Внимавайте когато си купувате нов автомобил!

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Re: Внимавайте когато си купувате нов автомобил!

Мнениеот Uneek » Нед 06 юни 2010 21:03

StS написа:Поради изключителната важност на темата, би трябвало да се "стикне" защото примерите могат да станат много... А това е мн.важна информация за едни човек който смята да набие 35к лева за да получи така мечтаната кола и в следващия момент те ти дали боклук...
2. Не знам дали някой си обсужва колата в официален сервиз но... само ако знаете какво "оригинално" масло ви наливат... :horror: :horror: За момента мога да кажа за 2-те "големи" марки едната е спомената малко по-рано в този пост...

ПП Още търся темата в Citroen форума...за едно С4 да видите Хорор... :horror: :horror: :horror: :horror: :banghead:

http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... =54&t=6443
http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... =54&t=6615

Ето ги темите колега, интересно четиво са :shock

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 06 юни 2010 23:28

hooligan_sk написа:
group® написа:Не всички хора разбират и им е работа да разбират (затова е и темата).
А и, ако вече си взел колата и после отидеш, как мислиш ще се развият нещата?!

Добър въпрос, какво стана в Dacia?

Ако е към мен въпроса:
Аз не съм си купи и не бих си взел!
Просто бях да погледна Дъстера, защото ми беше интересно и искам да съм информиран ;)
Е вече знам :horror:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 07 юни 2010 7:17

Uneek написа:
StS написа:Поради изключителната важност на темата, би трябвало да се "стикне" защото примерите могат да станат много... А това е мн.важна информация за едни човек който смята да набие 35к лева за да получи така мечтаната кола и в следващия момент те ти дали боклук...
2. Не знам дали някой си обсужва колата в официален сервиз но... само ако знаете какво "оригинално" масло ви наливат... :horror: :horror: За момента мога да кажа за 2-те "големи" марки едната е спомената малко по-рано в този пост...

ПП Още търся темата в Citroen форума...за едно С4 да видите Хорор... :horror: :horror: :horror: :horror: :banghead:

http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... =54&t=6443
http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... =54&t=6615

Ето ги темите колега, интересно четиво са :shock

ПП. И аз исках да видя Дъстера, я кажи за 20 000лв с ДДС, що да кола са сглобили... :Mr Green Fun

Благодаря че ги постна ... сигурен съм че ще има много интерес към тях.. :beer

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 07 юни 2010 9:05

.

Последна промяна от Petrolhead на Пон 20 май 2013 9:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пон 07 юни 2010 9:27

Petrolhead написа:... кажи за кои други марки имаш наблюдения да ги разконспирираме.

Audi, Kia, Skoda, Suzuki, Nissan ...
Има и други, но не помня вече.
За Дачия съм съгласен, че може още от завода да са наклепани.
Но това е още по тревожно :roll:

Далеч съм от мисълта, че дилъра не знае. По-скоро си мисля, че това е една страхотна възможност за някой лев отгоре.

На няколко коли сме откривали и едни дълбоки китове ... ужас. (преди, когато се занимавах с боядисване)
Не знам дали са малко тези, които биха го направили, но съветвам да се гледа хубаво за да няма изненади после.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 07 юни 2010 9:47

Категорично - масово в България се внасят и продават още от време оно, коли с дефекти от всякакво естество, за които дилърите са уведомени от произсодителя със надлежно изписани протоколи (съответно закупили на супер преференциална цена) а тук се "закърпват" и продават чистак-бърсак, пък клиента да му бере гайлето!

инфото ми е от първа ръка за доста от вносителите, а не просто градски легенди

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 07 юни 2010 9:53

в опел нямаше такива изпълния, това поне знам

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пон 07 юни 2010 9:56

За опел нямам такива наблюдения, но и не съм правил такива с първи собственик.
А и там не бяха ли доста дилъри?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 07 юни 2010 10:01

ъъъ
отделно практиката да се заменят части от гаранционни автомобили влезли в сервиза за едно или друго с дефектирали такива от
майсторите работещи в счободното си време на частно - препродават на другите си клиенти, а гаранционните за сметка на дилъра - нервите за сметка на клиента !
и това за премиум марка

мила родино, ти си земен рай....

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Пон 07 юни 2010 10:11

Когато Юнитрейд "обслужваха" Ауди и Фолксваген гаранционно,на познат А6-цата влезе за ремонт(по гаранция).
Изродите бяха му набили пиратски софтуер,а неговия явно продали някъде.Колата стана неузнаваема.
Негов близък пътуваше често до Германия с автовози,та реши се човека да закарат колата там-нали е гаранционна.Немеца се е хванал за главата,като е видял за какво иде реч.
Няколко месеца след това Юнитрейд не бяха официални за България.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 07 юни 2010 14:04

Когато няма конкуренция при дилърите е така... Докато САМО Порше внася и продава Ауди и VW, Мотопфое - Форд, Тойота БГ - Тойота и т.н. мотото ще е - клиентите да го *****

Потребителски аватар
slavi tsvetkov
Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
Двигател: 2023
Контакти:

Мнениеот slavi tsvetkov » Пон 07 юни 2010 14:39

Виждал съм в сервиз няколко Пежа Партнер доста смачкани вследствие на обърнал се автовоз.Майстора ми каза,че е имал и други такива случай и след това си ги продават на нормалната цена,като за перфектна нова кола.

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Пон 07 юни 2010 19:25

Галине,
Ще те вземам с мен в шоурума когато дойде време :wink: А пък дано да е по-скоро.

Лошо е, че в тези неща не се забелязват веднага. И е нормално човек като си купува нещо толкова скъпо от световно известен производител да е спокоен и да не оглежда колата като на Горубляне. Но за съжаление сме в България, а тук нещата са преиначени.

Ще ви споделя и друг вариант за повреждане на чисто нов автомобил. Лизинговата компания регистрира автомобила и заедно с това го удря леко. Разбира се никой клиент няма да иска такава кола. Затова колата се оправя възможно най-бързо, а клиента започва да му се обяснява как тези имали много работа, а пък другите не можели сега и пр.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 07 юни 2010 21:20

Petrolhead написа:в опел нямаше такива изпълния, това поне знам

:mrgreen: И там има таралясници. Мога да дам пример с чисто нов Комбо 1,3 CDTI : на 45-48 000км няма задни амортисьори, на 62 000 км скъсана ос на турбото/ шупла/ - таралясника стана недвижимо имущество - направо умря насред кръстовището. ; След като изминаха 2 г започна да се бели боята по пластмасата около радиото , по релсата за плъзгащата врата, на покрива се появиха 3-4 петна ръжда под боята.На 3 тата година започна да прави въртелки системата за заключване на дясна врата.Още като нова скърца и вие металната решетка преграда като на 20г кола, така, че на дълъг път не се изтрайва. След 40 000 км двиателя започна да лочи масло - за 12-15 000 км 1 л масло не стига.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 07 юни 2010 21:24

kris11 написа:
Petrolhead написа:в опел нямаше такива изпълния, това поне знам

:mrgreen: И там има таралясници. Мога да дам пример с чисто нов Комбо 1,3 CDTI : на 45-48 000км няма задни амортисьори, на 62 000 км скъсана ос на турбото/ шупла/ - таралясника стана недвижимо имущество - направо умря насред кръстовището. ; След като изминаха 2 г започна да се бели боята по пластмасата около радиото , по релсата за плъзгащата врата, на покрива се появиха 3-4 петна ръжда под боята.На 3 тата година започна да прави въртелки системата за заключване на дясна врата.Още като нова скърца и вие металната решетка преграда като на 20г кола, така, че на дълъг път не се изтрайва. След 40 000 км двиателя започна да лочи масло - за 12-15 000 км 1 л масло не стига.

съжалявам, но твоите грижи по кой начин са свързани с темата?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”