Audi 80 vs Pаssat B3
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Audi 80 vs Psssat B3
На Б3 резервоара й е зад седалките, сигурно това е имал предвид колегата. Там също е много малък багажника на седана (то комби не се предлага). После при Б4 седан мисля багажникът е една идея по-голям от тоя на комбито без ритнати напред седалки.
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
до колкото съм виждал и чувал , аудито (тип яйце както го казват) са много рехави по предниците. Докато пасата е доста сполучлива кола . Карал съм служебен пасат който беше 1.8 на 1 600 000 само с един основен ремонт.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Avant (8C,B4)
1991 - 1996г
1991 - 1996г

- stefan4o
- Контакти:
Според мен ако наистина ви трябва работен автомобил Ауди 80 Б4 комби или Бмв 3та серия комби не са подходящи за целта. Огромни багажници имат Пассат, Голф Комби, Сеат Толедо... Съвсем отговорно го твърдя. Ако някой мисли, че не съм прав да отвори багажника на 80 Б4 комби, после и на Пассат Б3/Б4 и сам да си прецени дали съм прав или не съм. Пасат комби е с около 10см по-дълъг от Ауди 80 Б4 Авант.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
plamenpet81 написа:Относно това че Пасат Б3 е по голям и по широк от Ауди 80 или Б4 комби е вярно.Общо взето Пасата като цяло(мое мнение)за този клас автомобил е един от най широките,да не казвам,че и най широкия.Като подръжка мисля че няма кой знае каква разлика,все пак Фолксваген и Ауди са едно.
+1

Колеги, нещо не разбрах последно за 80 или Б4 става дума от страна на Ауди...защото си има разлика!
Ако е 80 пада от Пасат-а - по тясно е определено, Б4 пак е по-тясно от Пасат-а, но е по-добрият вариант от 80-ката, абе като цяло Пасат-а е по убав...

escrime написа:Поне като гледам моя Пасат и на баща ми А6-та от 1996 г. не са чак толкова големи разликите.
Е и аз си обичам Пасат-а, ама първо да се сравнява с А6 от 1996 някакси не е много изгодно за нашите коли...

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Ауди Б4-ката пак е тясна като за размерите и масата си.
- Presian
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: BAG
nokiangage написа:последно за 80 или Б4 става дума от страна на Ауди...защото си има разлика!
Ами извинявам се, явно съм лаик... Става дума за Ауди 80, които се призвеждат в края на осемдесетте и началото на деветдесетте. Не знаех, че при тях няма комби, понеже т.нар. Б4 и 80-така ми изглеждат напълно еднакво...
поздрави

- stefan4o
- Контакти:
То и колегата малко те е подвел
И двете са Ауди 80, само че това до 1991 е Б3, а после е Б4 (фейслифт с нови мотори и малко промени в купето, добавени версии с две врати, кабрио и комби) 

- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
stefan4o написа:Според мен ако наистина ви трябва работен автомобил Ауди 80 Б4 комби или Бмв 3та серия комби не са подходящи за целта. Огромни багажници имат Пассат, Голф Комби, Сеат Толедо... Съвсем отговорно го твърдя. Ако някой мисли, че не съм прав да отвори багажника на 80 Б4 комби, после и на Пассат Б3/Б4 и сам да си прецени дали съм прав или не съм. Пасат комби е с около 10см по-дълъг от Ауди 80 Б4 Авант.
и със 5-6см по тесен от голф3 комби.

Вземай тази която е по-здрава, голф,пасат,ауди 80,всяка си има своите плюсове и задължително да бъде поне 94 година,ако ще е по стара да вземай пасата.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
nokiangage написа:...escrime написа:Поне като гледам моя Пасат и на баща ми А6-та от 1996 г. не са чак толкова големи разликите.
Е и аз си обичам Пасат-а, ама първо да се сравнява с А6 от 1996 някакси не е много изгодно за нашите коли...Онуй хем по-хубаво вътре/вън (то за вкуса знаете - за всеки различно де) и е бая по-ново най-малкото...но А6 си е А6, според мен Пасат-а пада от него, но според мен де...
Чети бре, друже.

Писал съм за разходи по поддръжката. По всяко друго отношение А6-та е на друга планета от Пасата, особено от Б3...

Ауди 80 от 1986/7 до 1991 е Б3!
Ауди 80 от там нататък е Б4. На външен вид много си приличат, но едно до друго лесно се различават. Б4 освен, че изглежда по-добре отвън е по-приятна и отвътре.
Багажникът на 80 Б3 е смехотворен. На Б4 нормален, но сравнено с Пасата твърдо по-малък. И двата типа 80, за които говорим в момента, имат много по-малко място за пасажерите на задните седалки.
За по-запазената кола е повече от ясно, но в случая мисля, че автора пита за разлики между моделите, не между конкретни коли...

П.П.: Не е вярно, че са рехави предниците на Аудито. Дори ми се струва, че на Б4 е по-солидно направено окачването от на Пасата.
-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Багажникът на пасат Б3 комби е огромен,спал съм десетки пъти,почти никога сам
.Разстоянието между задните и предните седалки(когато са максимално назад) е предостатъчно за големи индивиди.
Сега като шофьор-лявата ръка стои подпряна на кората на вратата без да се налага да си удрям бузата с рамото-има достатъчно простор за водача.Паркирането не е проблем,предвид маневреността на колата(при наличие на хидравлика)
Поддържал съм само пасат от посочения модел и след първоначалното обслужване на предницата,за година и два месеца,и 60 000 км. не съм повторил.

Сега като шофьор-лявата ръка стои подпряна на кората на вратата без да се налага да си удрям бузата с рамото-има достатъчно простор за водача.Паркирането не е проблем,предвид маневреността на колата(при наличие на хидравлика)
Поддържал съм само пасат от посочения модел и след първоначалното обслужване на предницата,за година и два месеца,и 60 000 км. не съм повторил.
Ако търси работна кола (зависи и за каква работа става въпрос) въпросния пасат комби.За Ауди Б4 мога да напиша няколко страници но обобщено мога да кажа че освен за работна кола (ходил съм с нея на работа) я ползвах и за товарна и само суперлативи.Според мен вътре салона е 2 класи над тоя в пасата, обезшумеността в купето е още по-добра и качеството на материалите вътре също , но ако ще се ползва за груба работа (примерно пренасяне на разни дъски, цимент-и това съм пренасял с Б4-та), това едва ли го вълнува човека.Предницата за мен е много здрава въпреки че аз я пазех.Консумативите не са скъпи а дори бих казал е възможно да са по-евтини от на въпросния пасат.Ако ще е на газ по-добре да се търси мотор с индекс АБК 115 коня, защото и без това купето е много тежко, иначе моя беше АБТ 90 коня и си беше умряла работа, но пък за сметка на това с голям въртящ момент и дълги скорости и това му помагаше донякъде, а и газовата ми беше обикновено БРЦ за 500 лв.Пасата действително вътре е доста по-голям но някак си не ми дава усещането за комфорт както аудито (ако може да се говори за комфорт при Ауди 80).
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
И двата автомобила са уникално здрави
Аз бих избрал Пасата само заради по широкото купе.Висок съм 183см и като се кача в в някоя 80-ка и главата ми остава на 5-6 см от страничния джам
Виж в Голфа нямам този проблем.
Ако намери читав екземпляр да взима Пасата.

Аз бих избрал Пасата само заради по широкото купе.Висок съм 183см и като се кача в в някоя 80-ка и главата ми остава на 5-6 см от страничния джам

Ако намери читав екземпляр да взима Пасата.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Колеги гледам бъркате се за кое ауди става въпрос в темата.
Ето това е Ауди 80 Б4

А това е Ауди 80 Б3

Ето това е Ауди 80 Б4

А това е Ауди 80 Б3

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:

много арно тва второто,май бая парички са наляти по него