Следващият ми автомобил?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
restless
Автомобил:
Двигател:

Re: Следващият ми автомобил?

Мнениеот restless » Чет 07 юли 2011 8:29

avanto написа:Honda Civic 2002-2003 година мисля че е доста добър избор.
Нещо такова примерно:
http://www.cars.bg/u250259
Има и с 4/5 врати ако не харесваш с 2/3 mhihi Дадох пример с 2/3 врати защото ми е по-симпатична.
1.7CTDI мотора е на Isuzu и е комън рейл доколкото четох. Ремъци и ролки са евтини. Съединителят не е демпферен мисля, обаче май само в официалното представителство го има като резервна част (не съм търсил).
Като евентуални проблеми може да излезе турбото, но все пак е дизелова кола и е нормално да даде фира при незнайните километри.
Бензиновият мотор 1.6 също мисля, че е добър избор, 110 коня.
Зависи какво предпочиташ.
Съединител се намира с питане във форума откъде да се вземе;), феродов диск от официалния вносител - 800лв, от правилното място същия (оригинален, внос от Германия) - 240лв :banghead: , после официалните вносители се оплакват че нямали работа... :screwy

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Чет 07 юли 2011 9:10

stoqn_g60 написа:Колега не си навличай това mhihi ... Има до този момент: Общо членове 88136!!!Поне се спри на 2-3 модела и МАРКИ,така ми се вижда малко разводнена история...

:D да...

ми за сега съм на: форд фокус (нещо подозрително евтини...), хонда акорд (кибик-а ми е малък), "полицейска" астра
А Голф Х не искам :) не защото не ми харесва, но искам различна кола.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 07 юли 2011 9:29

Карам "полицейска" астра, произведена 2005 г., комби... от последните...

Интериор = 0 (нула)! Гаден волан (който се износва за нула време), гадни седалки, гадни пластмаси, кофти шумоизолация от мотора, много, много малко място за пасажерите отзад. Единственото, което ми харесва са фабричните тонколонки - свирят приятно. Шофьорската позиция е много кофти като правиш ляв завой, също като при Зафира. Безумна недомислица, според мен. Климатикът си губи фреона, а системата херметизира, т.е. казват че няма течове. До сега 2 пъти му е правена профилактика, като последно преди 2 дни доляха 600 грама от общ капацитет 650 -> била е напълно празна.

Разтропва се предницата заради биалетки, но не е нещо фрапантно или крайно скъпо. При неравности си клати задницата, но пък носи много на товарене без да кляка.

Аз карам 1.7 CDTI и общо взето не прави проблеми, набира приятно, но има кофти турбо дупка, което дразни. Под 2000 оборота няма абсолютно никой вкъщи, както и над 3500 - 4000. С нормално каране - 7 на 100 в София. Извънградско под 5 на 100 е мираж... трябва да се убиеш от път заради ниска скорост. Скоростите влизат трудно и кофти, особено първа и четвърта, задна хърка абсолютно винаги (това на няколко различни такива астри).

Фаровете са слаби, а с ксенон заслепяват много.

Аз лично не бих си купил за лична.

Последна промяна от escrime на Пон 16 юли 2012 15:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 07 юли 2011 16:58

Предимството на Фокус е окачването - по-добра комбинация от возия и стабилност отколкото при голф. Във всичко останало не струва.

Сивик 7ма ген има чудесно окачване, добро управление, но е мини бусче - като се кача да я карам с десния крак без да искам настъпвам газта и спирачката заедно, интериора е много зле, дръжките на вратите са като от претопени играчки от шоколадови яйца, корите на вратите мърдат като тръгват ел. стъклата. Освен това няма двигатели... тоя дизел е тото 6/49 а масово са с 1,4 90кс, какъвто съм покарвал аз - сериозен мъртвец, но и харчи доста малко.

Астра Г - Колегата escrime е казал всичко

Корола - безпромлена, просторна кола, но адски скучна и спартанска, говорим за 2 генерации назад

Голф4/Леон/АЗ - Тясна кола. Особено на втория ред, по-тясна дори от мк3. Сивика на втория ред има половин педя повече място. Всичко останало си го има - вози прилично, поддържа се лесно, има огромен избор на двигатели, спирачките често се слагат и в голф Мк6 :да:

Можеш да вземеш Каризма, но ГДИ двигателите са много трудни за настройка. По-добре да вземеш същата кола но под надписа Волво С40, там има по-нормални двигатели. Колата не е лоша, но и нищо особено

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 07 юли 2011 17:09

Еи това мечтая да ми е следващия автомобил http://www.cars.bg/u381797, само че с климатроник. В краен случай Леон или Толедо 2001 набор.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Чет 07 юли 2011 17:11

Аз за това мечтая да ми е следващия автомобил http://www.cars.bg/u381797, само че с климатроник(колко красота само в един автомобил, почти колкото сегашния ми). В краен случай Леон или Толедо 2001 набор. Това са добри варианти и за теб.

Последна промяна от velinsl на Чет 07 юли 2011 17:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 07 юли 2011 17:16

velinsl написа:Аз за това мечтая да ми е следващия автомобил http://www.cars.bg/u381797, само че с климатроник(колко красота само в един автомобил). В краен случай Леон или Толедо 2001 набор. Това са добри варианти и за теб.

Така е, но и в тези коли мястото за краката на втория ред е около 2 микрона. Опитвал съм да пътувам на задната седалка на Толедо мк2, адски гърч е. Чудесни коли, но тесни. Аз също ги препоръчвам :да:

Потребителски аватар
alex_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_g » Чет 07 юли 2011 17:23

Ixidor написа:
stoqn_g60 написа:
ми за сега съм на: форд фокус (нещо подозрително евтини...), хонда акорд (кибик-а ми е малък), "полицейска" астра
А Голф Х не искам :) не защото не ми харесва, но искам различна кола.

Колега аз преди 2 месеца си взех фокус 1.6 16V сложих газов инжекцион и направо всичко си дойде на мястото преди и аз карах Голф 3 97', но возията е съвсем различна.Преди когато виждах форд ми ставаше лошо, но се оказа мнооого доволлна кола няма нищо общо с Голфа. :да:

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Чет 07 юли 2011 18:32

hooligan_sk написа:Така е, но и в тези коли мястото за краката на втория ред е около 2 микрона.

Май при всички нови автомобили това е тенденция. За съжаление.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 07 юли 2011 19:53

velinsl написа:
hooligan_sk написа:Така е, но и в тези коли мястото за краката на втория ред е около 2 микрона.

Май при всички нови автомобили това е тенденция. За съжаление.

Много вярно! Всички нови отзад са маломерни! Че и отпред са тесни! scare И все повече пластмаси те задушават отвсякъде, даже и моторите!!! започнаха от пластмаси да правят. Някога произвеждаха АВТОМОБИЛИ...

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Пет 08 юли 2011 10:54

Аз карам от 2 години ето такава Хонда http://www.mobile.bg/11284462699467818 и съм доволен от към качеството и поддръжката.По интериора няма почти никакво скърцане за разлика от предишния голф 4.Окачването е много стабилно, независимо отзад , единствено едни тампончета на амортисьорите похлопват леко.
От скоро съм и сложил ГИ и сега съм на 5К пробег ще видим проблема с клапаните дали ще изкочи- регулирам ги редовно.
Моя съвет е или Акорда , Пасат 1,8 , Бора , но задължително бензин+ ГИ ,защото с тия цени на дизела не си е оферта.
Цените на частите са съвсем нормални не по скъпи от Голф 4 примерно.При Акорда няма дебитомер, потенциометър на дросела, дефекти при скоростната кутия ,който при АКЛ е на лице.
А ей този модел е за ценители http://www.mobile.bg/11305037569606711

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Пет 08 юли 2011 13:42

Колега спорет мен щом искаш по-нова,и със по-голям двигател,аз ще ти препоръчам един добър избор(разбира се VW) http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details mhihi спорет мен е идеалната за теб кола 2000г. 2.3 вр5 150 коня,за дълак път е идеална 4х4 огромен + общо взедо идеална кола :beer :bowdown

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пет 08 юли 2011 15:08

Много ми е трудно да избера... Дали тук или в бмв форума са най-болните мозъци

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 08 юли 2011 15:15

Bobi85 написа:Много ми е трудно да избера... Дали тук или в бмв форума са най-болните мозъци

Виж в ауди... mhihi

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 08 юли 2011 15:30

Bobi85 написа:Много ми е трудно да избера... Дали тук или в бмв форума са най-болните мозъци

mhihi

Извинявай колега, но никога не съм разбирал хората как карат с такова табло...Нали все пак това е в най-голямата част от времето което се гледа от шофьора, айде бих преживял грозна предница, 'щото няма да я виждам толкова, ама това...Да не говорим, че за CD дабъл дин - виж колко яко седи нормално CD в "долапа"...абе все иновации откъм дизайн, и то толкова успешни, че нито една нова кола няма с такъв изглед на таблото или подобен (не става дума за дабъл дин-а тук)!

Изображение

Аз ще хвана морска болест от липсата на естетика и наличието на криволиние и май по-важното, не съм сигурен дали подсъзнателно няма да се опитвам да гледам навън през прозореца примерно като спра на стоп, вместо към интериора за да не повърна... а пък дали ще мога да карам в права линия или все ще изглеждам изкривен не ми се мисли...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”