Passat B5 - AFN 110 ps (ГНП) или AJM 116 ps (Помпа-дюза)?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: ГНП или Помпа-дюза
Малко в бързината съм се пооплел
Имах предвид като цяло помпа-дюза технологията,която много хора отхвърлят,понеже не ги произвеждали дълго време и не била надежна.Но е спряна,понеже CR е по-евтин и покрива по-добри екологични норми.

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
IvailoOo написа:Малко в бързината съм се пооплелИмах предвид като цяло помпа-дюза технологията,която много хора отхвърлят,понеже не ги произвеждали дълго време и не била надежна.Но е спряна,понеже CR е по-евтин и покрива по-добри екологични норми.
Колега, ти даваш много добри мнения и винаги ми е интересно да ги чета, но тук ще направя 2 "забележли"
1. 1Z не е AFN.
2. CR на ВАГ не е ясен много на хората, но понеже от 2 месеца си имам такъв(или поне 50%

hooligan_sk написа:IvailoOo написа:Малко в бързината съм се пооплелИмах предвид като цяло помпа-дюза технологията,която много хора отхвърлят,понеже не ги произвеждали дълго време и не била надежна.Но е спряна,понеже CR е по-евтин и покрива по-добри екологични норми.
Колега, ти даваш много добри мнения и винаги ми е интересно да ги чета, но тук ще направя 2 "забележли"
1. 1Z не е AFN.
2. CR на ВАГ не е ясен много на хората, но понеже от 2 месеца си имам такъв(или поне 50%) 1,6ТДИ, мога да ти кажа че разхода и екологията са последното нещо което съм гледал... мотора е изключително тих и нежен. Не става да се сравнява с ПД по никакъв начин, истински скок във времето е
Остава да видим след няколко години как ще му се отрази биодизела и другите химии, с които кръщават горивото

- hooligan_sk
- Модератор
K написа:hooligan_sk написа:IvailoOo написа:Малко в бързината съм се пооплелИмах предвид като цяло помпа-дюза технологията,която много хора отхвърлят,понеже не ги произвеждали дълго време и не била надежна.Но е спряна,понеже CR е по-евтин и покрива по-добри екологични норми.
1. 1Z не е AFN.
2. CR на ВАГ не е ясен много на хората, но понеже от 2 месеца си имам такъв(или поне 50%) 1,6ТДИ, мога да ти кажа че разхода и екологията са последното нещо което съм гледал... мотора е изключително тих и нежен. Не става да се сравнява с ПД по никакъв начин, истински скок във времето е
Остава да видим след няколко години как ще му се отрази биодизела и другите химии, с които кръщават горивото
Времето ще покаже, разчитам на това че принципа на комън рейла е чувствително по-прост от този на ПД, даже бих казал че е по-близко до роторна помпа. Съхранява горивото в една обща "рейка" и от там директно в цилицндрите. Мен повече ме притеснява DPF-a.

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.cars.bg/u566673 Колеги тоя пасат виждате ли сте го в форума.Вижда ми се прилична кола.
Отчайващо запазен салон. Огледай дали не е претапициран, че на тези км. много трудно да няма напукване по кожата. И задължително ваг-ком!
- hooligan_sk
- Модератор
K написа:Отчайващо запазен салон. Огледай дали не е претапициран, че на тези км. много трудно да няма напукване по кожата. И задължително ваг-ком!
На левия борд на пасажерската седалка цяло парченце е отчупено от кожата. Но иначе изглежда неестествен наистина. Но пък по-добре претапициран салон на кола на 500 000км, отколкото само върнат километраж. Фаровете междудругото изглеждат не потъмнели, може и да е на нормални километри колата

-
- Автомобил: Passat 5 5 TDI 131hp
- Двигател: AVF 2002
това че салона е претапициран е +
фаровете не тъмнеят от километри а от време - 100% са сменяни
- hooligan_sk
- Модератор
bond написа:това че салона е претапициран е +
И аз си мислех така, но ауто билд бяха пуснали едно много полезно материалче за джамбазките мизерии... общо взето фаровете потъмняват от много километри по магистралите. Надраскват се много фино от камъчета и в драскотините се набива много фин прах. Има много доста коли на по 10-15-20г със свежи оригинални фарове

-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз като другите колеги мисля че салона му е сменен също корите на вратите не отговарят на салона и на предните седалки няма аербегове
-
- Автомобил: Passat 5 5 TDI 131hp
- Двигател: AVF 2002
hooligan_sk написа:bond написа:това че салона е претапициран е +
И аз си мислех така, но ауто билд бяха пуснали едно много полезно материалче за джамбазките мизерии... общо взето фаровете потъмняват от много километри по магистралите. Надраскват се много фино от камъчета и в драскотините се набива много фин прах. Има много доста коли на по 10-15-20г със свежи оригинални фарове
като се замисля, може би сте прав, колега Хулиганов

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Даже много. От стоене само пожълтяват.От каране почерняват и тетака 

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги днес обиколих цяла София и единствената кола която ми хареса беше Ауди 1.9 АФН,комби.Колата по салон,боя,лак няма забележки.Тя беше една от малкото коли която запали с акумулатор в тия минусови температури(другите ги палеха с траф и въртеха на стартер по 1 минута).Преди търговеца да го запали пипнах двигателя и щеше да ми остане кожата на пръста(ДВГ-то не беше палено)от студа!При пуска мотора изобщо не трепна-тампоните са здрави,докато беше студен работеше доста равномерно без никакво тресене,леко го изфорсирах и изпуши черно,но докато е студен мисля,че е нормално.Утре сутринта,мисля да ходя да го взема,но ще му направя едно кръгче преди да дам парите.Какво още да му гледам според вас,защото аз се изчерпах
.Въртях волана на място и беше доста стегнато-никакви луфтове нямаше.Скоростната кутия ми се видя перфектна(лоста на свободна си заставаше на средата без никакфи луфтове).Колата беше 4600лв на табела. Март 98г

- hooligan_sk
- Модератор
freezone написа:Колеги днес обиколих цяла София и единствената кола която ми хареса беше Ауди 1.9 АФН,комби.Колата по салон,боя,лак няма забележки.Тя беше една от малкото коли която запали с акумулатор в тия минусови температури(другите ги палеха с траф и въртеха на стартер по 1 минута).Преди търговеца да го запали пипнах двигателя и щеше да ми остане кожата на пръста(ДВГ-то не беше палено)от студа!При пуска мотора изобщо не трепна-тампоните са здрави,докато беше студен работеше доста равномерно без никакво тресене,леко го изфорсирах и изпуши черно,но докато е студен мисля,че е нормално.Утре сутринта,мисля да ходя да го взема,но ще му направя едно кръгче преди да дам парите.Какво още да му гледам според вас,защото аз се изчерпах.Въртях волана на място и беше доста стегнато-никакви луфтове нямаше.Скоростната кутия ми се видя перфектна(лоста на свободна си заставаше на средата без никакфи луфтове).Колата беше 4600лв на табела. Март 98г
Значи бих те посъветвал да звъннеш на тези момчета: viewtopic.php?f=13&t=7096
Или на този човек: viewtopic.php?f=13&t=69085
Да обясниш че искаш човек с теб за оглед и евентуално купуване на кола. На място да се закачи на ваг-ком и да се види действително всичко ли е точно, да се направи едни кръгче да се провери турбината за пикове в движение, да се огледа и цялата кола. Ще си спестиш стотици, даже хиляди левове за ремонти

Не я взимай без да я закачиш на ваг-ком. Много пъти се взима дадена кола и след Х километри след покупката се разпада на съставни части струващи един кашон с пари. Ваг-кома ще си покаже дали всичко е ок.