Относно АЛФА
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Относно АЛФА
Абе вие сте като коне с капаци Какво му е на Клиото?
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Не прочете ли последното мнение преди твоето?
Повечето Алфи, също като Клиото което имаш предвид, страдат от безумна обезценка => Нулева възвращаемост на инвестицията в автомобил, а това е пряка загуба за купувача. Когато конюктурата на вторичния пазар диктува обезценка няма какво да се направи по въпроса. От ремонти можеш да калкулираш все нещо в продажната цена, ако можеш да го докажеш, но от обезценка - НЕ!
Честно казано има френски коли, които много ми харесват, но Клиото съвсем не е сред тях. Това просто като допълнение и лично впечатление, нищо повече.

Повечето Алфи, също като Клиото което имаш предвид, страдат от безумна обезценка => Нулева възвращаемост на инвестицията в автомобил, а това е пряка загуба за купувача. Когато конюктурата на вторичния пазар диктува обезценка няма какво да се направи по въпроса. От ремонти можеш да калкулираш все нещо в продажната цена, ако можеш да го докажеш, но от обезценка - НЕ!
Честно казано има френски коли, които много ми харесват, но Клиото съвсем не е сред тях. Това просто като допълнение и лично впечатление, нищо повече.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
За каква обезценка изобщо говорите на кола за 3000-3500лв Караш докато почне да се разпада без да правиш нищо и преди да се разпадне тотално я караш в Надин
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, пежото като цена не е лошо и с този двигател, но само ще ти кажа, че имам приател с такова само, че 19тди и остави 600лв. за заден мост и то рециклиран-това им е болката окачването е безумно скъпо спрямо които и да е vw тези години, дори и спрямо пасатите след 1997
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
KirilGeorgiev написа:За каква обезценка изобщо говорите на кола за 3000-3500лв Караш докато почне да се разпада без да правиш нищо и преди да се разпадне тотално я караш в Надин
Не намирам смисъл, но да довърша разговора с моите гледни точки...
1. Да караш, докато нещо се разпадне -> Катастрофално. И буквално и преносно. От това зависят човешки животи, мамка му стара.
2. Има коли, които за 3 години се обезценяват до статус "Надин". Има и такива, които за този период ще изгубят по около 1000 лв. от стойността си на пазара. И примери има не един или два. Не споря, че тук играе и фактора "облъчване на населението".
3. Покупката и поддръжката на автомобил са си по лична преценка. Просто обсъждаме аспектите и имам право да не съм никак съгласен, нали?
Към автора: Успех с търсенето. Аз лично бих набелязал 3-4-5 автомобила и бих търсил най-запазен. Ясно е, че за тия пари няма как да се купи Мерцедес 2009 г., но поне да е нещо здраво, което няма да ти прогори джобовете и после да е все пак и продаваемо...

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Повече инфо в Алфа форум.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”