Всяка компания си има различен лизинг с различни екстри(по принцип ги водят едни и същи-но не са)
Примерно при едната марка е 25% първоначална вноска,каското от теб ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за целия период на лизинга,обслужването не на година а на хиляди км....без промени в колата(газ примерно) за целия период...и накрая има както писаха колегите по нагоре има остатчна цена на края на лизинга ,която при прехвърляне един приятел каза че шурек му имал Хюндай мисля каза....3000 хилки за прехвърлянето на негово име излезло(това е непроверено) но мога да попитам!!!
Някои са с 30%,35%първоначална...даже съм чувал и за БЕЗ първоначална вноска,но пък вноските са майка си и баща си, имало само първата година от тех каско а после си е пак при тебе топката....трябва според мен да си ги по обиколиш ....и да четеш между редовете и да питаш и дали цената включва сутрин техен представител дали не идва да я подгрява за тея цифри които им кихаш всеки ДЕН(не смятаи на месец а на ден) колко ти стъпва!!!!
Някои имат каскота от тях за целия период....не се хвърляи а щом си се навил ....по обиколи...това от мен....успех!
Форд не е прав за това че най-добрата е новата....не е имал служебна ..затова не е знаел какво да каже!!!
Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Re: Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?
morski_bs написа:Внимавай с автомобилите на лизинг, фирмите са заложили много подводни камъни. Месечната вноска е най-малкия проблем. Оттам се почва - каското е доста пари и нямаш алтернативи, трябва да е при тях. Две от фирмите ми казаха, че трябва да си заплатя маслата и те не били включени в цената, а това също си е цифра. Отделно имаш заложени множество сервизни обслужвания, консумативите по които ги заплащаш ти. Ако я вземеш бензинова, не можеш да сложиш примерно газ докато не изтече лизинга.
Е ти какво очакваш? Да ти плащат каското и смяната на маслото ли? На теб кой ти ги плаща? Каското си го определяш към кой да е самия ти, те не са застрахователи
Като взел си кола на лизинг, мога само да кажа, че 4г само си сменявам консумативи. Край на всякакви знайни и незнайни майстори. Ако имаш пари, аз го препоръчвам. Избираш си колата и екстрите и всичко си знаеш, какво си правил и сменявал по колата

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
turrisi написа:Всяка компания си има...
Четене му е майката. Моя договор е за 5г и лихва за периода от 13,2% или по около 2,6% на година. Нямам остатъчна стойност. Стойносттта за придобиване след лизинга ще е в зависимост от стойността на автомобила по шваке. А за да ти е към 3к стойността за придобиване, автомобила трябва да е оцинен над 60к, което за Хюндай е направо смешно...
- morski_bs
- Автомобил:
- Двигател:
bnick написа:Е ти какво очакваш? Да ти плащат каското и смяната на маслото ли? На теб кой ти ги плаща? Каското си го определяш към кой да е самия ти, те не са застрахователи
Като взел си кола на лизинг, мога само да кажа, че 4г само си сменявам консумативи. Край на всякакви знайни и незнайни майстори. Ако имаш пари, аз го препоръчвам. Избираш си колата и екстрите и всичко си знаеш, какво си правил и сменявал по колата
май не четете какво пиша и тръгвате с рогата напред. Говоря, че в магазина казаха, че маслото с което излиза колата от тях се заплаща! Не говоря при смяна, там ясно, няма кой да ти го плати, но това за което говоря ме озадачи. Ако имаш достатъчно средства е ясно, че от новото по-хубаво няма, въпроса е колегата да не се е заблудил, че само месечната вноска му е разхода. Имам колеги с коли на лизинг и горе-долу имам представа. Двама вече ги изплатиха предсрочно именно заради номерата в сервизите и буквално издевателството над клиентите.
Но иначе сте прави, майката му е четенето на условията, трябва да се разпитва за най-малкия детайл за да няма после изненади.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
sk. написа:трето, че очакваната икономия от поддръжка и гориво ще е огромна, защото аз карам малко около 15 000км на година и си мисля, че поне 2 години на новият автомобил няма да му се бара почти нищо. Първо, че ще е гаранционен, второ че на 30 000км, автомобил няма какво да го уплаши!
Хъмм, нищо няма да му се бара викаш... един познат с чисто нова френска кола (забравих точно марката) на 6-тия месец се преебава нещо по двигателя. Вносителя отказва да признае гаранцията и твърди, че причината е в некачествена нафта. Съответно ремонта бил 8000лв. И нашия човек пише до представителството във Франция, вадят се технически експертизи, преводи на документи и т.н. И в това време колата не се кара разбира се.
Ако взимаш добри пари (разбирай поне 2500лв) и не се налага да теглиш големи заеми скоро - горе долу става да прежалиш едни 4-500лв вноска за кола на месец. Набутвация си е, но за мен всеки друг вариант е набутвация с епични размери

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
sk. написа:.....
трето, че очакваната икономия от поддръжка и гориво ще е огромна, защото аз карам малко около 15 000км на година и си мисля, че поне 2 години на новият автомобил няма да му се бара почти нищо. ......
Нова кола е оправдано да си купиш , ако имаш много пари и не ти пука

Иначе без подръжка няма да стане

Една добра кола на 200хил. км съвсем спокойно ще метне още 50 000 за 5-6 години , както е в твоя случай

maxpayne написа:
Бих добавил - и ако си сигурен че ще ги взимаш в следващите 5-6 години/или колкото ти е срока на евентулния лизинг/.
Ако взимаш добри пари (разбирай поне 2500лв) и не се налага да теглиш големи заеми скоро - горе долу става да прежалиш едни 4-500лв вноска за кола на месец. Набутвация си е, но за мен всеки друг вариант е набутвация с епични размери
Бих добавил - и ако си сигурен че ще ги взимаш в следващите 5-6 години/или колкото ти е срока на евентулния лизинг/.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Новото си е ново.
Моята теза е, да се закупи нов автомобил, базисен, без тези много екстри, които само го оскъпяват.
Последните две петилетки, на лизинг:
Лада 110 1.6, 16V - карана 2г, 30.000км. Никъкъв проблем. Пей сърце.
Саманд 1,6 16V - каран 2г, 34.000км. Закупен за 20.000лв, продаден за 17.000лв. Никъкъв проблем.
Сега Сеат Леон 1.6 8V - на 2г и 3 месеца, 56.000км,При това поради работата ми реално е каран само 1г и няколко месеца. Проблем единствено с имобилайзера последният месец. Иначе никъкъв проблем. Пей сърце.
И немога да разбера, как западни 10годишни автомобили са на по 100.000км. на пазара на търговците.
И още веднъж - чети какво предлагат лизинговите компании. Обиколи навсякъде. Виж какви са ти възможностите. Ако останеш без работа, може ли да я изплащаш. Не се хвърляй на скъпа кола.
Имам опит в момента с колите на сина и дъщерята. Те излязоха златни. Ама златни. С тези пари, които дадоха, една Лада Приора или Сандеро биха си купили. И щяха да им останат. И те са на мнение, че никога повече стара кола няма да купуват.
А с вероятните нови данъци, където тежеста на данъка ще падне на годините в експлоатация?
Моята теза е, да се закупи нов автомобил, базисен, без тези много екстри, които само го оскъпяват.
Последните две петилетки, на лизинг:
Лада 110 1.6, 16V - карана 2г, 30.000км. Никъкъв проблем. Пей сърце.
Саманд 1,6 16V - каран 2г, 34.000км. Закупен за 20.000лв, продаден за 17.000лв. Никъкъв проблем.
Сега Сеат Леон 1.6 8V - на 2г и 3 месеца, 56.000км,При това поради работата ми реално е каран само 1г и няколко месеца. Проблем единствено с имобилайзера последният месец. Иначе никъкъв проблем. Пей сърце.
И немога да разбера, как западни 10годишни автомобили са на по 100.000км. на пазара на търговците.
И още веднъж - чети какво предлагат лизинговите компании. Обиколи навсякъде. Виж какви са ти възможностите. Ако останеш без работа, може ли да я изплащаш. Не се хвърляй на скъпа кола.
Имам опит в момента с колите на сина и дъщерята. Те излязоха златни. Ама златни. С тези пари, които дадоха, една Лада Приора или Сандеро биха си купили. И щяха да им останат. И те са на мнение, че никога повече стара кола няма да купуват.
А с вероятните нови данъци, където тежеста на данъка ще падне на годините в експлоатация?
valsn написа:maxpayne написа:Ако взимаш добри пари (разбирай поне 2500лв) и не се налага да теглиш големи заеми скоро - горе долу става да прежалиш едни 4-500лв вноска за кола на месец. Набутвация си е, но за мен всеки друг вариант е набутвация с епични размери
Това е по-притеснително.., че каквото и да стане 200лв трябва да отидат за лизинг..
@milmar, на мен пък хич не ми се струва оправдано, да вземеш втора употреба кола, да и платиш обслужването (900лв за Голф 4), и да се почне... маслена помпа, ел.стъкло, рециклиране на климатик (700-800лв), заминало ЕКУ (300-400лв), консумативи по окачването - като биалетки и тампнони, тампон на мотора, защото беше станал на дъвка.. и тн и това само за 1 година. В момента окачването тропа странно и ще трябва да се работи и там!
А след 5 години с новата кола, ще имаш автомобил, който може да е обезценен до болка, но ще си го ползвал само ти и в моя случай ще е на смешни километри и най-важното, ще е добре поддържан, защото ще съм си го поддържал аз! А както всички знаем, автомобил не се плаши толкова от каране, колкото от поддържане!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Бях в същата дилема - преди няколко месеца доходите ми се повишиха с около 400лв, колкото е вноската за една нова кола и доста го мислих като вариант.
1. Добре е че си се ориентирал към второто поколение на Фокус, това е доказано здрава кола и за мен си струва повече от новия Фокус.
2. Вноската може да не те бърка обаче си представи какво означават 5 години да я плащаш всеки месец. Само 6-7 такива месечни вноски са достатъчни да направиш от твоята кола каквото искаш, не само да я отремонтираш на макс, но и да я подобриш ако нещо не ти харесва. И си мисля че ще караш не по-лоша кола, защото Фокусите за 24000лв са с 1,6 двигател и като всички коли за тези пари са с доста евтин интериор.
3. Ако твоята кола ти оставя леко горчив вкус, сменяй я веднага, било то за нова или просто друга, дразни ли те нещо по нея, няма смисъл да отлагаш
Аз се отказах главно заради точка 2, а и заради Т3 - моята кола си ме кефи
Баща ми е решил да купува(поне така твърди) новото Поло и мисля че е по-добра офертата от Фокус. Струва 26 000лв с мотор 1,2ТСИ 105кс COMFORTLINE с някоя друга хромирана лайстна и кожен елемент и базовите цветове черно/червено които са просто жестоки на тая сърдита муцунка
Количката е супер пъргава, много стегната, икономична и по-добре сглобена от Фокус мк2. Ако ти е достатъчна като вътрешно пространство, това е колата 
1. Добре е че си се ориентирал към второто поколение на Фокус, това е доказано здрава кола и за мен си струва повече от новия Фокус.
2. Вноската може да не те бърка обаче си представи какво означават 5 години да я плащаш всеки месец. Само 6-7 такива месечни вноски са достатъчни да направиш от твоята кола каквото искаш, не само да я отремонтираш на макс, но и да я подобриш ако нещо не ти харесва. И си мисля че ще караш не по-лоша кола, защото Фокусите за 24000лв са с 1,6 двигател и като всички коли за тези пари са с доста евтин интериор.
3. Ако твоята кола ти оставя леко горчив вкус, сменяй я веднага, било то за нова или просто друга, дразни ли те нещо по нея, няма смисъл да отлагаш

Аз се отказах главно заради точка 2, а и заради Т3 - моята кола си ме кефи

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Нова кола в БГ - Никога не бих взел:
ето една елемтарна сметка.
добре цената на нова кола примерно 15 000
каското поне 1000 на година
ако е за 3 години ще хвърлиш минимум
20 000 за колата + обслужването ..
а за 15000 ще е някоя баракуда малка колица с по-ниско качество и малко екстри да не кажа почти никакви.. дето на 5-тата година ще почнеш с яките ремонти , а и като е по нова - частите ще са по съпи...
по добре да си купя примерно като моя пасат или нещо подобно за 7800 както бях взел и да вложа още около 4000 за да го направя кола - излиза ми 11800 и качеството му (за 40000 като нова) е доста по добро от някой глупав малък форд или опел - все пак това е кола която когато е била нова е била доста скъпа..
а и какво ще реновират в едни автомобили освен електрониката - ами като се замислиш колата си е кола
един двигател + 4 колела + спирачки - сложени в един метален скелет
- всичките са такива
само дето по новите са нафрашакни с всякакви дивашки електроники дето се вика един бушон да ти изгори и ще те остави на пътя...
е това е личното ми мнение все пак
ето една елемтарна сметка.
добре цената на нова кола примерно 15 000
каското поне 1000 на година
ако е за 3 години ще хвърлиш минимум
20 000 за колата + обслужването ..
а за 15000 ще е някоя баракуда малка колица с по-ниско качество и малко екстри да не кажа почти никакви.. дето на 5-тата година ще почнеш с яките ремонти , а и като е по нова - частите ще са по съпи...

по добре да си купя примерно като моя пасат или нещо подобно за 7800 както бях взел и да вложа още около 4000 за да го направя кола - излиза ми 11800 и качеството му (за 40000 като нова) е доста по добро от някой глупав малък форд или опел - все пак това е кола която когато е била нова е била доста скъпа..
а и какво ще реновират в едни автомобили освен електрониката - ами като се замислиш колата си е кола
един двигател + 4 колела + спирачки - сложени в един метален скелет

само дето по новите са нафрашакни с всякакви дивашки електроники дето се вика един бушон да ти изгори и ще те остави на пътя...
е това е личното ми мнение все пак
Далеч си от истината, че ще дадеш пари и ще стане от старата ти кола, нещо което наподобява нова кола!
Сега без да ми се обиждат колегите, но съм се возил и в А4 и Голф 4, в които има хвърлени хиляди левове, за афтермаркет части и глезотийки, окачвания и етц... и са на светлинна година след чисто нов автомобил!
Мисля, че решението съм го взел, но за добро или лошо, все още нямам свободни парици иначе, бих разписал лизинга още в понеделник.
Предлагам да направим една разбивка накрая на темата с + и -, тъй като се получи добра дискусия и може да е в помощ и на други потребители
Сега без да ми се обиждат колегите, но съм се возил и в А4 и Голф 4, в които има хвърлени хиляди левове, за афтермаркет части и глезотийки, окачвания и етц... и са на светлинна година след чисто нов автомобил!
Мисля, че решението съм го взел, но за добро или лошо, все още нямам свободни парици иначе, бих разписал лизинга още в понеделник.
Предлагам да направим една разбивка накрая на темата с + и -, тъй като се получи добра дискусия и може да е в помощ и на други потребители

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
sk. написа:Далеч си от истината, че ще дадеш пари и ще стане от старата ти кола, нещо което наподобява нова кола!
Колега ще го кажа сигурни за 8ми път

Но както казах - щом не си се кефиш на колата, сменяй я

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
sk. написа:Сега без да ми се обиждат колегите, но съм се возил и в А4 и Голф 4, в които има хвърлени хиляди левове, за афтермаркет части и глезотийки, окачвания и етц... и са на светлинна година след чисто нов автомобил!
Е това е психологически момент с възприятията. Качваш се на нова кола висок клас за малко и после като слезеш в друга си викаш "моята каква е гадна" и ще си прав. Обаче ако всеки ден се возиш в новата кола в един момент тя представа да бъде толкова атрактивна за теб защото свикваш и я приемаш за даденост, освен това няма с какво да я сравниш вече, защото не караш старата кола. На хубавото се свиква много лесно.
Според мен всичко зависи от доходите ти - дали лесно ще се справиш с тази глезотия или не. Характерна черта за българите е да си хвърлят всички спестявани за кола, която после не могат да поддържат. Направи си една сметка колко пари ти трябват за новата кола на месец, виж спрямо текущите ти доходи как ще е, помисли за периода на лизинга как може да ти се промени финансовото състояние доколкото можеш да прецениш към момента.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Пред качеството, возията и сглобката на едно Ауди А6 2004 пред нов дурак Форд, Хлопел или друга щайга от типа..какво да сравняваме ? Правилната поддръжка на Аудито ще гарантира сериозна надеждност и невероятен комфорт...Да не говорим за запазване на стойност.
Ако примерно колата е 12 000-14к лв и се сложат още 2-3к лева за да стане напълно безупречна то не виждам какво ще сравняваме с нова лада, сандеро , било то Форд, Опел или Ренде...
Но всеки има различни възприятия как му е най-добре да стигне от т.А до т. Б !
Ако примерно колата е 12 000-14к лв и се сложат още 2-3к лева за да стане напълно безупречна то не виждам какво ще сравняваме с нова лада, сандеро , било то Форд, Опел или Ренде...
Но всеки има различни възприятия как му е най-добре да стигне от т.А до т. Б !

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”