Какво ще кажете за Голф 3 1.4 АБД

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Какво ще кажете за Голф 3 1.4 АБД

Мнениеот radi_nrj » Вто 17 май 2011 20:18

Имам ABD от 5 години и ако не беше момента с климатика нямаше да купувам нова кола.

Както каза колегата:
Ivan4u написа:Не върви никак зле - може и с 50 , и с 90 , и със 130

stefan4o написа:Колега, сподели за скоростните кутии, че ми е интересно.

На моя скоростите вече вият ама това е по моя вина - карах я душманската и все още не съм сменил едно уплътнение, от което тече масло и вече изобщо не знам колко е останало в кутията. Ама и да я счупя не ми дерме - 200лв са втора ръка.

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Вто 17 май 2011 20:41

Карам ABD четири години. Колата е добра, подържа се тънко,харчи малко.Въобще всичко казано по горе е в общи линии вярно.Обърни внимание;колата ми е подарък.Ако трябва да направя избор бих се спрял на двигател с по голям ресурс от мощност.Бензиновите 1.8 ABS 90 ps,ADZ1.8 90ps.Дизелите 1Z 1.9 TDI 90 PS и AFN 1.9 TDI 110PS съшо не са за пренебрегване.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 17 май 2011 20:44

Да де, да. Прословутият семеринг, от който тече масло като се прецака. Не го приемайте като опит за заяждане, но и на 1.8 скоростите да ги оставиш без масло и те ще започнат да вият рано или късно. Всичко е въпрос на поддръжка от страна на собственика, когато проблемът не се отстрани навреме после си има последствия :beer

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 17 май 2011 21:04

Най - големият недостатък на кутията е неграмотен собственик. Досега съм отварял 4 броя заради това.
Пича решил да си провери маслото и развил един от 3 - те билта отпред. И вътре една планка казва "дрън" и скоростите стават тото.
Инак понякога имат разни потраквания необясними, но не са болка за умиране. А колкото до семеринга - да, недостатък е.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 17 май 2011 21:09

Ами доколкото знам семеринг, за да текне то има причина за това (като например по-голямо количество масло от заводско предписаното). Мунс, ти си човек с опит и стаж, какво е твоето мнение по въпроса? Идеята ми е, че нещата, които се трошат по колите обикновено имат причина, за да се счупят, а не просто ей така да дадат фира mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 17 май 2011 21:09

Стефанчо е абсолютно прав. Аз на моето ABD спуках гарнитура на главата заради заяла клапа в капачката на разширителния съд на антифриза. Естествено това ако се преглеждаше колата както немеца е писал по книгите това никога нямаше да се случи. Тук пак излиза, че всичко е до поддръжката и това, че на определени периоди трябва да се проверяват определени възли.

При мен теча от скоростите дойде от уплътнението около "опашката", на която се връзва лостовия механизъм за на скоростите. За мен поне причината да текне, е че колата е на 19 години.

Последна промяна от radi_nrj на Вто 17 май 2011 21:15, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 17 май 2011 21:12

Именно, Ради :beer Обикновено легендите за трошливи двигатели, скорости, окачвания и т.н. тръгват от погрешно направени изводи mhihi

Потребителски аватар
Mafi0so
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mafi0so » Вто 17 май 2011 21:23

И аз имам 3ка ABD двигател. Върви добре и съм много доволен.

За скоросната кутиа още при купуването дрънкаше нещо... след 5000 км почна да изключва 5та скорост,отидох в сервиза и семера го нямаше... сичко сухо вътре.
Ново масло + 1 лев семерче става нова :)

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Вто 17 май 2011 22:51

Докато се науча да и набивам скоростите грамотно , и моята пострада . Сега вие , но все още държи . 5-тата здаде багажа, вадеше се и накрая умря - дали от стария кофти съединител или от многото извънградски пробег , дали защото като и сменях маслото просто нямаше такова ../вуйчо я караше главно извънградско , а е и на 300 000 км все пак / . Смених семеринга на привода на скоростния лост , че покапваше по малко .
Кутия се чупи от кофти шофьор или от кофти подръжка .Коя кутия ако я оставиш без масло примерно ще изкара ? Или и биеш скоростите направо с краката ...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 18 май 2011 8:23

АБД и АБУ са плод на политика за намаляване на производствени разходи. Това са единствените мотори на ФВ, които износват бутала. Оттам и намалената устойчивост на корозия на Г - 3.
Отделно кутиите не са особено грамотно конструирани, а семерингите са от по - ниско качество, а смяната не е толкоз лесна. Само вижте къде влиза привода на тези кутии и на старите опелски и ще разберете какво имам предвид.
Някога имах Голф 2 1987г 1,3 5 скорости. Купих го от първи собственик. От мен го взе мой приятел и все още баща му го кара.
Колата е с оригиналните лагери и карета. И семерингите на кутията още не са протекли. Преди 3 - 4 години го боядисахме и като го гледам, ще изкара още доста. Вярно, че само при мен не е бил в гараж, но качеството на изработка няма нищо общо със следващите.
Колкото до вървене и разход, с Голфа съм ходил на море с жена, 2 деца и багаж и си вървеше доволно. Инак, като имаш нагласа за 200 коня и 220 км/час, ще ти е слабо. Като стане бензина 3,50, ще видим дали 1,4 гори повече от 2,0...

Потребителски аватар
speed_kmg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speed_kmg » Сря 18 май 2011 8:34

А колко масло събира по принцип скоростната кутия (по каталог)?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 18 май 2011 8:54

И това е коментирано. 5-степенната 085 тип кутия събира около 3л. С изключение на една, която се монтира на APQ.

ivelin1476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivelin1476 » Сря 18 май 2011 8:58

muns61 написа:Най - големият недостатък на кутията е неграмотен собственик. Досега съм отварял 4 броя заради това.
Пича решил да си провери маслото и развил един от 3 - те билта отпред. И вътре една планка казва "дрън" и скоростите стават тото.
Инак понякога имат разни потраквания необясними, но не са болка за умиране. А колкото до семеринга - да, недостатък е.

колега за кои 3 болта става въпрос защото аз преди време исках да долея масло в скорустите и не можах да отвия пробката и отвих датчика за километража и червяка потъна в скорустите при самото вадене бърках вътре с какво ли не но не можах до го извадя и сложих друг и сега си седи вътре вече 5000 км нямам проблем да чукна на дърво де :Mr Green Fun

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 18 май 2011 9:00

ivelin1476 написа:
muns61 написа:Най - големият недостатък на кутията е неграмотен собственик. Досега съм отварял 4 броя заради това.

колега за кои 3 болта става въпрос защото аз преди време исках да долея масло в скорустите и не можах да отвия пробката и отвих датчика за километража и червяка потъна в скорустите при самото вадене бърках вътре с какво ли не но не можах до го извадя и сложих друг и сега си седи вътре вече 5000 км нямам проблем да чукна на дърво де :Mr Green Fun

Като влезеш в канала и погледнеш кутията отпред - тези 3 - те са най - удобни за развиване! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Me4ev_77
Автомобил: Audi A4
Двигател: AWT 2001

Мнениеот Me4ev_77 » Сря 18 май 2011 11:18

И аз да споделя - карам и аз ABD 92г.,вече 4г. и още като я купих забелязах,че от кутията сълзи масло.Проверено е нивото на маслото - има,но ми казаха,че въпросната семеринга се сменя чак когато ще сменяме съединителя,иначе е било много трудно.Става въпрос за семерингата около мястото на лостовия механизъм за скоростите.

Последна промяна от Me4ev_77 на Сря 18 май 2011 15:33, променено общо 1 път.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”