GodLike написа:Кола от България се купува само при доказана сервизна история без да има каквито и да е съмнения, че е манипулирана, най-добре купувана нова тук от първи собственик или официален представител.
За Германия е ясно.
С риск да влезем в излишна и безполезна полемика, може да поспорим малко колега.
Ще споделя аз как си купих Г4 преди почти 3 години. Ще спомена само разликите в състоянието на колите от гледна точка на ламарините, моторите ги оставяме настрани. Бях свел избора си до един в София от частно лице и от разни автокъщи нов внос. Цената не беше водеща при избора, търсех нещо с което да се возя, а не нещо с което цял ден да вися по сервизите... Отивам да гледам частния голф - уникалния цвят "шампанско", на снимките е като кукла. Преди да тръгна се обаждам на собственика, мръсна била, ще я измие за да я видим. ОК, отивам аз с един авер в Младост 1 и виждаме колата от 200 метра. Спря ми тока, рекох си, тва е моята кола. Цвета наистина хубав, за пръв и последен път тогава съм виждал подобен цвят на Г4. Приближихме се и ми се дорева, колата не беше мита, но ясно се видеше кво стаа. Обадихме се на човека да слезе, отворихме я, запалихме я. И се въртим и си говорим и си зяпам аз по голфа. Колата 2001 година, тогава е била на 7 години. Аз толкова ръжди по кола на 7 години не бях виждал хора, вратата на багажника беше изгнила отвсякъде покрай стъклото/приличаше така все едно ако минеш през дълбока дупка и задния ти джам ще влезе у багажника/, задните калници тръгнали, по праговете имаше.... Разпитвам аз- колата купена от Бг, човека втори собственик тука, вади ми сервизна книжка с километрите и посещенията по сервизите, и съответните ремонти/нямаше 150хил.км. още./. Погледах, погледах и я изгасих да не харчим бензина на човека без смисъл. И отидох да гледам коли внесени отвън, по който няма ръжда. ... Тая кола стоя там дето я намерихме още една година. Купих си от Дупница. И съм убеден че като пак тръгна за кола, пак там ще ида.
ПС: Не исках да се навалям изобщо да я погледна отдолу как е, аз като и видях тенекетата автоматично си представих как носачите и са с дебелината на чипс.
Та мисълта ми е - не се измятайте с тия коли купени нови тук, щото от първия си километър са търкаляни по нашите офроуд пътища, карани са с нашето чудесно гориво и са обслужвани с частите който стигат до тука...