Не е до скъпото, а до това колко издържа и колко честно се налага смяната му.
С 225/45/17 и тежки джанти не издържа много.
1.6 е малък двигател и при голфа и при пасата. 1.8 атмосферен може би е най удачен за икономия.
Защо не погледнеш и Астрите, не са лоши а и поддръжката им е доста по евтина.

Пасат Б5 или голф 4
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Пасат Б5 или голф 4
И са и екологични
Саморазграждащи се

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, понеже пасат и голф са вечни...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
feikot написа:СКъпото окачване е мит.
да бе сигурно е така. То и обслужването му с ремъци , ролки , филтри е направо без пари.
А по темата колкото повече- толкова повече / с други думи колкото по-голямо толкова по-добре./По-добра возия ,по-мека, по-добра устойчивост на по-голямата кола.За голямата кола в никакъв случай най-малкия двигател.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Замисли се от какво имаш нужда. Трябва ли ти голяма кола? Ако да, може да помисиш и за бора или голф комби - хем голямо, хем с цена на поддръжката на голф.
Пасат Б5 и Г4 имат едни и същи най-често срещани мотори и отвътре изглеждат много сходно. Разликата остава във външния вид и возията. Пасатът вози по-комфортно, но и на по-висока цена.
Пасат Б5 и Г4 имат едни и същи най-често срещани мотори и отвътре изглеждат много сходно. Разликата остава във външния вид и возията. Пасатът вози по-комфортно, но и на по-висока цена.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ако е 1.6 нека е след 2001г заради проблема с скоростите които имат по ранните години!
pacoarabiata написа:ако е 1.6 нека е след 2001г заради проблема с скоростите които имат по ранните години!
това е само за голфа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Layer написа:pacoarabiata написа:ако е 1.6 нека е след 2001г заради проблема с скоростите които имат по ранните години!
това е само за голфа
да така е!
пасата според мен ще бъде много тромав с 1.6.Аз лично бих избрал голфа,не че е много бърз но е по добре от пасата!
- Euler
- Автомобил: Passat Variant B7
- Двигател: 2l TDI 4motion DSG 130kW
Това решение по принцип сам трябва да вземеш, защото трудно се сравняват различен клас автомобили.
Пасат с 1.9тди ще ти гори 5/100 извънградско, което си мисля че е съизмеримо с 8/100 газ
А градският разход сигурно 12/100 ще стигне.
ако искаш пасат и да не е дизел по- добре 1.8Т
Пасатът за града не е много удобен. Голям е, че и нисък. Тегаво е с паркирането и минаването по разни черни шорткътове.
Пасат с 1.9тди ще ти гори 5/100 извънградско, което си мисля че е съизмеримо с 8/100 газ

Пасатът за града не е много удобен. Голям е, че и нисък. Тегаво е с паркирането и минаването по разни черни шорткътове.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Euler написа:Пасат с 1.9тди ще ти гори 5/100 извънградско, което си мисля че е съизмеримо с 8/100 газА градският разход сигурно 12/100 ще стигне.
Да ама TDI то ще е на поне 500 к км , а бензинката на 190к грубо./То в германското за локомотив и години 199 -2001 няма под 470 к км обяви. А да направим ремонт на таралясник локомотив на над 500 к км. 1,8 Т

Нямам нищо млично към дизела, но се нагледах на обяви докато търсих.Не натискам и за модел, но избора става все по-труден - криза и няма добри таралясници като за нас.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Хората на запад и особено немците предпочитат голф пред пасат, ако няма да работят с колата или нямат 5 деца, защото отдавна са разбрали че less = more 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Возил съм се и в пасат и в голф с 1.6 двигатели и мнението ми е, че не си заслужават. Доста хора гледат по малък двигател и си мислят, че и разхода ще е по малък... Един познат има Голф 4 1.8Т с газово и е много доволен. Помисли и над този вариант 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Возил съм се и в пасат и в голф с 1.6 двигатели и мнението ми е, че не си заслужават. Доста хора гледат по малък двигател и си мислят, че и разхода ще е по малък... Един познат има Голф 4 1.8Т с газово и е много доволен. Помисли и над този вариант 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
В какво се изразява доволността му?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”