От пасат Б3 на форд фокус 1,8 tdi

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: От пасат Б3 на форд фокус 1,8 tdi

Мнениеот tisho_psg » Пет 23 сеп 2011 22:37

Bioside написа:И аз не съм роб на немската марка,но си харесвам колата и имам преки наблюдения върху това което съм написал.Две поредни години по 1000 лв ремонти и кандардисване че нафтата била калпава и т. н. глупости колкото щеш.Отделно влаченето с колесар до мотопфое нарочно го пиша така те и друго не заслужават.Та така.На колегата препоръчвам да бяга като дявол от тамян от тези дрънгели.Старите им мотори може и да са били хубави но тези са точно за 5 години.Нищо че са ефтини,като ти се досвидее да я хвърлиш като мен опапва един пасат секонд хенд на прилични години.Поздрави :beer

Кой са за 5 години? Я разясни малко,че всеки ден виждам фордове на по 6 години в движение :lol:
Ако ти си карал счупена кола потърси вината в този който я е карал/счупил а не обобщавай така на едро.Мога да ти кажа,че ауто болд писаха за пасат дизел,че бил вечния пациент,сигурно и 5 години не му дават :Mr Green Fun

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пет 23 сеп 2011 23:25

Не кой а кои са за 5 год.Ами толкова вървят без да почнат да гълтат алтъни за ремонт.Форда е 2004г.Твой ред е да мислиш :?: Аз си купих 14г. Голф.Освен задължителното обслужване за 2 години съм сменил един температурен датчик.Пак мисли преди да пишеш.Поздрави :drunk

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 24 сеп 2011 0:56

Взимай смело.... :012:

Какво ми ги фалите колите на марката след 2000 година ? Гола вода са..Повечето...

Взимай Форда и да не ти пука...Поне може да случиш на кола на реални км и да се родиш...

Голям праз като е Форд и има голям прозорец !!!

Новите Фордове се доближават до здравината на старите японски автомобили !!!

Само един съвет-за да те надживее Форда-сипвай само на Ромпетрол и карай с масло като Яко или Мотул !!!! :012: :deal
Успех и да ме почерпиш като я вземеш !!!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 24 сеп 2011 5:05

eng написа:...По мнението на по-горе изказалия се колега - това А6 е супер автомобил за дълъг път, но според мен не и с този двигател, предполагам знаеш прозвището му в Ауди форума?...
Да всички сме чували за "душегуб"-а, но е добре ти да започнеш малко да да се информираш по-добре, преди да пишеш нещо, което си чул някъде на маса, защото на Ц4 платформата се монтира петцилиндров дизел(както и 1.9TDI/90кс, но не за него пишем сега), който петак е известен най-вече с надеждността си и няма нищо общо с V6 дизела, който се монтира на Ц5 платформата и има толкова печална слава(която може би е незаслужена, но това е брзкрайна тема).

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 24 сеп 2011 7:21

Bioside написа:толкова вървят без да почнат да гълтат алтъни за ремонт.Форда е 2004г.Твой ред е да мислиш :?: Аз си купих 14г. Голф.Освен задължителното обслужване за 2 години съм сменил един температурен датчик.Пак мисли преди да пишеш.Поздрави :drunk

Пич,аз мисля но за теб не съм сигурен.Карал си строшена кола,такъв ти е бил късмета и ти или някой друг сте причината да се счупи.Знам много фордове дизел след 2000 които са сцепени от каране и проблеми с мотора няма.
И аз мога да намеря 3-годишен голф с проблеми и да кажа-те вървят по 3 години.
Освен това на Форд 1,6 TDCI е може би най-добрия дизел в класа си (на ПЕЖО-СИТРОЕН+Форд разработка е).
Айде поздрави и не вади изводи за цяло поколение коли или двигатели от твоята лична кола-не е сериозно :wink:
Колега,направи хубав оглед на Фокуса и ако няма нищи фрапиращо взимай.Както писаха и други колеги-форд направи голям скок в качеството на автомобилите си и започна точно от времето на първия фокус.

venelin1979
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venelin1979 » Съб 24 сеп 2011 8:10

Според мен вземи по-стария дизел, TDDi, не е толкова капризен към нашата нафта. По-новите TDCi са по-пъргави, защото са с променлива геометрия на турбината, но им се носи славата на по-капризни откъм обслужване и консумативи.
Огледай колата добре, закарай я на диагностика, проверете я за грешки, и ако е наред я взимай.
Дават невероятен разход на гориво, 4.5 на 100 извънрадско, ако караш спокойно.

Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Съб 24 сеп 2011 10:44

Досега нямам никаква практика с дизелов двигател. Кой ремонт е най-кошмарния за дизела - за ГНП-тата се носят легенди в мрежата?

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 24 сеп 2011 11:09

momcho_bg написа:Досега нямам никаква практика с дизелов двигател. Кой ремонт е най-кошмарния за дизела - за ГНП-тата се носят легенди в мрежата?

или турбина....

Потребителски аватар
alex_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_g » Съб 24 сеп 2011 12:44

Колега преди 6 месеца и аз търсех по нова и в по добро състояние кола независимо от марката, исках да е дизел.Гледах много коли и като видях един Фокус 2002г. на фона на голф 1998г. ,казах това е колата бензинова 1.6 мнооого запазена тамън беше докарана в автокъщата, не беше измита и направо си я взех.Карам я вече 6 месеца и никакви проблеми само съм я обслужил и нито тропа, на магистралата се държи перфектно както и в София.Ако видиш някой запазен фокус - Зимай го.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 24 сеп 2011 13:28

Bioside написа:Не кой а кои са за 5 год.Ами толкова вървят без да почнат да гълтат алтъни за ремонт.Форда е 2004г.Твой ред е да мислиш :?: Аз си купих 14г. Голф.Освен задължителното обслужване за 2 години съм сменил един температурен датчик.Пак мисли преди да пишеш.Поздрави :drunk

Ние пък 1988г. си купихме един нов Форд Орион 1.6D и баща ми го кара 20г. аз се учих на него,после го карах,и за този период не е имал нито един сериозен ремонт и на пътя не ни е оставял.
Така че клишета от рода на "Най убавия Форд е продадения" или "след пет години го хвърляш" и т.н. са ... :screwy :screwy
Фокуса не е никак лош автомобил и като цена и като качество,ако автора намери запазен такъв просто да забрави за глупостите които е чувал за автомобилите на Форд от разни семкаджии пред входа на блока и да купува смело.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Съб 24 сеп 2011 17:00

myrshavija написа:
eng написа:...По мнението на по-горе изказалия се колега - това А6 е супер автомобил за дълъг път, но според мен не и с този двигател, предполагам знаеш прозвището му в Ауди форума?...
Да всички сме чували за "душегуб"-а, но е добре ти да започнеш малко да да се информираш по-добре, преди да пишеш нещо, което си чул някъде на маса, защото на Ц4 платформата се монтира петцилиндров дизел(както и 1.9TDI/90кс, но не за него пишем сега), който петак е известен най-вече с надеждността си и няма нищо общо с V6 дизела, който се монтира на Ц5 платформата и има толкова печална слава(която може би е незаслужена, но това е брзкрайна тема).

Да наистина има един 115 коня който се монтира на същото купе но е доста рядък спрямо душегуба, а и не ми се мисли какво става с този мотор - нещо като АБТ-то на Б4-та, то и той е надежден ама като тръгнеш да изпреварваш и се кръстиш по 3 пъти.А и тези приказки не съм ги слушал на маса, имам и два примера пред мен с въпросния душегуб който тече като лейка, а другия гори малсо като нафтата и двата са на реални 400 и 340к и като цяло надеждността им е чужда дума.А пък за 1,9 тди на Ц4-просто инженерната немска мисъл се е доказала още 1 път, въпреки че за такава комбинация не съм много сигурен дали съществува.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 24 сеп 2011 17:10

А пък за 1,9 тди на Ц4-просто инженерната немска мисъл се е доказала още 1 път, въпреки че за такава комбинация не съм много сигурен дали съществува.

Този двигател се слага на седана и на комбито от 1994 до 1997 година. :012:

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Съб 24 сеп 2011 17:37

Dead man написа:
А пък за 1,9 тди на Ц4-просто инженерната немска мисъл се е доказала още 1 път, въпреки че за такава комбинация не съм много сигурен дали съществува.

Този двигател се слага на седана и на комбито от 1994 до 1997 година. :012:

Супер същото и като да сложиш барабанни спирачки на кола от сорта на Б4, много интересни решения наистина.

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Съб 24 сеп 2011 17:46

От първите дизелови фокуси има двигатели на ангренажни колела, така че забравяш за ангренажни ремъци, ролки и т.н. И аз се бях огледал във фокусите по едно време, и наистина са много здрави машини.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Съб 24 сеп 2011 17:56

momcho_bg написа:Досега нямам никаква практика с дизелов двигател. Кой ремонт е най-кошмарния за дизела - за ГНП-тата се носят легенди в мрежата?

Ако от сега правиш сметки дали ще ти стигнат парите за ремонти , по добре си карай пасата .Мой познат имаше проблеми с неговия ....
Ремонтира си помпата , по точно намери си друга от морга няколкостотин лева му струваше помпата само . Отделно обучение на компа на помпата , и доколкото разбрах може да се прави само два пъти смятай ако вземеш някоя която е минала ресурса / говоря по памет може и да бъркам някоя цифра :lol: /. Педала на газта е електронен , струва има няма около 200 лв нов , една пластмасова кутийка с две пластинки вътре :lol: :lol: .За комфорт , возене ако попаднеш на добра кола , разбира се че си заслужава ...всичко е до късмет .

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”