Предимството на Фокус е окачването - по-добра комбинация от возия и стабилност отколкото при голф. Във всичко останало не струва.
Сивик 7ма ген има чудесно окачване, добро управление, но е мини бусче - като се кача да я карам с десния крак без да искам настъпвам газта и спирачката заедно, интериора е много зле, дръжките на вратите са като от претопени играчки от шоколадови яйца, корите на вратите мърдат като тръгват ел. стъклата. Освен това няма двигатели... тоя дизел е тото 6/49 а масово са с 1,4 90кс, какъвто съм покарвал аз - сериозен мъртвец, но и харчи доста малко.
Астра Г - Колегата escrime е казал всичко
Корола - безпромлена, просторна кола, но адски скучна и спартанска, говорим за 2 генерации назад
Голф4/Леон/АЗ - Тясна кола. Особено на втория ред, по-тясна дори от мк3. Сивика на втория ред има половин педя повече място. Всичко останало си го има - вози прилично, поддържа се лесно, има огромен избор на двигатели, спирачките често се слагат и в голф Мк6

Можеш да вземеш Каризма, но ГДИ двигателите са много трудни за настройка. По-добре да вземеш същата кола но под надписа Волво С40, там има по-нормални двигатели. Колата не е лоша, но и нищо особено