах разните там символни комбинации, но уви... нищо.
Който знае нека сподели от кой храст да чакам да изкочи "зайчето" и ако е възможно да съм на крачка пред него.

Благодаря предварително!
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Честито! Хиляди безаварийни километри и много радости да съпроводят експлоатацията на малкото магаренце
))
1.4 пълен инжекцион, 60 или 75 конски сили
))
По отношение на кода на двигателя, вдигни постелката в багажника, някъде около резервната гума има една бележка на нея има написани разни работи и едни 3 главни букви (пр. AEX, APQ)

1.4 пълен инжекцион, 60 или 75 конски сили

По отношение на кода на двигателя, вдигни постелката в багажника, някъде около резервната гума има една бележка на нея има написани разни работи и едни 3 главни букви (пр. AEX, APQ)
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
На капака на ангренажа съшо трябва да пише кода на мотора. Странно, за пръв път виждам такъв капак и кабели
това 16в мотор ли е или по-нов 8 клапанов?

Мотора е 60 коня, обикновен 8 клапанов, защото колкото съм виждал по снимки 16 клапановите на мотора пише.
Днес проверих в един магазаин в Добрич (щото аз съм от там) ангренажен ремък, обтяжна ролка, масло (полусинтетика Visko-май такова беше) и маслен филтър - 102лв. с отстъпка, незнам колко %. ... ми, светнаха ми очите
Аз карам една фиеста дизеларка, ми то само ремъците (ангренажните 2 броя) са 75-80лв.
Колицата много стегната, а за салона да не говоря - като че ли от магазина.
Та да се върна на въпроса си. От какво трябва да се пазя. Слабото място на това бижу, подводните камъни демек?
Днес проверих в един магазаин в Добрич (щото аз съм от там) ангренажен ремък, обтяжна ролка, масло (полусинтетика Visko-май такова беше) и маслен филтър - 102лв. с отстъпка, незнам колко %. ... ми, светнаха ми очите

Колицата много стегната, а за салона да не говоря - като че ли от магазина.
Та да се върна на въпроса си. От какво трябва да се пазя. Слабото място на това бижу, подводните камъни демек?
-
Пази му скоростите колега, винаги да има масло, има една семеринга на избирача, която протича, кутията остава без масло и става мазало. Другото което е дросела, сменяй възд. филтър навреме за да не се замърсява дросела, че и там има големи ядове. Общо взето това е, като цяло колата е много здрава и ако си я гледаш, няма да имаш никакви ядове...
Интересно, днес проверявах маслото в скоростната кутия и то си беше до ръба на пробката, но на съединител след като включа на скорост започва леко да шуми, не вие а само шуми и то преди да пусня съединителя. Лошо ли е това? Що се отнася до въздушните филтри (понеже са два) и тях проверявах и си бяха прилично чисти, не като нови, но чисти. Продухах ги с компресора и пак ги сложих. Дали да не ги сменя и тях?
Хора, много се кефя на колата, честно. Само се чудя, понеже ще се върти повече из града, дали да не и сложа едно газово. Намерил съм почти нов метанов инжекцион за 300лв. от една лизингова кола, която подлежи на връщане. С две бутилки е, незнам с какъв капацитет са, ни ще ги видя утре. Та кажете, струва ли си да слагам метан на това бижу или да се изръся 3-4 пъти повече за пропан-бутан, или да си е на бензин (малко скъпичко е май)?
Я да ви япокажа и от вътре
Я да ви япокажа и от вътре

-
Карай си я на бензин! Не се занимавай с глупости, 60 коня на метан, имаш ли идея колко ще ти падне динамиката. а пък за газ - колата е с пластмасови колектори, въобще не си усложнявай живота.
Значи: Полото е модел 6KV, а мотора AUD (в документите го пише така SEAUDX01).
Благодаря на тези, които откликнаха.
Благодаря на тези, които откликнаха.