Съвет за покупка на Г 4

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Re: Съвет за покупка на Г 4

Мнениеот hitman0013 » Вто 01 юни 2010 21:43

godfadar написа:Какъвто и двигател да е,отвийте капачката на маслото при работещ двигател,от там не трябва да духа!!!!!!!!
Това е много важно!!!!!
Ако духа бягайте далеч от такъв двигател.

можеш ли да обясниш за какво става въпрос ако духа.Интересува ме просто.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 02 юни 2010 9:28

Нормално е да духа ама много малко.Ако духа като прахосмукачка на фул пауър може маслото да се смесва с антифриз,трябва ти цепят двигателят,а смяна на гарнитура и шлаифка са към 1000лв. за Г4.

nikicvetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikicvetkov » Сря 02 юни 2010 9:36

по добре друг двигател за 1200 лева

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 02 юни 2010 9:36

godfadar написа:Нормално е да духа ама много малко.Ако духа като прахосмукачка на фул пауър може маслото да се смесва с антифриз,трябва ти цепят двигателят,а смяна на гарнитура и шлаифка са към 1000лв. за Г4.

Ако се смесва масло и антифриз, няма да духа. И маслото ще мазя на боза. И шлайфа на глава не е 1000 лв със смяната на гарнитурата, толкова и в Порше да отидеш няма да ти вземат. Изкарахте я тая четворка некаква световна сложност :063:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 02 юни 2010 9:47

Казах,че може и да смесва.Ама ако духа като откачалка по-добре да бяга от такъв двигател,не е нормално.Моят Г4 въобще не духа,а е на доста км.Като търсех имаше такива духалки направо ненормални.И за цената не знам колко е,може и 500лв да е,ама пак е много да се набуташ.

А за Порше недей да си толкова сигурен понеже ми бяха направили оферта за 1066лв. за - въздушен,маслен,горивен,климатичен,водна помпа,масло,4 ролки,4 ремъка и още нещо не помня за 1066лв. произведени от ФВ,и същите за 650лв. от някакъв друг производител.
Иначе си ги намерих от един магазин за доста по-малко пари.

pinokio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pinokio » Сря 02 юни 2010 11:01

питам, защото искам да знам !!! :) носят се различни слухове, че новите двигатели след Г3 примерно с 1,6 и 110 к и 1,4 и 100 и нагоре коня бързо се износват-не разбирам и затова питам, надявам се, а и знам, че тук има колеги, които много разбират ...но явно инфо за този тип двигатели ще получим по късно след, като поработят малко повече в БГ

ozyrus написа:Към колегата joromnt.Момчето пита за предимства и недостатъци на различните видове двигатели,което не означава че не знае какви са.А относно разходката по магазините за части нали това е идеята на форума обмяна на инфо.И това кой кога е регистиран означава ли че с всяка година дигаме левъла или кво...............?

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 02 юни 2010 11:37

след дълго четене по други форуми останах с впечатление че да духа от капачката на маслото/слабо/ е напълно нормално за кола на километри./движението на разпределителният(ите) вал създава това завихряне, или другото-не достатъчно добра вентилация на маслените газове/.
Лошо било ако почне да духа от щеката за мерене на маслото.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 02 юни 2010 11:40

godfadar написа:А за Порше недей да си толкова сигурен понеже ми бяха направили оферта за 1066лв. за - въздушен,маслен,горивен,климатичен,водна помпа,масло,4 ролки,4 ремъка и още нещо не помня за 1066лв. произведени от ФВ,и същите за 650лв. от някакъв друг производител.

Ами съвсем нормална цена са ти обявили за толкова оригинални части. То ако тръгнеш по магазините да ги събираш от случайни марки, едва ли ще си по-доволен че си дал 200 лв по-малко. Не виждам що се възмущаваш, това е официален вносител.
А относно колегата ozyrus, тия цени на части дето може да дадеш ти, едва ли ще са същите които ще мога да кажа аз за един и същ автомобил че да си прави изводи по тях трети човек, по простата причина че ги купуваме от двата края на страната. Нали се сещаш колко ще е актуално че съм си купил филтъра за купето за 27 лв на Филтрон примерно. Щото при теб едва ли ще е толкова.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 02 юни 2010 12:03

joromnt написа:
godfadar написа:А за Порше недей да си толкова сигурен понеже ми бяха направили оферта за 1066лв. за - въздушен,маслен,горивен,климатичен,водна помпа,масло,4 ролки,4 ремъка и още нещо не помня за 1066лв. произведени от ФВ,и същите за 650лв. от някакъв друг производител.

Ами съвсем нормална цена са ти обявили за толкова оригинални части. То ако тръгнеш по магазините да ги събираш от случайни марки, едва ли ще си по-доволен че си дал 200 лв по-малко. Не виждам що се възмущаваш, това е официален вносител.
А относно колегата ozyrus, тия цени на части дето може да дадеш ти, едва ли ще са същите които ще мога да кажа аз за един и същ автомобил че да си прави изводи по тях трети човек, по простата причина че ги купуваме от двата края на страната. Нали се сещаш колко ще е актуално че съм си купил филтъра за купето за 27 лв на Филтрон примерно. Щото при теб едва ли ще е толкова.

Не се възмущавам бе човек,просто ти казвам,че щом за тия части вземат 1000кинта и за ремонт - да ти цепят и шлаифат двигателя и да ти сменят гарнитури сигурно ще ти вземат 1000лв.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 02 юни 2010 12:23

hitman0013 написа:след дълго четене по други форуми останах с впечатление че да духа от капачката на маслото/слабо/ е напълно нормално за кола на километри./движението на разпределителният(ите) вал създава това завихряне, или другото-не достатъчно добра вентилация на маслените газове/.
Лошо било ако почне да духа от щеката за мерене на маслото.

Повишено картерно налягане е признак на износване на двигателя като цяло или на гумичките на клапаните.
Налягането се получава от изпускане на изгорели газове в картера или главата през недобре уплътняващи сегменти или горепосочените гумички.
Но може да се лъжеш и да си мислиш, че налягането е повишено (духа) заради изхвърляното от разпределитения вал масло през отвора за наливане на масло.
Просто маслото се изхвърля от центробежната сила.
Също така е нормално да има малко над-налягане, но не и да 'духа' сериозно.
Духа ли много от капачката или щеката си за основен ремонт,иначе като ти изплеска двигателят ще караш колело.

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Сря 02 юни 2010 13:56

Тоя тест може и да е актуален, ама май за по-стари двигатели, аз ако отвия капачката за наливане на масло дърпа въздух и ми вдига оборотите.
Колегата с темата, има наистина написано много за голф4 прочети написаното и ще получиш, може би отговор на това което те интересува.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”