Лек автомобил 4x4 или малък СУВ

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете

Лек автомобил 4x4 или малък СУВ

Лек автомобил 4х4
70
52%
Малък СУВ
65
48%

Общо гласове: 135
Потребителски аватар
Juiced
Автомобил: Hyundai Terracan
Двигател: J3

Re: Лек автомобил 4x4 или малък СУВ

Мнениеот Juiced » Чет 02 фев 2012 22:56

Landrover Freelander с TD4 мотор от BMW. Според мен за момента цена - качество е перфектен(лично мое мнение)

Потребителски аватар
Стоянчо
Автомобил: Skoda Superb II Revo Stage 2
Двигател: CDAA 2014

Мнениеот Стоянчо » Чет 02 фев 2012 23:26

Само искам да вметна, че повечето от достъпните "джипчета" возят катастрофално зле (Рав 4, Витара, Каптива).

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Чет 02 фев 2012 23:47

Suzuki Ignis 1.3 4x4

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Пет 03 фев 2012 0:33

joker написа:
Zerga3GT написа:И аз така като вайпър мисля че един джип за България е най добре.

Тъй като голфа е много пиклив само да падне малко сняг и край. Обмислям малко по нататък да се сдобия с една НИВА видях и възможностите и мога да кажа че бива. Уазката е по добре обаче по новите са скъпи а текезарките не предлагат условия за ежедневно ползване.
Сузукитата Самурай/Витара/Джими също са добър вариянт но на тях не им разбирам знам само че са проходими.
За скъпите/нови сув-чета нямам представа как се държат.

Не знам какво имаш впредвид и колко добър шофьор си,но смея да твърдя,че ако умееш да шофираш Голфът има чудесна проходимост.Аз даже съм с комби и не съм спирал нито една зима,а във Варна последните е имало доста богати на сняг зими...А от всички гореизброени коли на първо място по проходимост наистина бих сложил Лада-Нива.Ако знаеш колко тузарски джипове съм виждал затънали,а скромничката Нива весело да подскача и да ги подминава.За съжаление новите Ниви значително отстъпват по качество на първите модели.....

Няма да споря с тебе виждам че си в час но малките бензинови мотори по не се справят в снега спрямо големи дизели.Кутията също е от значение може би защото карам АБУ карах и АЕЕ и втората се кара по добре (с едни и същи гуми).

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 03 фев 2012 1:02

Тук нали се коментира за 4х4 или СУВ автомобили, какви комбита, какви 5 лева? mhihi
Останах втрещен колко е проходим Сузуки Витара (говоря за моделите 1992-1993). Миналата зима изкачвахме доста хубав наклон с лед, който наклон е трудно да бъде качен дори и пеш. Тая жИпКа просто кърти, ненормално проходима е. Не зная какъв е размерът на наклона като градуси, но със сигурност с лек автомобил не вярвам да го качи (освен ако няма тези механични блокажи на диференциала/ите, които май ги има тая Витара). Снимах и клипче, освен да помоля колегата да ми го прати да ви покажа. От него става ясно за какъв наклон иде реч, беше доста яко преживяване mhihi С други думи осъзнах защо всеки трети или четвърти ловджия или риболовец предпочита Витара или Лада Нива, просто са на върха на пирамидата по проходимост :Mr Green Fun

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пет 03 фев 2012 7:28

Стоянчо написа:Само искам да вметна, че повечето от достъпните "джипчета" возят катастрофално зле (Рав 4, Витара, Каптива).

Някой приятел ли ти каза mhihi

Във нова Витара не съм се возил и не знам.
Но Рав4 си вози като повечето масови коли в Бг (в смисъл не друса, ако това си имал предвид)

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Пет 03 фев 2012 11:05

Всичко е въпрос на вкус и лични нужди.

Аз харесвам нещата да са изпипани, няма средни положения и виждам нещата така:

За ONROAD :arrow: Пасат/А6 4х4 ще ти донесат достатъчен комфорт, сигурност и проходимост в onroad условия. Дори ако човек може да си позволи едно A6 Allroad е перфектно, кеф ти зима, кеф ти лято, горе - долу 8)

За OFFROAD - УАЗ-ка :lol:

Изображение

Изображение

СУВ-а е боза, нито ще ми донесе комфорта и кефа да карам от лек автомобил 4х4, нито ще ми донесе оффроуд качествата на един истински джип.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Пет 03 фев 2012 13:14

И аз мисля, че зависи от конкретните нужди на човек. Ако ще се кара само по пътищата, лек автомобил 4Х4 е напълно достатъчен, нещо от рода на Волво ХС 70, Октавия Скалт и т.н. От друга страна ако сте като мен да ходите по хижи, язовири и др. подобни, при които се кара и по черен път (често с дълбоки коловози) едно СУВ-че е за предпочитане. Нещо от сорта на Тигуан (що се бъзикате така и му викате тиган ве :) :012: ), фрилендърче (как искам такова ама нема паре :( )и др.

gligu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gligu » Пет 03 фев 2012 15:34

3 години карам црв98.преди това5 години голф2 и все си мисля.че црв е далеч по-добре и зиме и лете

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Пет 03 фев 2012 15:55

Аз бих предпочел нормална кола, СУВ-овете са ненужно високи и обемни според мен. А и все пак не съм на 75 години, че да ме блазе високата позиция на седене.

Потребителски аватар
mimo MS
Автомобил: Passat 1.9 131hp Passat 1.8 90hp
Двигател: AVF 2002 RP 1991

Мнениеот mimo MS » Пет 03 фев 2012 16:22

stefan4o написа:Тук нали се коментира за 4х4 или СУВ автомобили, какви комбита, какви 5 лева? mhihi
Останах втрещен колко е проходим Сузуки Витара (говоря за моделите 1992-1993). Миналата зима изкачвахме доста хубав наклон с лед, който наклон е трудно да бъде качен дори и пеш. Тая жИпКа просто кърти, ненормално проходима е. Не зная какъв е размерът на наклона като градуси, но със сигурност с лек автомобил не вярвам да го качи (освен ако няма тези механични блокажи на диференциала/ите, които май ги има тая Витара). Снимах и клипче, освен да помоля колегата да ми го прати да ви покажа. От него става ясно за какъв наклон иде реч, беше доста яко преживяване mhihi С други думи осъзнах защо всеки трети или четвърти ловджия или риболовец предпочита Витара или Лада Нива, просто са на върха на пирамидата по проходимост :Mr Green Fun

още 1 глас за Витарата

Потребителски аватар
Asko VW

Мнениеот Asko VW » Пет 03 фев 2012 16:22

gligu написа:3 години карам црв98.преди това5 години голф2 и все си мисля.че црв е далеч по-добре и зиме и лете

Колега, би ли осветлил не знаещите като мен какво е това "црв98" :oops:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 03 фев 2012 16:26

Asko VW написа:
gligu написа:3 години карам црв98.преди това5 години голф2 и все си мисля.че црв е далеч по-добре и зиме и лете

Това е една с извинение псведо джипка на Хонда - CR-V. И колкото и да се напъвам немога да го сравня с Голф 2 по какъвто и да е начин :talk:

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Пет 03 фев 2012 16:35

Хонда CR-V има в предвид колегата, ама след Голф 2 в незнайно какво състояние много коли ще му се сторят страхотни. :)
Аз напоследък доста съм мислил на темата лек автомобил 4х4 или СУВ и не мога да стигна до категоричен отговор кое е по-добро. Имах БМВ 4х4, харчеше доста, но не вярвам кое да е 4х4 СУВ да харчи по-малко, но пък колата е динамична, а СУВ-а по-бавен. Колата е ниска, СУВ-а по-висок, което понякога си е предимство. Повечето СУВ-та не предлагат по-голям багажник от лек автомобил среден клас. Удобно е да седиш на високо, но като мина повечко километри на мен писва малко. Имаме Навара, до Словакия ходих с нея (теглих платформа) и не ми беше много приятно, едно че се пътува по-бавно ами и при високи скорости е по-шумна и не се чувствам удобно като в колата. Предпочитам с Бората :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Asko VW

Мнениеот Asko VW » Пет 03 фев 2012 16:40

hooligan_sk написа:
Asko VW написа:

Това е една с извинение псведо джипка на Хонда - CR-V. И колкото и да се напъвам немога да го сравня с Голф 2 по какъвто и да е начин :talk:

АААА, така изписано го згрях за кое иде реч :D , иначе не мисля, че изобщо трябва да се сравняват двете коли, все пак са с различен замисъл/концепция, все едно да се сравняват портокали с банани, все цитруси ама доста различни :banana :D

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”