От къде да купя голф 4?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
vwdc
Автомобил:
Двигател:

Re: От къде да купя голф 4?

Мнениеот vwdc » Вто 16 авг 2011 21:35

racing_team_vidin написа:гаранция няма на пазара в бг голф 4 на 350К км :roll:
виж ако кажеш, че от швабско си я (видял)взел на толкова ОК

П.П И стига с митовете за кола на над 10 години под 200К км РЕАЛНИ.

Добре де, в Германия също ли превъртат километража??

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 16 авг 2011 21:39

Ами не. Там нямат още компютри си софт за такива сложни работи :mrgreen:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 16 авг 2011 21:43

Рацере, не съм много съгласен. Аудито (2003 г) си го взех преди 2.5 години на 128 к км в момента е на 147 к км
За първите 128 хиляди съм сигурен, защото последното влизане в сервиз на Ауди (не по сервизна книжка, а в компютърната база на Ауди Европа) беше 10 месеца преди да я купя и колата тогава е била на 115 к км.
Ето че може кола на доста години да е на малко пробег. Друг е въпроса, че когато тези Аудита се намираха за по 16~17 хил лв, аз дадох за него близо 21 000 лв.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 16 авг 2011 21:48

vwdc написа:

Само дето това нещо ако го хванат в Германия е подсъдно и присъдата доста бързо влиза в действие.
Но автокъщите, които се държат от турци, сърби и т.н. си го позволяват и те.
Масово в Берлин по тези автоборси се продават коли внос от Италия с направена немска регистрация и после някой се радва на "добре поддържан автомобил".
Не казвам че всички турци, собственици на автокъщи са такива.
Мога веднага да дам две, които са перфектни.
Те даже публикуват VIN кодовете на колите, за продан, за да може човек да им провери сервизната история.

http://www.autocenter-meschede.de/autos.html
http://www.asg-rs.de/fahrzeuge.html

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 16 авг 2011 22:25

Такива като теб са сигурно по-малко от 10% от купувачите на коли втора употреба в България.
Масово купувача иска да купи възможно най-ефтината кола на пазара защото като реши да я продава да не изгуби много от цената, а и да не се чувства прецакан.
И затова се вкарват само фараши, а хубавите коли си стоят там и си ги карат италианци, немци....
Кола от България се купува само при доказана сервизна история без да има каквито и да е съмнения, че е манипулирана, най-добре купувана нова тук от първи собственик или официален представител.
За Германия е ясно.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 16 авг 2011 22:33

brabus написа:Рацере, не съм много съгласен. Аудито (2003 г) си го взех преди 2.5 години на 128 к км в момента е на 147 к км
За първите 128 хиляди съм сигурен, защото последното влизане в сервиз на Ауди (не по сервизна книжка, а в компютърната база на Ауди Европа) беше 10 месеца преди да я купя и колата тогава е била на 115 к км.
Ето че може кола на доста години да е на малко пробег. Друг е въпроса, че когато тези Аудита се намираха за по 16~17 хил лв, аз дадох за него близо 21 000 лв.

Брабусе това са единични бройки и цената си говори сама за тях, при немците знаеш, пробега е от голямо значение. Колко 100%ви немци са собственици на авто къща, аз видях поляци, араби, руснаци, сърби, немците имат сервизи... та аз вече почти невярвам на реални км под 200К. а и все пак говорим за дизелов голф 4 около 2000г, това е кола която се купува с мисълта за много км, с малки разходи- е ходете ми доказвайте, че немеца е карал голфа само в неделя, за покупки.

П.П не казвам, че няма и изключения, но със сигурност не са за 2999 Е

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 16 авг 2011 22:44

brabus написа:
vwdc написа:

Само дето това нещо ако го хванат в Германия е подсъдно и присъдата доста бързо влиза в действие.
Но автокъщите, които се държат от турци, сърби и т.н. си го позволяват и те...

Не е точно така...самото превъртане на километража не е подсъдно.Подсъдна е продажбата на автомобил с превъртан километраж.Затова когато бай Мангал е използвал формулировките KM Stand laut tacho ohne Gewähr ,Alle angaben ohne gewähr !или VERKAUF NUR AN EXPORT, HANDEL.....u.s.w.- бЕгай далече ако търсиш свястна кола :012:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 16 авг 2011 22:56

GodLike написа:Кола от България се купува само при доказана сервизна история без да има каквито и да е съмнения, че е манипулирана, най-добре купувана нова тук от първи собственик или официален представител.
За Германия е ясно.

С риск да влезем в излишна и безполезна полемика, може да поспорим малко колега.
Ще споделя аз как си купих Г4 преди почти 3 години. Ще спомена само разликите в състоянието на колите от гледна точка на ламарините, моторите ги оставяме настрани. Бях свел избора си до един в София от частно лице и от разни автокъщи нов внос. Цената не беше водеща при избора, търсех нещо с което да се возя, а не нещо с което цял ден да вися по сервизите... Отивам да гледам частния голф - уникалния цвят "шампанско", на снимките е като кукла. Преди да тръгна се обаждам на собственика, мръсна била, ще я измие за да я видим. ОК, отивам аз с един авер в Младост 1 и виждаме колата от 200 метра. Спря ми тока, рекох си, тва е моята кола. Цвета наистина хубав, за пръв и последен път тогава съм виждал подобен цвят на Г4. Приближихме се и ми се дорева, колата не беше мита, но ясно се видеше кво стаа. Обадихме се на човека да слезе, отворихме я, запалихме я. И се въртим и си говорим и си зяпам аз по голфа. Колата 2001 година, тогава е била на 7 години. Аз толкова ръжди по кола на 7 години не бях виждал хора, вратата на багажника беше изгнила отвсякъде покрай стъклото/приличаше така все едно ако минеш през дълбока дупка и задния ти джам ще влезе у багажника/, задните калници тръгнали, по праговете имаше.... Разпитвам аз- колата купена от Бг, човека втори собственик тука, вади ми сервизна книжка с километрите и посещенията по сервизите, и съответните ремонти/нямаше 150хил.км. още./. Погледах, погледах и я изгасих да не харчим бензина на човека без смисъл. И отидох да гледам коли внесени отвън, по който няма ръжда. ... Тая кола стоя там дето я намерихме още една година. Купих си от Дупница. И съм убеден че като пак тръгна за кола, пак там ще ида.
ПС: Не исках да се навалям изобщо да я погледна отдолу как е, аз като и видях тенекетата автоматично си представих как носачите и са с дебелината на чипс.
Та мисълта ми е - не се измятайте с тия коли купени нови тук, щото от първия си километър са търкаляни по нашите офроуд пътища, карани са с нашето чудесно гориво и са обслужвани с частите който стигат до тука...

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Сря 17 авг 2011 7:00

Купи я от човек, има доста регистрирани. Аз моята я купих от човек, който я е карал тук. Беше подържана, чиста и спретната. Имаше сменени доста неща, застрховки, преглед, данък и т.н. В при нотариус прехвърлихме, после един час в КАТ и готово. Продавача беше съгражданин и даже не сменявах номера.

Потребителски аватар
VALENTINO_ROSSI
Автомобил: MK3 GTI 16V 20YAHRE
Двигател: ABF 1997
Контакти:

Мнениеот VALENTINO_ROSSI » Сря 17 авг 2011 10:02

Наистина хубаво е да си вземеш 4-ка или каквато и да
кола от собственика направо.По авто къщите има много малко читави
автомобили,да не кажа николко,.....но както и да е.Аз скоро бая
разглеждах 4-ки и видях доста хубави и доста лоши-при частни лица и
по автокъщи.Абе хубаво е да има човек който разбира да е с теб за да ти дава насоки.
Аз на каква се бях хвърлил не е истина-добре че беше брат ми да ме спре.Всичко е късмет
според мен-все пак говорим за над 10 годиши автомобили....риск има винаги.Но все пак мисля
че е по-добре да си вземеш автомобил от частно лице.

п.с:тук във форума има и имаше няколко доста добри екземпляра :bowdown

vwdc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwdc » Сря 17 авг 2011 15:07

VALENTINO_ROSSI написа:Наистина хубаво е да си вземеш 4-ка или каквато и да
кола от собственика направо.По авто къщите има много малко читави
автомобили,да не кажа николко,.....но както и да е.Аз скоро бая
разглеждах 4-ки и видях доста хубави и доста лоши-при частни лица и
по автокъщи.Абе хубаво е да има човек който разбира да е с теб за да ти дава насоки.
Аз на каква се бях хвърлил не е истина-добре че беше брат ми да ме спре.Всичко е късмет
според мен-все пак говорим за над 10 годиши автомобили....риск има винаги.Но все пак мисля
че е по-добре да си вземеш автомобил от частно лице.

п.с:тук във форума има и имаше няколко доста добри екземпляра :bowdown

Еми да, частно лице, но къде да ги тарся аз куп от частни лица в Германия. Ако живеех там - да. Но да отида за 1-2 дена, да кацна в Мюнхен.. каде ще ги диря рзпръснати.. Малко трудно ми се вижда.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Сря 17 авг 2011 16:07

От тук си набелязващ коли и разпечатваш обявите. Като отидеш в Мюнхен си правищ маршрут в каква последователност ще ги гледаш колите, защото растоянията не са малки и да не биеш излишен път и да ти стигне времето. Аз преди 2 месеца бях в Германия с един приятел да му купуваме кола и за цял ден (до 5 след обяд) успяхме да направим оглед само на 5 коли, като купихме последната. Така, че без предварително начертан план ще изгубиш много време и ще трябва да стоиш допълнително дни.

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Сря 17 авг 2011 18:05

Това да си купиш кола от Германия не ми е сериозно.То е като да гледаш някоя в мобиле лъскава намира се на другия край на България отиваш гледаш то нищо не става от нея.Аз така два пъти до София и един път до Варна.Накрая я взех регистрирана от моя град.Мисля че това е много добър вариант. :D

Потребителски аватар
VALENTINO_ROSSI
Автомобил: MK3 GTI 16V 20YAHRE
Двигател: ABF 1997
Контакти:

Мнениеот VALENTINO_ROSSI » Чет 18 авг 2011 8:06

Колега "vwdc" ти сам ли ще ходиш до Германия,нямаш ли познат там.Ако
е така мисля че ще ти е доста трудно да се оправиш а ако незнаеш и езика
направо си е загубена кауза.Колегата по-горе правилно те ориентира да си направиш
план.Имам приятел който вкарва коли от Швшйцария и той така прави-набелязва си колите в
интернет и след това като отиде там си прави маршрут и така.

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Чет 18 авг 2011 8:30

Вземи я от мен :applause:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”