Въртят ми се в главата едни дяволчета ......конкретно стр.5!

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Въртят ми се в главата едни дяволчета за едни........БМВ-та.

Мнениеот hooligan_sk » Чет 17 ное 2011 19:45

BG_Golf4e написа:Колега явно не си карал 6-ца и ако ти трябва колата да се фукаш и да се кефиш на магистралата вземи си старо БМВ на 20г,лудия си ти,далеч от европейското мислене :banana

Факт че не е карал мк6 колегата... и междудругото няма такова нещо като мк6 върнат от лизинг от 2011г за 20К. Може ако е тестов и/или напълно базов... Тази 7ма серия е уникална кола. Има един дебел минус и това е възраста с произтичащите от там "екстри" :да:

Потребителски аватар
Alex_Heat
Автомобил: Audi TT
Двигател: 1.8T

Мнениеот Alex_Heat » Чет 17 ное 2011 19:45

Честно казано на мен най-много ми допадна обявата за 540. Двигателя е много здрав и бих казал вечен. Едно нещо трябва да имаш в предвид и то е, че ако вземеш този автомобил и искаш да го регистрираш, ще трябва да платиш акциз, защото Швейцария не е част от ЕС. Мисля, че така стояха нещата от там, но ако не е така нека някой да ме поправи. Седмицата е безбожно скъпа, но също е много добър автомобил, а дизеловата петица ми изглежда примамлива, но си мисля, че има нещо гнило в тази обява.

П.С. току що видях, че колата е с платено мито и това е добре. Все пак за акциза си важи още. Между другото ако тази петица изглежда така на живо, както и на снимките, то смело мога да заявя, че колата е един път и са останали страшно малко читави бройки от Е39.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 17 ное 2011 20:19

Обявите са примерни колега :)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 17 ное 2011 20:30

BG_Golf4e написа:Колега явно не си карал 6-ца и ако ти трябва колата да се фукаш и да се кефиш на магистралата вземи си старо БМВ на 20г,лудия си ти,далеч от европейското мислене :banana

айде спри да пишеш глупости, карай си голф6-чката и ни спести европейското си мислене

йоанчо, силата на бмв е в големите им мотори. другия вариант е мерцедес, но ако се търси голям мотор общо взето тия марки+ ауди, но там са много редки и скъпи- визирам S, RS версиите на турбо, евентуално 4.2 атмосферния им мотор който е достъпен...
но бмв и мерцедес поне от тия години са доста над ауди.

в тоя клас коли да се споменава за фв е малко сектантско и меко казано несериозно...

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 17 ное 2011 20:56

540 е уникална кола но не за всекидневка примерна обява http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0#p3040318

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Чет 17 ное 2011 21:43

Йоанчо, аз ако можех, бих взел 7-ма серия и окото ми не мигва. Това кола откъдето и да е погледнеш. Един френд откога се точи на 750i от 1997 г. V12. Карал съм такава за малко и съм пристрастен верно, но това е заразно и само финасите ме възпират да се кача на такава кола. Ако ще вземаш 530D, гледай да е 193 к.с мотора, не 184. 540i, незнам, за 5-та серия знам от опит други неща, но за този двигател не твърде. Малкото което знам, е че е доста здрав. Общото което важи тука е, че BMW е премиум марка, скъпичка подръжка, това не са коли за дребнави сметкажии. Успех в размислите, ще чакам да се похвалиш скоро.

P.S. Тука доживях да видя сравнение с Голф 6. Моите уважения към Голфа, но всяка жаба да си знае гьола. Никакъв Голф от кое да е време, не може да се сравнява със 7-ма серия от кое да е време.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 17 ное 2011 22:53

И аз както следва правилото за гофаджията и BMW-то минах по този път и дори сварих да продам Бавареца :mrgreen: Няма спор хубав автомобил е!Но все пак мисля,че за този клас автомобили,трябва да са не по стари от 5-6 години.После всичко е въпрос на оцеляване.yoan4o 540 направо кърти.Трепна ми отново :Mr Green Fun

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 17 ное 2011 23:04

Колите са хубави,но.... 540 е на крачка от М5 ама не е М5. Обаче цените на частите са същите. Отделно повечето възли се произвеждат само за тази кола. Примерно амортесьори, които се регулират автоматично по твърдост. Цената само на единия е с 4 цифри.... :wink:
П.П. Ако търсиш голям автомобил за малко пари погледни обявите за А8 - няма да ти се вярва колко са паднали като цени. А и са 4х4 - демек могат да се ползват и през зимата. mhihi За съжаление и там цените за подръжка са сериозни.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 17 ное 2011 23:37

Обявите изобщо не съм ги отварял, смятам, че мога да си представя как изглеждат колите който искаш, при положение, че съм имал 2 от тях а третата ми е слабост и евентуална покупка след време.

Не си написал за какво ще ползваш колата, защото повярвай ми има разлика дали ще пътуваш с тази кола София- Велинград или ще чакаш в задръстването на Сточна.
Подръжката да ти кажа не е толкова фрапантна колкото я изкарват, единствено автоматика има филтър, гарнитура и масло- мин 300лв е смяната на 3те с труд. предните носачи са алуминиеви, подобно на ауди и пасат. Според мен спирачките са им малки за теглото и се хвърлят често накладки (поне на мен стила ми на каране е такъв). Масло -3.0д 6,5-7л. 5-30, 40ката събира литър повече, дизела кара близо 20000 с една смяна, маслото е лонг лайф.
Накладки- 60лв най евтините
носачи- 100лв бр- 4бр
отзад си е ебало майката- там е ужас от тампони и носачи, биалети.
има оферти в бмв форума за консумативи, иначе в магазините за 3,0д въздушния филтър е 60лв горивния 50.

Друго не се сещам, ако има нещо питай конкретно

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 18 ное 2011 9:54

Много благодаря на всички за отговорите.

Като цяло май най ме влече 540, защо ли? mhihi

Търся си кола за събота и неделя и най-вече за магистрално/извънградско каране и за тези два дни в седмицата разхода на гориво не ме притеснява особено, понеже разликата с настоящия съботно-неделен автомобил ВР6 не е повече от 2-3литра градско в сравнение с 540.

Както отбелязах 740 с абсолютно същия двг. съм покарал доста и знам много добре колко харчи, как върви и т.н., друг е въпроса ча на купе е39 ще се разминават малко показателите.

Гледах ги обявите за Ауди-тата, имам впечатления за тях, ама нещо не могат да ме накарат да размисля достатъчно, за да се спра на тях.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 18 ное 2011 10:29

Едно бмв винаги си е бмв за мен,с рачни скорости е наи добре :beer

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 18 ное 2011 10:37

Щом ще е уикендна кола,аз бих си взел ей такова :banana
http://www.mobile.bg/11286366134573138
поне ще се кефя на макс :beer

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пет 18 ное 2011 11:11

Ако е кола само за кеф за уикенда тези не са ли големички?
Аз понеже карам редовно 330i на брат ми и съм доста впечатлен от колата като вървеж и поведение и ще ти харчи колкото VR-а ако не е и малко надолу при еднакво каране ;)

Ако става въпрос за вървене 330i с малки модове до 1000 лв върви повече от 540i с 6-степенна кутия в Е34 купе, това е пробвано :)

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 18 ное 2011 11:44

yoan4o написа:Много благодаря на всички за отговорите.

Като цяло май най ме влече 540, защо ли? mhihi

Търся си кола за събота и неделя и най-вече за магистрално/извънградско каране и за тези два дни в седмицата разхода на гориво не ме притеснява особено, понеже разликата с настоящия съботно-неделен автомобил ВР6 не е повече от 2-3литра градско в сравнение с 540.

Както отбелязах 740 с абсолютно същия двг. съм покарал доста и знам много добре колко харчи, как върви и т.н., друг е въпроса ча на купе е39 ще се разминават малко показателите.

Гледах ги обявите за Ауди-тата, имам впечатления за тях, ама нещо не могат да ме накарат да размисля достатъчно, за да се спра на тях.

vr6 и 540i нямат база за сравнение, повярвай ми, 7ца не съм имал и незнам как е, но 5цата напправо те изправя на нокти в града, а моята беше автоматик, както казаха колегите най добре е 540 с ръчка 6степенна, но цената за е39ка такава е мнооого различна, а и мн трудно се намира.
е34 мисля не е с 4,4 а с 4л. мотор който според мен не е за нашето гориво.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пет 18 ное 2011 13:04

Тази 540 която колегата е дал на 1ст в линка е точно ръчка :wink:
Това е колата за събота и неделя mhihi Въпреки че аз бих се огледал и за някое убаво S3 :roll:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”