Пряко впечатление от Авенсиса за 1.5 години и 30к. километри, е че тази кола не може да завива при маневри. Иначе са здрави, като изключим, че 2.2 D4D обичат да похапват доста масълце.
За Пасата не мога да кажа преки впечатления, но повече ми харесва вътрешния дизайн. Тойотата вътре ми е малко дървена.
Пасат или Авенсис ?
- passatfan2780
- Автомобил:
- Двигател: aaz 1992
Re: Пасат или Авенсис ?
за мен лично няма по добро от фолксваген(в моята глава е така,вкус другар няма).
чувал съм много суперлативи за японците,но имам и доста няблюдения и върху ФВ и все си мисля че е по добрия вариянт да си вземеш пасат,голф,джета,кади ако искаш, но да е фолксваген
и все пак независимо от мненията тук последната дума е твоя,не знаеш дали няма да тръгнеш за тойотата и да се варнеш с някоя ц-класа или рено лагуна примерно
успех с покупката на каквото и да е и много безаварийни километри с него
чувал съм много суперлативи за японците,но имам и доста няблюдения и върху ФВ и все си мисля че е по добрия вариянт да си вземеш пасат,голф,джета,кади ако искаш, но да е фолксваген

и все пак независимо от мненията тук последната дума е твоя,не знаеш дали няма да тръгнеш за тойотата и да се варнеш с някоя ц-класа или рено лагуна примерно
успех с покупката на каквото и да е и много безаварийни километри с него
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Този Авенсис на дизел май не предлага автоматични скорости което за мен е решаващо 

- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
За автоматик от тези години само и единствено бензин. Много хора не си купиха Авенсиси именно заради автомата липсващ при дизела.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Това какво значи?
Тойота не може да предложи кутии, дето да държат на нютончета ли?
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Тука вече ме хвана неподготвен. Не би трябвало, тъй като при Hilux и Land Cruiser имаше по това време автомати и на 2.5 и 3.0 моторите, обаче друго което се сещам, че и при RAV-а също нямаше автомат за дизел, предлагаше се с 6степенна ръчка. Друго интересно е, че по същото време имаше Yaris 1.4 D4D автомат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:Това какво значи?
Едва ли

http://toyota.testdrive.bg/modification/1617/Tundra-5.7iVVT-iV8381Hp.html
http://toyota.testdrive.bg/modification/1740/Camry-VI-3.5iV6VVT-i277.html
Колите са идентични, вземай по-запазения конкретен автомобил
Пасат от тези години си го избий от главата, синоним на проблеми и много пари е. Е, има и изключения, но риска не си струва. Писано е много за този двигател, чети.
За Тойота нямам добри впечатления откъм качество на материалите. Един единствен път съм ходил до представителството им и се разочаровах много. Не помня на някой от джиповете ли беше, като бутнеш тавана и самия материал почти да ти падне на главата. Двигателите им са ок.
Ако твърдо решаваш м/у двата модела, по-добре Тойота.
За Тойота нямам добри впечатления откъм качество на материалите. Един единствен път съм ходил до представителството им и се разочаровах много. Не помня на някой от джиповете ли беше, като бутнеш тавана и самия материал почти да ти падне на главата. Двигателите им са ок.
Ако твърдо решаваш м/у двата модела, по-добре Тойота.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Камрито и Тундрата в класа на Авенсиса ли са? 

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
BigTo написа:Пряко впечатление от Авенсиса за 1.5 години и 30к. километри, е че тази кола не може да завива при маневри. Иначе са здрави, като изключим, че 2.2 D4D обичат да похапват доста масълце.
За Пасата не мога да кажа преки впечатления, но повече ми харесва вътрешния дизайн. Тойотата вътре ми е малко дървена.
Абсолютната истина. Дървена, дори новата сравнена с моята вече стара, шефа ми си взе такава наскоро. Трополеща и шумна при ускорение, обратния завой е мъка-аа. Това вероятно е най-незавиващата кола, Королата е същата междувпрочем. Обаче наистина безпроблемна

-
- Автомобил:
- Двигател:
bnick написа:Това вероятно е най-незавиващата кола, Королата е същата междувпрочем. Обаче наистина безпроблемна
Това не е вярно, поне за Королата мога да го твърдя със сигурност.
Материалите на Тойота не знам колко са по-евтини, но със сигурност са качествени, защото на моята Корола за 4 години няма никакви следи от употреба
За надежност се гледа тук:
Избираме 6-7 годишни коли....
http://legavto.ru/article/read/TUV_2011.html
5 Toyota Avensis 7,6 % 92
.......................
40 VW Passat 14,9 % 138
Класацията е на германския TUV
-
mufin написа:bnick написа:Това вероятно е най-незавиващата кола, Королата е същата междувпрочем. Обаче наистина безпроблемна
Това не е вярно, поне за Королата мога да го твърдя със сигурност.
Карал съм за кратко Корола 2006, там където завивам с Пасата без маневри, с Королата ми трябва още една. Авенсиса е същия, крайно неманеврени. На този който беше Королата му трябваше доста време за да свикне с незавиването й

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Мда и Hilux-а страда от същия проблем с недозавиването!Особено с включено 4х4!
-
- Автомобил:
- Двигател:
bnick написа:Карал съм за кратко Корола 2006, ......
Аз пък не за кратко съм карал Пасат 4 години, Голф 2 години и сега карам нова Корола. Не съм забелязал разлика в завиването.
Познати с нови авенсиси имам също колкото искаш - нямат никакви проблеми нито със завиване нито с дюзи, помпи съединители, ксенони и т.н.
Проблема на Авенсиса е че е на тия години е малко по-скъп от Пасата (това при положение че като нов е с около 5-6К по-евтин)
k_garchev написа:Мда и Hilux-а страда от същия проблем с недозавиването!Особено с включено 4х4!
А може би е защото е включено 4х4

-
mufin написа:bnick написа:Карал съм за кратко Корола 2006, ......
Аз пък не за кратко съм карал Пасат 4 години, Голф 2 години и сега карам нова Корола. Не съм забелязал разлика в завиването.

mufin написа:Проблема на Авенсиса е че е на тия години е малко по-скъп от Пасата (това при положение че като нов е с около 5-6К по-евтин)
Тук отново

П.С. Ето нещо по въпроса: http://ams.bg/index.php?act=content&rec=189
Част от заключението:
За съжаление съвсем не всичко при Toyota изглежда толкова сполучливо, колкото двигателя. Големият радиус на завиване (12,2 метра) и индиректната работа на кормилната уредба са съществен недостатък. При по-резки маневри настроеното изцяло по посока на комфарта окачване предизвиква силно странично накланяне на каросерията. По-стегнатият Passat се държи значително по-уверено в завой, дори при пълно натоварване. С неутралното си поведение в завой и изключително прецизното управление той доставя дори истинско удоволствие от шофирането
Те са го усетили

Последна промяна от bnick на Чет 02 фев 2012 22:16, променено общо 1 път.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”