VW Golf 4 vs Seat Leon

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: VW vs SEAT LEON

Мнениеот stefan4o » Вто 24 май 2011 19:01

ivo_555 написа:Имам Ибиза, вече чак самия аз се чудя кое освен ламарините са правили Сеат, а дали и тях са правили? Където и да погледна, дори и на пластмасови части като духалките, ключалката на жабката, навсякъде виждам емблемата на VW! Дизайна е почти идентичен, стига Леона да не е Купра, тогава има един глас повече за Леона! Така че ако оставим на страна "робските" изказвания в полза на Голфа, ако си вземеш Леон, ще имаш качеството на VW, с повече екстри, и най важното, на по ниска цена!

Точно за цената... Де да знам. Сякаш цените им са доста близки с тези до Голф Мк4. Но иначе като дизайн и на мен повече ми допада Сеат-ът. За качеството не съм много убеден, че е баш така (лично в моята класация ги слагам между Шкода и Фолксваген в това отношение).

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Вто 24 май 2011 19:07

В едно съм убеден -Сеата няма ламарината на VW то.А иначе си е чисто VW.Дизаина е по агресивен и те грабва!

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 24 май 2011 19:11

Да де, това за качеството го казвам образно, щото като вдигнеш капака, или погледнеш където и да е виждаш VW, това имах предвид за качеството! Пък то и за цената май си прав, ама Сеата май идва малко по нова година, може би за това е такава цената!

п.п. Сеата мисля че отдавна преодоляха проблема с ръждата по Толедото! Аз и в ламарината на Голф 3 не съм много сигурен за качеството, ма това е съвсем друга тема!

Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

Мнениеот flameman5 » Чет 11 авг 2011 12:51

В продължение на темата искам да попитам, къде в София ще ми препоръчате да закарам един Леон 1.9TDI 110к.с. за оглед и диагностика преди покупка. Харесах си го и смятам да се разходя до там. Ако всичко си му е о.к. както ми го описват и изглежда на снимките може да направим сделка, въпреки че цената е доста надута според мен.
Ще пробвам да се спазаря за евентуално намаление, но не съм сигурен дали и колко ще свалят - според вас на такъв Сеат с цена около 10000лв при плащане в брой и при положение, че се окаже читав колко биха свалили /във Варна мисля падат 700-800лв от написаната цена/.
И най-важния въпрос - какво трябва да му се смени на дизела/ремъци, ролки, масла, филтри???/ и колко ориентировъчно ще ми струва първоначалното обслужване, защото до сега съм се занимавал само с бензинови коли - двигателя е 1.9TDI ASV.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 11 авг 2011 14:22

flameman5 написа:В продължение на темата искам да попитам, къде в София ще ми препоръчате да закарам един Леон 1.9TDI 110к.с. за оглед и диагностика преди покупка. Харесах си го и смятам да се разходя до там. Ако всичко си му е о.к. както ми го описват и изглежда на снимките може да направим сделка, въпреки че цената е доста надута според мен.
Ще пробвам да се спазаря за евентуално намаление, но не съм сигурен дали и колко ще свалят - според вас на такъв Сеат с цена около 10000лв при плащане в брой и при положение, че се окаже читав колко биха свалили /във Варна мисля падат 700-800лв от написаната цена/.
И най-важния въпрос - какво трябва да му се смени на дизела/ремъци, ролки, масла, филтри???/ и колко ориентировъчно ще ми струва първоначалното обслужване, защото до сега съм се занимавал само с бензинови коли - двигателя е 1.9TDI ASV.

Сложи към списъка и нова водна помпа,антифриз и спирачна течност,и тях е хубаво да ги смениш при първоначалното обслужване.
Цената на всичко плюс труд е м/у 600-800лв. може и 1000 да стигнеш,зависи от много неща :да:
На твое място бих заложил на бензиновия вариант.

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN
Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
Двигател: CBAB

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Чет 11 авг 2011 16:25

flameman5 написа:В продължение на темата искам да попитам, къде в София ще ми препоръчате да закарам един Леон 1.9TDI 110к.с. за оглед и диагностика преди покупка. Харесах си го и смятам да се разходя до там. Ако всичко си му е о.к. както ми го описват и изглежда на снимките може да направим сделка, въпреки че цената е доста надута според мен.

Тези неща съм ги сменил ноември 2010 година. 1.9 TDI AHF

Маслен филтър - 11.20 лв. Fiaam
Въздушен филтър - 11.50 лв. Fiaam
Горивен филтър - 28.70 лв. Fiaam
Пистов ремък - 29.50 лв. Conti
Зъбен ремък - 41 лв. Conti
4-те ролки + обтягащото рамо - 430 лв. Ina
Водна попма - 81 лв. Saleri
Свещи 4х20.80 лв. =83.60 лв. NGK
Антифриз на FEBI 2х17.60 = 35.20

До тук всички части са 864.20 лв + 150 лв. труд Total = 1016.20 лв.

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Чет 11 авг 2011 22:08

10 000 лв е много за сеат с такъв мотор освен ако не е 2004-2005 година от последните..

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 11 авг 2011 22:24

MK4 написа:10 000 лв е много за сеат с такъв мотор освен ако не е 2004-2005 година от последните..

Парите които ти искат наистина са много колега,все пак говорим за Сеат scare :screwy
Имай в предвид че след като го купиш ще набиеш за обслужване поне още 1000лв.
Сложи регистрация,каско,гражданска и винетка и той стана почти златен тоз Сеат,иде зима и нови гуми ше трябват.
За изненадите които най вероятно те очакват с това 10 годишно TDI нищо няма да казвам,просто разгледай раздела
"Дизелови агрегати" ей така на прима виста без много да се зачиташ.
И ако можеш да ми отговориш за кво ти е тоя дизел,щот нафтата е по-скъпа от бензина ли,или щото му е малко слугуването на
TDI мотора.Или защото ще го платиш с хиладарка отгоре само защото е дизел,ако очакваш икономия-недей,много бързо ще те вкара в преразход,още след първия ремонт.
Търси бензинова кола,и не си харчи парите на вятъра,за базов Сеат 2002г не повече от 6000-6500 макс,кви са тея 10 000лв. ти да не купуваш Бентли :evil:

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN
Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
Двигател: CBAB

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Пет 12 авг 2011 6:20

forski написа:
MK4 написа:10 000 лв е много за сеат с такъв мотор освен ако не е 2004-2005 година от последните..

Парите които ти искат наистина са много колега,все пак говорим за Сеат scare :screwy
Сложи регистрация,каско,гражданска и винетка и той стана почти златен тоз Сеат,иде зима и нови гуми ше трябват.
За изненадите които най вероятно те очакват с това 10 годишно TDI нищо няма да казвам,просто разгледай раздела
И ако можеш да ми отговориш за кво ти е тоя дизел,щот нафтата е по-скъпа от бензина ли,или щото му е малко слугуването на
TDI мотора.Или защото ще го платиш с хиладарка отгоре само защото е дизел,ако очакваш икономия-недей,много бързо ще те вкара в преразход,още след първия ремонт.
Търси бензинова кола,и не си харчи парите на вятъра,за базов Сеат 2002г не повече от 6000-6500 макс,кви са тея 10 000лв. ти да не купуваш Бентли :evil:

Аз лично си мисля,че е поне 2003.Колегата е уточнил около,а не точно 10 000 лева.Имаше май в нета няколко Leon Cupra.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 12 авг 2011 7:20

ZvEr4O_MaN написа:
forski написа:

Аз лично си мисля,че е поне 2003.Колегата е уточнил около,а не точно 10 000 лева.Имаше май в нета няколко Leon Cupra.

Както и да е,като отиде на оглед и като го видят че е мераклия ще го захапят от 10к,най много да му свалят на 8500-9000.И то с увещанията че едва ли не мнооо са се минали ама айде от тях да мине,и той като го обслужи пак на 10к ще му стъпи.
Не че нещо но,да набиеш 10 бона за Сеат 2003г. та бил той и Супра при колегата евентуално само външно демек две брони и праг е :screwy
Пример - В Мото Пфое има доста оферти за Фокус втора употреба на разсрочено плащане за автомобили от трите поколения като средната цена е около 13-15 до 22к. С 10к първоначален капитал могат да се измислят стотици варианти за автомобил на две-три aйде четири години и реални километри под 100к. с история и т.н.
p.s. - Това го давам само като пример !!!

Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

Мнениеот flameman5 » Пет 12 авг 2011 7:51

Какво да направя като не ми харесва Форд :banghead: и разни подобни марки. За тези пари и Рено бих могъл да си намеря много добро, но и на тази марка съм се наситил и напатил. Сеат поне до сега не съм имал :), много ми харесва дизайна, а и факта че двигателя е "от нашите" съвсем ме нави. Колицата е 2004г и изглежда наистина много пазена. Цената е по-висока от обичайната за този модел, но ако е така както изглежда и двигател, ходова част и т.н. я предпочитам от закърпените кошници за по 7500лв.
Сеатчето не е Купра, нито FR, а си е най-обикновен дизел 1.9 110к.с. с климатроник и разните други екстри за модела, а цената се надявам да я сваля под 9000лв.
Само ми препоръчайте добър сервиз за оглед и диагностика на дизелови автомобили в София от VW Group.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пет 12 авг 2011 7:55

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 12 авг 2011 7:59

flameman5 написа:Какво да направя като не ми харесва Форд :banghead: и разни подобни марки. За тези пари и Рено бих могъл да си намеря много добро, но и на тази марка съм се наситил и напатил. Сеат поне до сега не съм имал :), много ми харесва дизайна, а и факта че двигателя е "от нашите" съвсем ме нави. Колицата е 2004г и изглежда наистина много пазена. Цената е по-висока от обичайната за този модел, но ако е така както изглежда и двигател, ходова част и т.н. я предпочитам от закърпените кошници за по 7500лв.
Сеатчето не е Купра, нито FR, а си е най-обикновен дизел 1.9 110к.с. с климатроник и разните други екстри за модела, а цената се надявам да я сваля под 9000лв.
Само ми препоръчайте добър сервиз за оглед и диагностика на дизелови автомобили в София от VW Group.

Не че нещо, ама виж за толкоз пари какви автомобили продават:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Малко безсмислено ми звучат 9000 за обикновен Леон с 1.9 ТДИ двигател, но ти си знаеш. Имам двама колеги с такива, само че са им малко по-стари 2002 мисля са и двата - взеха ги за горе-долу 6800 или от сорта, с 1.9 ТДИ 110 к.с. :beer

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 12 авг 2011 8:18

За още малко пари с пазарлъка получаваш ето това,със сигурност ще измислят начин да ти вземат парите:
http://www.cars.bg/b429201

Аз така звънях в Камор за едно БМВ-1 с цена 17 999лв. и още по-телефона цената стана 17000лв. с опция след оглед и пробно да се оформи крайна продажна цена mhihi

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пет 12 авг 2011 8:28

Тия Аутотехника са дървари. Преди две години бях хвърлил око там на Леон като моя, и за кола около 17000лв свалиа 200-300 лв...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”