Лек автомобил 4x4 или малък СУВ
- Juiced
- Автомобил: Hyundai Terracan
- Двигател: J3
Re: Лек автомобил 4x4 или малък СУВ
Landrover Freelander с TD4 мотор от BMW. Според мен за момента цена - качество е перфектен(лично мое мнение)
- Стоянчо
- Автомобил: Skoda Superb II Revo Stage 2
- Двигател: CDAA 2014
Само искам да вметна, че повечето от достъпните "джипчета" возят катастрофално зле (Рав 4, Витара, Каптива).
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
joker написа:Zerga3GT написа:И аз така като вайпър мисля че един джип за България е най добре.
Тъй като голфа е много пиклив само да падне малко сняг и край. Обмислям малко по нататък да се сдобия с една НИВА видях и възможностите и мога да кажа че бива. Уазката е по добре обаче по новите са скъпи а текезарките не предлагат условия за ежедневно ползване.
Сузукитата Самурай/Витара/Джими също са добър вариянт но на тях не им разбирам знам само че са проходими.
За скъпите/нови сув-чета нямам представа как се държат.
Не знам какво имаш впредвид и колко добър шофьор си,но смея да твърдя,че ако умееш да шофираш Голфът има чудесна проходимост.Аз даже съм с комби и не съм спирал нито една зима,а във Варна последните е имало доста богати на сняг зими...А от всички гореизброени коли на първо място по проходимост наистина бих сложил Лада-Нива.Ако знаеш колко тузарски джипове съм виждал затънали,а скромничката Нива весело да подскача и да ги подминава.За съжаление новите Ниви значително отстъпват по качество на първите модели.....
Няма да споря с тебе виждам че си в час но малките бензинови мотори по не се справят в снега спрямо големи дизели.Кутията също е от значение може би защото карам АБУ карах и АЕЕ и втората се кара по добре (с едни и същи гуми).
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Тук нали се коментира за 4х4 или СУВ автомобили, какви комбита, какви 5 лева?
Останах втрещен колко е проходим Сузуки Витара (говоря за моделите 1992-1993). Миналата зима изкачвахме доста хубав наклон с лед, който наклон е трудно да бъде качен дори и пеш. Тая жИпКа просто кърти, ненормално проходима е. Не зная какъв е размерът на наклона като градуси, но със сигурност с лек автомобил не вярвам да го качи (освен ако няма тези механични блокажи на диференциала/ите, които май ги има тая Витара). Снимах и клипче, освен да помоля колегата да ми го прати да ви покажа. От него става ясно за какъв наклон иде реч, беше доста яко преживяване
С други думи осъзнах защо всеки трети или четвърти ловджия или риболовец предпочита Витара или Лада Нива, просто са на върха на пирамидата по проходимост 

Останах втрещен колко е проходим Сузуки Витара (говоря за моделите 1992-1993). Миналата зима изкачвахме доста хубав наклон с лед, който наклон е трудно да бъде качен дори и пеш. Тая жИпКа просто кърти, ненормално проходима е. Не зная какъв е размерът на наклона като градуси, но със сигурност с лек автомобил не вярвам да го качи (освен ако няма тези механични блокажи на диференциала/ите, които май ги има тая Витара). Снимах и клипче, освен да помоля колегата да ми го прати да ви покажа. От него става ясно за какъв наклон иде реч, беше доста яко преживяване

-
- Автомобил:
- Двигател:
Стоянчо написа:Само искам да вметна, че повечето от достъпните "джипчета" возят катастрофално зле (Рав 4, Витара, Каптива).
Някой приятел ли ти каза

Във нова Витара не съм се возил и не знам.
Но Рав4 си вози като повечето масови коли в Бг (в смисъл не друса, ако това си имал предвид)
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Всичко е въпрос на вкус и лични нужди.
Аз харесвам нещата да са изпипани, няма средни положения и виждам нещата така:
За ONROAD
Пасат/А6 4х4 ще ти донесат достатъчен комфорт, сигурност и проходимост в onroad условия. Дори ако човек може да си позволи едно A6 Allroad е перфектно, кеф ти зима, кеф ти лято, горе - долу
За OFFROAD - УАЗ-ка

СУВ-а е боза, нито ще ми донесе комфорта и кефа да карам от лек автомобил 4х4, нито ще ми донесе оффроуд качествата на един истински джип.
Аз харесвам нещата да са изпипани, няма средни положения и виждам нещата така:
За ONROAD

За OFFROAD - УАЗ-ка

СУВ-а е боза, нито ще ми донесе комфорта и кефа да карам от лек автомобил 4х4, нито ще ми донесе оффроуд качествата на един истински джип.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
И аз мисля, че зависи от конкретните нужди на човек. Ако ще се кара само по пътищата, лек автомобил 4Х4 е напълно достатъчен, нещо от рода на Волво ХС 70, Октавия Скалт и т.н. От друга страна ако сте като мен да ходите по хижи, язовири и др. подобни, при които се кара и по черен път (често с дълбоки коловози) едно СУВ-че е за предпочитане. Нещо от сорта на Тигуан (що се бъзикате така и му викате тиган ве
), фрилендърче (как искам такова ама нема паре
)и др.

3 години карам црв98.преди това5 години голф2 и все си мисля.че црв е далеч по-добре и зиме и лете
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бих предпочел нормална кола, СУВ-овете са ненужно високи и обемни според мен. А и все пак не съм на 75 години, че да ме блазе високата позиция на седене.
- mimo MS
- Автомобил: Passat 1.9 131hp Passat 1.8 90hp
- Двигател: AVF 2002 RP 1991
stefan4o написа:Тук нали се коментира за 4х4 или СУВ автомобили, какви комбита, какви 5 лева?![]()
Останах втрещен колко е проходим Сузуки Витара (говоря за моделите 1992-1993). Миналата зима изкачвахме доста хубав наклон с лед, който наклон е трудно да бъде качен дори и пеш. Тая жИпКа просто кърти, ненормално проходима е. Не зная какъв е размерът на наклона като градуси, но със сигурност с лек автомобил не вярвам да го качи (освен ако няма тези механични блокажи на диференциала/ите, които май ги има тая Витара). Снимах и клипче, освен да помоля колегата да ми го прати да ви покажа. От него става ясно за какъв наклон иде реч, беше доста яко преживяванеС други думи осъзнах защо всеки трети или четвърти ловджия или риболовец предпочита Витара или Лада Нива, просто са на върха на пирамидата по проходимост
още 1 глас за Витарата
- Asko VW
gligu написа:3 години карам црв98.преди това5 години голф2 и все си мисля.че црв е далеч по-добре и зиме и лете
Колега, би ли осветлил не знаещите като мен какво е това "црв98"

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Asko VW написа:gligu написа:3 години карам црв98.преди това5 години голф2 и все си мисля.че црв е далеч по-добре и зиме и лете
Това е една с извинение псведо джипка на Хонда - CR-V. И колкото и да се напъвам немога да го сравня с Голф 2 по какъвто и да е начин

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Хонда CR-V има в предвид колегата, ама след Голф 2 в незнайно какво състояние много коли ще му се сторят страхотни. 
Аз напоследък доста съм мислил на темата лек автомобил 4х4 или СУВ и не мога да стигна до категоричен отговор кое е по-добро. Имах БМВ 4х4, харчеше доста, но не вярвам кое да е 4х4 СУВ да харчи по-малко, но пък колата е динамична, а СУВ-а по-бавен. Колата е ниска, СУВ-а по-висок, което понякога си е предимство. Повечето СУВ-та не предлагат по-голям багажник от лек автомобил среден клас. Удобно е да седиш на високо, но като мина повечко километри на мен писва малко. Имаме Навара, до Словакия ходих с нея (теглих платформа) и не ми беше много приятно, едно че се пътува по-бавно ами и при високи скорости е по-шумна и не се чувствам удобно като в колата. Предпочитам с Бората

Аз напоследък доста съм мислил на темата лек автомобил 4х4 или СУВ и не мога да стигна до категоричен отговор кое е по-добро. Имах БМВ 4х4, харчеше доста, но не вярвам кое да е 4х4 СУВ да харчи по-малко, но пък колата е динамична, а СУВ-а по-бавен. Колата е ниска, СУВ-а по-висок, което понякога си е предимство. Повечето СУВ-та не предлагат по-голям багажник от лек автомобил среден клас. Удобно е да седиш на високо, но като мина повечко километри на мен писва малко. Имаме Навара, до Словакия ходих с нея (теглих платформа) и не ми беше много приятно, едно че се пътува по-бавно ами и при високи скорости е по-шумна и не се чувствам удобно като в колата. Предпочитам с Бората

- Asko VW
hooligan_sk написа:Asko VW написа:gligu написа:3 години карам црв98.преди това5 години голф2 и все си мисля.че црв е далеч по-добре и зиме и лете
Това е една с извинение псведо джипка на Хонда - CR-V. И колкото и да се напъвам немога да го сравня с Голф 2 по какъвто и да е начин
АААА, така изписано го згрях за кое иде реч