Мога да ти кажа впечатленията на една приятелка от поло, дизел, купено 2002 ново от магазин - досега единствената по-сериозна смяна беше на някакви лагери по предницата, че се счупили. Одрусаха я сериозно, понеже го закара в официалния сервиз. Иначе никакви сериозни проблеми, само консумативи, накладки и тук там изгоряла крушка. Разход в града 5.5-6 като тя си го юрка. Извън града 4.5.
Аз лично карах такова поло на курсовете и много ми хареса. Обаче наложи ли ти се да смениш дюза или недай си боже горивна помпа - ще ти се реве.

Нужна е втора кола (икономична), каква да е ?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Нужна е втора кола (икономична), каква да е ?
Колега задай си въпроса на тая самоходна табуретка смарт къде ще и намериш гуми щот е със някви извратени размери на гумите. Докато лупо си е със стандартни гуми.
- Presian
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: BAG
относно Лупото прегледай тази тема: viewtopic.php?f=7&t=268890
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
ужасно здрав двигател има тва ...с верига
това е доста добър довод....на практика спестява доста пари от към обслужване....и щом е втора кола , едва ли ще й направиш много километри....
п.п. ориентирай се към някоя стара и евтина кола до 1000лв, карай две години и после друга....
- Ото Кац
- Автомобил:
- Двигател:
Смарт-а е хубава кола ако караш в много в града и ти се налага да паркираш в центъра. Това беше и причината да купя моя смАрт.
Плюсовете- освен удобството при паркиране и автоматичната ск. кутия с типтрониК са че са доста здрави и ако случиш на добре поддържана кола, няма да ти се налагат скъпи ремонти.
недостатъците са:
- кофти видимост (задницата е широка долу и не се вижда добре в огледалата при париране назад, иска се внимание..)
- разхода на гориво. каквото и да ти разправят, миксера си гори. моя под 6-7 градско не е падал, зимата и повече с включен климатик.
- капризни са към горивото. аз сипвам само Carrera100 на OMV, а то си е цифра..
- частите...: МНОГО са скъпи.
това което аз съм правил е:
обслужване (масло и филтри) - 130 лева... ,
block на АБС-а, 600 лв с работата (500 е цената за втора упортеба, нов е над 2500) сменял сам задна броня след ПТП, 60 лева на старо излезе пластмасата, новото табло ми дойде на 130 кинта.
турбото е консуматив... задължително се проверява, защото струва 700 кинта рециклирано и към 1300 ново.. основен ремонт на двигателя е към 1000 кинта, но може да си купиш и рециклиран с гаранция за 1200-1500
ако има нещо друго, питай
поздрави и успех в избора!
Плюсовете- освен удобството при паркиране и автоматичната ск. кутия с типтрониК са че са доста здрави и ако случиш на добре поддържана кола, няма да ти се налагат скъпи ремонти.
недостатъците са:
- кофти видимост (задницата е широка долу и не се вижда добре в огледалата при париране назад, иска се внимание..)
- разхода на гориво. каквото и да ти разправят, миксера си гори. моя под 6-7 градско не е падал, зимата и повече с включен климатик.
- капризни са към горивото. аз сипвам само Carrera100 на OMV, а то си е цифра..
- частите...: МНОГО са скъпи.
това което аз съм правил е:
обслужване (масло и филтри) - 130 лева... ,
block на АБС-а, 600 лв с работата (500 е цената за втора упортеба, нов е над 2500) сменял сам задна броня след ПТП, 60 лева на старо излезе пластмасата, новото табло ми дойде на 130 кинта.
турбото е консуматив... задължително се проверява, защото струва 700 кинта рециклирано и към 1300 ново.. основен ремонт на двигателя е към 1000 кинта, но може да си купиш и рециклиран с гаранция за 1200-1500
ако има нещо друго, питай
поздрави и успех в избора!
- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
колега една опел корса 1.5 чис дизил ще ти е перфект 5/100 имаме пикап опел със исузу двигателя 1.7 чис дизел и той мирише нафтата към 5 гори
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
godfadar написа:Пежо 106 - малка,здрава,евтина и икономична
Нещо задното окачване на 106-цата и цената на частите за него не ми се връзват с здрава и евтина! Ламарината също е много слаба,имахме такова в семейството,ама един бус го направи двуместно!Иначе беше 1.5 дизел,сипваш нафта догоре и забравяш буквално!!!
Ото Кац написа:...
Благодаря колега, точно такова мнение чаках.
Сега ако споменеш и къде може да се закара за преглед преди да се купи, цена няма да имаш

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Помисли много добре за смарт! Трудно ще го продадеш веднъж купен! Лупото нищо,че е също много малко е пълноценен автомобил,ако се наложи и за четирима души!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Удобна кола за града, но автомата е просто потресващ - най-лошия автомат след този в Чайка 

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Ото Кац написа:
Добро мнение е написал колегата, но цените и необходимостта от такова обслужване ме навеждат на мисълта, че никак не е икономичен тоя Смарт.
То с Карера 100 и тоя разход на гориво ти се връзва все едно 10/100 бензин от ЕКО-то.
То до толкова градско можеш и ВР6 да докараш, понякога де...

Колега защо не кажеш реално,колко пари мислиш да похарчиш?За да можем да разширим вариантите.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Помисли и за Нисан Микра..
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Имам приятел със Смарт. 6-7л градско си е направо утопия. Неговия се приближава близо до 10-ката
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”