въпрос за договор за покупко продажба
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Re: въпрос за договор за покупко продажба
Може, ама първо трябвада го намериш, второ- да му се занимава. Дано не е ритнал камбаната, че ще трябва да делиш колата с наследниците
. Колежке, може ли да да ми обясниш, с какъв акъл купи тая кола по тоя начин! Глегам, не си единствената във форума по тоя начин да купуваш, ама реших теб да те питам.

- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
При мен пък казуса е друг.Продал съм кола, която новия собственик не е оправил в КАТ.Аз я купувам пак и искам да идем да я прехвърлим пак, а нотариуса казва, чче неможе, защото колата не е със сменени талони на името на новия собственик.И така за нотариуса собственика на колата е този, на чието име се води колата.Опита се да ме извърти да ходя да плащам глоби, ама явно може да се анулира сделката.Та въпроса ми е като анулирам сделката няма да има смисъл да ходя в кат нали.Аз я отписах от данъчното, но пак ще си я запиша, за да платя другата половина от данъка.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
lavidaloca написа:Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с
глоба от 20 до 150 лв. водач, който:
(2) Наказанието по ал. 1 се налага и на:
1. праводателя, който при отчуждаване на регистрирано моторно превозно средство не съобщи в определения срок на службата, издала регистрационния номер на отчужденото превозно средство, данните на приобретателя;
Колега, може ли едно въпросче, че не съм сигурен дали разбирам текста правилно.
Миналата година, продадох стария Кадет и то както си му е реда - договор пред нотариус и после го отписах от данъчното, но не съм ходил в КАТ да подавам информация, че съм го продал, защото мислех, че нямам такова задължение. Смятах, че е задължение на новият собственик да отиде в определен срок и да го пререгистрира.
Та въпросът ми е, горният текст от закона означава ли, че е трябвало да подам информация и в Кат и в нарушение ли съм ?
Предварително благодаря, ако решиш да ми отговориш

не би трябвало да си в нарушение, задължение на новия собственик е да се регистрира в КАТ, което автоматично те отрегистрира теб. Понение имахме такъв случай, и никой не ни санкционира.
А по върпоса за това да издириш стар собственик и да преподписвате договор, ако той няма нищо против да се поразкара малко по общините и да ви плати данъците може и да се съгласи...
А по върпоса за това да издириш стар собственик и да преподписвате договор, ако той няма нищо против да се поразкара малко по общините и да ви плати данъците може и да се съгласи...
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Стария собственик при продажба на автомобил е длъжен да иде в неговия Кат и да представи копие на договора с който е продал колата си!Това е по закон обаче все още не са се светнали да търсят глоби ако някой не го е направил!Хубаво е всеки да си го прави за да е сигурен на 100% ,че ако новия собственик не регистрира колата на свое име и направи някаква беля ,ще търсят само и единствено него!
Колеги моя проблем е подобен,много станахме ама какво да се прави
интересува ме дали договора за покупкопродажба има срок на годност
и дали като отида в кат да си прехвърля регистрацията ще ме мотаят много .аз съм позакъснял с 2 год.точно

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Договорът няма давност. По силата на този договор ти си станал собственик на автомобила.
явно наистина сме множко
както съм и аз.въпроса е има ли опция на изплащане тези глоби и простотии..че ако стигаха парите нямаше да се мотаме така

До колкото ми е известно глобите може и да не се платят веднага,но не съм сигурен сега като отида да си оправя бакиите ще ти кажа
само искам да знам дали ще мога да я прехвърля за 1 ден,в смисъл ако отида сутринта дали ще стане в рамките на деня.понеже няма как да си платя данъка а следователно и преглед не мога да мина а ми изтича.

bifart написа:До колкото ми е известно глобите може и да не се платят веднага,но не съм сигурен сега като отида да си оправя бакиите ще ти кажасамо искам да знам дали ще мога да я прехвърля за 1 ден,в смисъл ако отида сутринта дали ще стане в рамките на деня.понеже няма как да си платя данъка а следователно и преглед не мога да мина а ми изтича.
то и аз скоро няма да мога но, поне да знам.ще обясниш процедурата.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, би трябвало да стане в рамките на един ден, дори за по-крато време. Въпросът е колко време ще е необходимо за да ви напишат акта за глобата.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”