Голф 4 или Пежо 307

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Re: Голф 4 или Пежо 307

Мнениеот theraven » Пон 08 мар 2010 23:45

mhihi

Като се абстрахираме от марките, моето мнение е, че голфа е на вид по-мъжка кола, по-спартански на вид, вози по-стегнато (следователно друса повече) и по-лесно се разглобява ( mhihi ). Зависи какво търсиш. На мен лично точно това ми харесва. Иначе като цени на обслужване са горе долу еднакви.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 09 мар 2010 7:27

tisho_psg написа:
kocho_pushacha написа:интерестни въпроси се пускат в VW форума mhihi , що не питате и в пежо форума да видим кво ще кажат те :banghead:

Тези "сравнителни тестове" тук май са на мода mhihi mhihi mhihi

Тук винаги са на мода, такива въпроси. Ясно е че болшинството от нас не са обективни. В случая за обективна може да се има преценката на Сашко (Dead man), защото има наблюдения върху двете марки автомобили :да: :beer

Потребителски аватар
kc_3011
Автомобил: VW Bora Variant
Двигател: AUS 2000

Мнениеот kc_3011 » Вто 09 мар 2010 15:00

Нямам наблюдения над Пежо 307 (освен че няколко пъти съм се возил в нея), но смятам че може да се съпоставят малко ттд на двата модела. Първо Голфа IV е кола модел 1997 г.и се произвежда до 2003г. (с този двигател до 2001г), Пежо 307 е 2001 г.и се произвежда до 2008г следователно: Извод 1: Пежото е по-ново поколение и би паснало да се сравнява с Голф V. На ширина са еднакви въпреки, че според мен поне по вътрешно пространство пежото е доста по-широко. Предполагам че това чувство се дължи от една страна на по-голямата му височина (70мм)и по-дългата база (100мм). Извод2: повече пространство, по-голям комфорт. За по-меката возия няма смисъл да говоря. Като обем на багажника са горе-долу на едно ниво. Скоростта им е също е идентична, май голфа е малко по-пъргав и по-икономичен.
За здравината при съвременните автомобили много може да се говори, но на оня мит за коравите немски и японски двигатели и счупените френски ходови части мисля че отдавна вече не се гледа на сериозно.
В заключения много е важно релното състояние на разглеждания автомобил. Лично аз бих предпочел да взема за 8 бона 5-6 годишно пежо вместо 9-10 годишен фолксваген (цената и годините са условни).

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 09 мар 2010 15:10

Колега аз имам голф,ама си купи 307-ца.Виж в "Откраднати" коя е най-тачената кола!То за това има всичко по моргите за Г4,щото много ги свиват!
(тъкмо и смениш ремъци масла,понакичиш я.... хвърлиш 2-3к по нея),и кво те ти я тупнат.Била имала каско....е то е на парите дето си я закупил,а разходите по обслужването кой ще ги поеме.И то каско каско,ама на 85% плащат накрая......... :roll:
Както си прецениш,аз също се чудех м/у двете коли преди да я купя мойта печка!И двете са добри. :D

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Вто 09 мар 2010 15:18

С двете раце съм за голфа , Пежото и то става красиво , елегантно , изпипано , но не е голф :mrgreen: или по точно love.vw
За мотора на пежото нищо не мога да ти кажа , но 90 коня ТДИ върви прилично и гори прилично доста е здрав и смятам ,че няма да имаш ядове с него освен ако него помислиш за състезателна кола :)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 09 мар 2010 16:17

H2O написа:И двете са един от дол дренки!Търси аналогови модели.Бензинови.Иначе ти трябва голям късмет...

Ако ще се избира между аналогови и цифрови, аз препоръчвам аналогови.
По темата - скоро карах Сивик 1.5 втек, мога да сравня с Г4 1.6 - голфа е каруца и като возия и като вървеж, а е и по-скъп. Знам, че питаш за дизел, но все пак си помисли!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 09 мар 2010 17:51

myrshavija написа:
H2O написа:И двете са един от дол дренки!Търси аналогови модели.Бензинови.Иначе ти трябва голям късмет...

По темата - скоро карах Сивик 1.5 втек, мога да сравня с Г4 1.6 - голфа е каруца и като возия и като вървеж, а е и по-скъп. Знам, че питаш за дизел, но все пак си помисли!

Аз пък имам по няколко хиляди км на 4 различни сивика и с доста по-мощни мотори и мога да ти кажа че ти е тотално грешно впечатлението ;) Освен ако не става въпрос за 7ма генерация, сивика е много назад като комфорт, пък и 7ма е доста ефирна

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Вто 09 мар 2010 22:24

myrshavija написа:

Колега скоро карах 1 сивик 1.4 Втек 6 ген по спънато магаре не съм виждал мога да кажа че голф 2 ка е по-добра от нея при това вози доста зле също като голфа :Mr Green Fun демек касетка на четири колела спирачките са под сякаква критика натискаш педала доста а тя не спира скоростите влизат като в дупки задната влиза със сила ... пове че няма да коментирам камоли да я сравнявам с Г4 тя с 3 не може да се мери камоли с 4 ..

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 09 мар 2010 22:28

той голфа може да е по-скъп ама части за хонда купувал ли си?Японските автомобили втора употреба са с по-ниска цена в много от случаите.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 09 мар 2010 22:38

Карах преди Голф 4 и имам познат с Хонда от същата година.Знам кое колко пари е...

Японските коли има някой скъпи част,който не се сменят всеки ден...Другите са по-евтини от на Голфа. :deal

Да не отварям приказка за съединител на Голф 4-особенно за дизелите... :mrgreen:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 10 мар 2010 12:34

Всички Сивици са с независимо окачване отзад, не би следвало да возят по-зле от Мк2 или Мк3 според мен. В интерес на истината не съм се возил в такъв Сивик, независимото окачване няма ли по-добра возия? :deal

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 10 мар 2010 14:06

Земай голфа и не се чуди.Точно вчера ме одари един 307 дати кажа ли моята джета е цвете след удата сравнение с 307-ка.Оня ме накова челно в страничната колонка и се разпиляха пластмасите му в радиос на 500 метра...Извинявай ама ако си купиш Пежо ще те помоля да помислиш сериозно над сигурноста си вътре!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 10 мар 2010 16:19

Бай Семо написа:Земай голфа и не се чуди.Точно вчера ме одари един 307 дати кажа ли моята джета е цвете след удата сравнение с 307-ка.Оня ме накова челно в страничната колонка и се разпиляха пластмасите му в радиос на 500 метра...Извинявай ама ако си купиш Пежо ще те помоля да помислиш сериозно над сигурноста си вътре!

Колега,твоята джета ако е 87-ми набор,може само да си мечтаеш за сигурноста която осигурява на пътниците 307-цата.Все пак техниката напредна и 307 е сравнително нов модел.
И коя от двете коли летеше ниско над земята,та чак на 500 метра са летяли пластмасите? :063:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 13 мар 2010 1:32

tisho_psg написа:
Бай Семо написа:Земай голфа и не се чуди.Точно вчера ме одари един 307 дати кажа ли моята джета е цвете след удата сравнение с 307-ка.Оня ме накова челно в страничната колонка и се разпиляха пластмасите му в радиос на 500 метра...Извинявай ама ако си купиш Пежо ще те помоля да помислиш сериозно над сигурноста си вътре!

Колега,твоята джета ако е 87-ми набор,може само да си мечтаеш за сигурноста която осигурява на пътниците 307-цата.Все пак техниката напредна и 307 е сравнително нов модел.
И коя от двете коли летеше ниско над земята,та чак на 500 метра са летяли пластмасите? :063:

купи си 307 и дан забравиш да си купих и една " бака " гипс и марли !

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Съб 13 мар 2010 13:32

Бай Семо написа:
tisho_psg написа:

купи си 307 и дан забравиш да си купих и една " бака " гипс и марли !

Колега не си прав! Нищо лично но кажи ми как товята Джета 87- набор как ще е по безопасна от кола на 6-7 години, че не ми е ясно??? Новите коли вече са олекотени от дебели ламарини и за това така се разпръскват ни повярвай ми е много много по безобастна от джетата :wink: Технологията колега е напредна МНОГО както каза колегата по горе, всяка кола си има слабо място така че не се знае дали не го е нацелил той :screwy

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”