пежо 307 -мнения
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Re: пежо 307 -мнения
307 е доста чуплива машинка като цяло. 406 е правилния модел за Пежо до 2004г. По-голям, по-здрав и по-удобен от 307. БГ нафтата чупи ХДИ толкова колкото и ТДИ. Една дюза и маховик за ТДИ колко пари са? Обслужването на 307 не знам колко е, но на 406 е колкото на Голф 4, който е клас надолу като купе.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Каспър написа:307 е доста чуплива машинка като цяло. 406 е правилния модел за Пежо до 2004г. По-голям, по-здрав и по-удобен от 307. БГ нафтата чупи ХДИ толкова колкото и ТДИ. Една дюза и маховик за ТДИ колко пари са? Обслужването на 307 не знам колко е, но на 406 е колкото на Голф 4, който е клас надолу като купе.
406 и 307 ги делят 6 години и това си личи във всичко. Едното е все още съвременен автомобил, а другото не. Сори. 307 и 407 могат да са пълни с дефекти и да са чупливи, но пасивната и активната сигурност е на съвсем други ниво.
- Каспър
Първите 307 излизат 2001г., а последните 406 са 2004. Иначе да 307 отговаря като поколение на 407, но тук годините ли се гледат или да се вземе по-добрата и по-здрава кола? За сигурността си прав 307 има една звезда повече от 406 фейслифт, но като се има предвид всички други минуси, едва ли това ще накара някой да предпочете 307 пред 406
Това за съвременния автомобил не го разбрах. С кое 307 от 2004 примерно е по-съвременно от 406 от същата година?
http://euroncap.com/tests/peugeot_307_2001/107.aspx
http://www.euroncap.com/tests/peugeot_406_2001/105.aspx

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Каспър написа:Първите 307 излизат 2001г., а последните 406 са 2004. Иначе да 307 отговаря като поколение на 407, но тук годините ли се гледат или да се вземе по-добрата и по-здрава кола? За сигурността си прав 307 има една звезда повече от 406 фейслифт, но като се има предвид всички други минуси, едва ли това ще накара някой да предпочете 307 пред 406Това за съвременния автомобил не го разбрах. С кое 307 от 2004 примерно е по-съвременно от 406 от същата година?
С външен и особено вътрешен дизайн, използвани материали и принципа на сглобка. В тези неща 307 е по-съвременен модел. Специално едно 307 от 2004г към момента(2012) си е направо актуално поставено до 308 например. Друг е въпроса до колко е надежден автомобил. Аз на година на производство не робувам въобще, мен ме интересува до колко е актуално дадено поколение в момента

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Пежото е по красиво от 4ката за мен и е по широко вътре ако си се навил оглеждаи го и 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Приятел отдавна /към 2004г/ беше шофьор при един чорбаджия и караше такова Пежо 2.0 HDI /купувано ново и навъртяни 50 000км/ и от него съм запоминил думите - "няма такъв кокал,харчи много повече отколкото върви и отзад тропа като каруца пък уж е още ново " ,а какво е положението като остареят не искам да си мисля 

- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Stivi написа:Приятел отдавна /към 2004г/ беше шофьор при един чорбаджия и караше такова Пежо 2.0 HDI /купувано ново и навъртяни 50 000км/ и от него съм запоминил думите - "няма такъв кокал,харчи много повече отколкото върви и отзад тропа като каруца пък уж е още ново " ,а какво е положението като остареят не искам да си мисля
Прав е, отзад окачването сам чувал че е не мн здраво но всичко е до касмет

- Каспър
hooligan_sk написа:Каспър написа:...Аз на година на производство не робувам въобще, мен ме интересува до колко е актуално дадено поколение в момента
А мен ме вълнува колко е здраво дадено поколение. Ако е чупливо (като е в случая) какво значение има каква е сглобката и материалите в него

В случая е важно обаче не ние какво предпочитаме, а колегата какво търси. Ние помагаме само с мнения

vaiper 1 окачването е по-слабо от това на Голф 4, но и возията е доста по-добра. Всеки сам избира дали да се вози комфортно за което да плаща или да се вози по-твърдо и да не набива пари

Stivi за харченето предполагам, че човека не е избрал оптималния мотор за купето. Иначе ХДИ и ТДИ харчат горе-долу еднакво според мен.
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Имам познат който работи в Пежо и е споделял че никога не би си купил ХДИ мотор. Говоря за "втора ръка" автомобил.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Мое лично мнение е, че незнам ако имам вазможност за смяна на колата дизел сякаш небих си купил,всеки сам си решава,дизела на Пежо е 1 от наи старите и добри,така сам чувал но конкретно е касмет хм 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Винаги когато се коментира френска кола в този форум започва едно страхотно писане на глупости.Не знам защо е така,но явно така и ще бъде.
Нямам преки впечатления от модела,но ХДИ-тата да пежо са толкова доказани,че намирам за излишно да ги коментираме.
А аз пък знам,че хора които много слушат другите вместо да имат свое мнение не прокопсват много в живота.
Стефанчо го каза правилно-колите от тоя години имат по-скъпа поддръжка от колите от 90-те. Дали е скъпа за поддържане или не,зависи от гледната точка
Нямам преки впечатления от модела,но ХДИ-тата да пежо са толкова доказани,че намирам за излишно да ги коментираме.
Stivi написа:Приятел отдавна /към 2004г/ беше шофьор при един чорбаджия и караше такова Пежо 2.0 HDI /купувано ново и навъртяни 50 000км/ и от него съм запоминил думите - "няма такъв кокал,харчи много повече отколкото върви и отзад тропа като каруца пък уж е още ново " ,а какво е положението като остареят не искам да си мисля
А аз пък знам,че хора които много слушат другите вместо да имат свое мнение не прокопсват много в живота.
Стефанчо го каза правилно-колите от тоя години имат по-скъпа поддръжка от колите от 90-те. Дали е скъпа за поддържане или не,зависи от гледната точка

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
tisho_psg написа: Стефанчо го каза правилно-колите от тоя години имат по-скъпа поддръжка от колите от 90-те. Дали е скъпа за поддържане или не,зависи от гледната точка
Да добавя, скъпото е относително, разбира се. За един е скъпо да смени маховик за 1000+ лева, за друг не е. Но горе-долЕ си ми схванал идеята, че при тия коли от годините 2003+ евтино нЕма, освен Дачия

Ще се опитам да го обясня така. Да предположим, че можеш да избираш измежду две любовници - чернокоса и руса. Избираш която и да е. Кеф ти, правите любов, ала-бала... Но... "скъпи, дай парички да си купя ботуши за 980 лева"... ах, ами ако бях предпочел другата? Тогава какво? "Скъпи, може ли да ми купиш тази рокля за 979 лева"

За тия, на които им е неясно, какво намеквам, нека им подскажа да потърсят в тълковния речник значението на думата "метафора"

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Общо взето тези теми са доста безмислени и на дали автора може да си извади обективно мнение по-въпроса който задава.
Повечето коментари са от рода на " един приател чул,друг рекъл " отделен е въпроса че човека който пуска темата след петия коментар вече липсва от нея.Много се чудя дали при десетките теми от този род които се пускат има реален интерес или просто някой си пита от скука
Според мен тези теми по-скоро биха подвели автора от колкото да са му от някаква полза при избора на автомобил.Колегата над мен е прав, какво значение има дали ще дадеш 1000лв. за маховик на Пежо или на Голф да речем, така или инъче ще ги даваш.
p.s. В близкото минало като нямаше интернет как си избирахте колите бе хора
Нищо лично към автора, просто използвам темата да изкажа мнение!
Повечето коментари са от рода на " един приател чул,друг рекъл " отделен е въпроса че човека който пуска темата след петия коментар вече липсва от нея.Много се чудя дали при десетките теми от този род които се пускат има реален интерес или просто някой си пита от скука

Според мен тези теми по-скоро биха подвели автора от колкото да са му от някаква полза при избора на автомобил.Колегата над мен е прав, какво значение има дали ще дадеш 1000лв. за маховик на Пежо или на Голф да речем, така или инъче ще ги даваш.
p.s. В близкото минало като нямаше интернет как си избирахте колите бе хора

Нищо лично към автора, просто използвам темата да изкажа мнение!
vaiper 1 написа:Мое лично мнение е, че незнам ако имам вазможност за смяна на колата дизел сякаш небих си купил,всеки сам си решава,дизела на Пежо е 1 от наи старите и добри,така сам чувал но конкретно е касмет хм
Мисля че завалиите лежат на стари лаври, бих казал проблемен дизел и между този на ВАГ и "вечния" дизел на Пежо бих избрал по-малкото зло а именно ВАГ.Ама всеки си има предпочитания.И аз имам френд работил в СФА, не ме питайте как и защо, просто не е като добрия стар 1,9 чист дизел.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
eng написа:vaiper 1 написа:Мое лично мнение е, че незнам ако имам вазможност за смяна на колата дизел сякаш небих си купил,всеки сам си решава,дизела на Пежо е 1 от наи старите и добри,така сам чувал но конкретно е касмет хм
Мисля че завалиите лежат на стари лаври, бих казал проблемен дизел и между този на ВАГ и "вечния" дизел на Пежо бих избрал по-малкото зло а именно ВАГ.Ама всеки си има предпочитания.И аз имам френд работил в СФА, не ме питайте как и защо, просто не е като добрия стар 1,9 чист дизел.
И с какво добрия стар чист дизел 1,9 е по-добър от ХДИ,освен че е по-непретенциозен?
Имам преки наблюдения от 1,6 и 2,0 HDI и мога само добри неща да кажа.Не знам,не съм работил в СФА и може би не съм наясно

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”