Пасат или Авенсис ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат или Авенсис ?

Мнениеот BigTo » Чет 02 фев 2012 19:56

Пряко впечатление от Авенсиса за 1.5 години и 30к. километри, е че тази кола не може да завива при маневри. Иначе са здрави, като изключим, че 2.2 D4D обичат да похапват доста масълце.

За Пасата не мога да кажа преки впечатления, но повече ми харесва вътрешния дизайн. Тойотата вътре ми е малко дървена.

Потребителски аватар
passatfan2780
Автомобил:
Двигател: aaz 1992

Мнениеот passatfan2780 » Чет 02 фев 2012 19:57

за мен лично няма по добро от фолксваген(в моята глава е така,вкус другар няма).
чувал съм много суперлативи за японците,но имам и доста няблюдения и върху ФВ и все си мисля че е по добрия вариянт да си вземеш пасат,голф,джета,кади ако искаш, но да е фолксваген :D
и все пак независимо от мненията тук последната дума е твоя,не знаеш дали няма да тръгнеш за тойотата и да се варнеш с някоя ц-класа или рено лагуна примерно
успех с покупката на каквото и да е и много безаварийни километри с него

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 02 фев 2012 20:00

Този Авенсис на дизел май не предлага автоматични скорости което за мен е решаващо :kissy:

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 02 фев 2012 20:07

За автоматик от тези години само и единствено бензин. Много хора не си купиха Авенсиси именно заради автомата липсващ при дизела.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 02 фев 2012 20:09

Това какво значи?
Тойота не може да предложи кутии, дето да държат на нютончета ли?

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 02 фев 2012 20:13

Тука вече ме хвана неподготвен. Не би трябвало, тъй като при Hilux и Land Cruiser имаше по това време автомати и на 2.5 и 3.0 моторите, обаче друго което се сещам, че и при RAV-а също нямаше автомат за дизел, предлагаше се с 6степенна ръчка. Друго интересно е, че по същото време имаше Yaris 1.4 D4D автомат.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Чет 02 фев 2012 20:14

ChimeyJimmey написа:Това какво значи?
Тойота не може да предложи кутии, дето да държат на нютончета ли?

Едва ли mhihi :
http://toyota.testdrive.bg/modification/1617/Tundra-5.7iVVT-iV8381Hp.html

http://toyota.testdrive.bg/modification/1740/Camry-VI-3.5iV6VVT-i277.html

Колите са идентични, вземай по-запазения конкретен автомобил

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Чет 02 фев 2012 20:18

Пасат от тези години си го избий от главата, синоним на проблеми и много пари е. Е, има и изключения, но риска не си струва. Писано е много за този двигател, чети.

За Тойота нямам добри впечатления откъм качество на материалите. Един единствен път съм ходил до представителството им и се разочаровах много. Не помня на някой от джиповете ли беше, като бутнеш тавана и самия материал почти да ти падне на главата. Двигателите им са ок.

Ако твърдо решаваш м/у двата модела, по-добре Тойота.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 02 фев 2012 20:19

Камрито и Тундрата в класа на Авенсиса ли са? :041:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 02 фев 2012 20:27

BigTo написа:Пряко впечатление от Авенсиса за 1.5 години и 30к. километри, е че тази кола не може да завива при маневри. Иначе са здрави, като изключим, че 2.2 D4D обичат да похапват доста масълце.

За Пасата не мога да кажа преки впечатления, но повече ми харесва вътрешния дизайн. Тойотата вътре ми е малко дървена.

Абсолютната истина. Дървена, дори новата сравнена с моята вече стара, шефа ми си взе такава наскоро. Трополеща и шумна при ускорение, обратния завой е мъка-аа. Това вероятно е най-незавиващата кола, Королата е същата междувпрочем. Обаче наистина безпроблемна :beer

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Чет 02 фев 2012 20:56

bnick написа:Това вероятно е най-незавиващата кола, Королата е същата междувпрочем. Обаче наистина безпроблемна

Това не е вярно, поне за Королата мога да го твърдя със сигурност.
Материалите на Тойота не знам колко са по-евтини, но със сигурност са качествени, защото на моята Корола за 4 години няма никакви следи от употреба

За надежност се гледа тук:
Избираме 6-7 годишни коли....
http://legavto.ru/article/read/TUV_2011.html

5 Toyota Avensis 7,6 % 92
.......................
40 VW Passat 14,9 % 138

Класацията е на германския TUV

bnick

Мнениеот bnick » Чет 02 фев 2012 21:26

mufin написа:
bnick написа:Това вероятно е най-незавиващата кола, Королата е същата междувпрочем. Обаче наистина безпроблемна

Това не е вярно, поне за Королата мога да го твърдя със сигурност.

Карал съм за кратко Корола 2006, там където завивам с Пасата без маневри, с Королата ми трябва още една. Авенсиса е същия, крайно неманеврени. На този който беше Королата му трябваше доста време за да свикне с незавиването й mhihi

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 02 фев 2012 21:30

Мда и Hilux-а страда от същия проблем с недозавиването!Особено с включено 4х4!

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Чет 02 фев 2012 22:00

bnick написа:Карал съм за кратко Корола 2006, ......

Аз пък не за кратко съм карал Пасат 4 години, Голф 2 години и сега карам нова Корола. Не съм забелязал разлика в завиването.
Познати с нови авенсиси имам също колкото искаш - нямат никакви проблеми нито със завиване нито с дюзи, помпи съединители, ксенони и т.н.
Проблема на Авенсиса е че е на тия години е малко по-скъп от Пасата (това при положение че като нов е с около 5-6К по-евтин)

k_garchev написа:Мда и Hilux-а страда от същия проблем с недозавиването!Особено с включено 4х4!

А може би е защото е включено 4х4 :012:

bnick

Мнениеот bnick » Чет 02 фев 2012 22:10

mufin написа:
bnick написа:Карал съм за кратко Корола 2006, ......

Аз пък не за кратко съм карал Пасат 4 години, Голф 2 години и сега карам нова Корола. Не съм забелязал разлика в завиването.

:applause:

mufin написа:Проблема на Авенсиса е че е на тия години е малко по-скъп от Пасата (това при положение че като нов е с около 5-6К по-евтин)

Тук отново :applause: . На старо цените зависят от доста неща, но пак леко се съмнявам да е така. Като нови Пасата е по-скъп с около 1к, което е нищо. Когато си купувах Пасата, гледах и Мондео, Авенсис и Мазда. Цените бяха почти еднакви. В момента Тойота, продават един дървен Авенсис за 37к, която е с ръчки на прозорците отзад :screwy

П.С. Ето нещо по въпроса: http://ams.bg/index.php?act=content&rec=189
Част от заключението:
За съжаление съвсем не всичко при Toyota изглежда толкова сполучливо, колкото двигателя. Големият радиус на завиване (12,2 метра) и индиректната работа на кормилната уредба са съществен недостатък. При по-резки маневри настроеното изцяло по посока на комфарта окачване предизвиква силно странично накланяне на каросерията. По-стегнатият Passat се държи значително по-уверено в завой, дори при пълно натоварване. С неутралното си поведение в завой и изключително прецизното управление той доставя дори истинско удоволствие от шофирането

Те са го усетили mhihi

Последна промяна от bnick на Чет 02 фев 2012 22:16, променено общо 1 път.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”