Просторен градски автомобил.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Re: Просторен градски автомобил.

Мнениеот Quottzot » Чет 08 мар 2012 20:08

За Хондата не се бях сетил, а наистина изглежда добре и се слави с надеждност.- добър вариант е.
Някой има ли впечатления от Кия Соул, защото на жената много и харесва, а и изглежда с добър вътрешен обем.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 08 мар 2012 20:18

Quottzot написа:За Хондата не се бях сетил, а наистина изглежда добре и се слави с надеждност.- добър вариант е.
Някой има ли впечатления от Кия Соул, защото на жената много и харесва, а и изглежда с добър вътрешен обем.

Едва ли са много хората тук каращи такъв автомобил че да споделят ,но хората от Авто Билд не го похвалиха много за разлика от Венгата която според тях е доста добра !

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 08 мар 2012 20:23

Quottzot написа:За Хондата не се бях сетил, а наистина изглежда добре и се слави с надеждност.- добър вариант е.

Привет :lol:
За киата наистина не е добро попадение на соул-а
Огледай се в сиид-а
Има вече ефтини,на добри цени.Под 20 000лв :wink:
Можеш и да ни навестиш във форумът:

http://www.kia-bg.com/smf/index.php?action=forum

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Чет 08 мар 2012 20:34

плюс за голф плюс

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 08 мар 2012 20:37

LILO&STICH написа:

Привет :lol:
За киата наистина не е добро попадение на соул-а
Огледай се в сиид-а
Има вече ефтини,на добри цени.Под 20 000лв :wink:
Можеш и да ни навестиш във форумът:

http://www.kia-bg.com/smf/index.php?action=forum

Ти не караше ли Шкода бе ??? :talk: mhihi :012:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 08 мар 2012 20:42

веселин написа:Ти не караше ли Шкода бе ??? :talk: mhihi :012:

И 2-е ги карам!
Шкодата вече е с разбита рейка,а е едва на 20 000км!
Разкърца се предницата!Имам още 800км до смяна на маслото,ще я погледнат в сервиза!
Киата,досега.
Гаранционно подменена биалетка(проблем са им)-0.00лв
Подменена централна конзола на климатроника(мое искане),поради лек козметичен дефект-0.00лв(иначе струвала 2500лв) mhihi
Имам още 3 години гаранция :kissy:
Иначе и се кефя и на шкодата :wink:

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Чет 08 мар 2012 21:26

Погледнете и новата Корса ..Вътре е по широка отколкото изглежда и се кара много леко в града..

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 08 мар 2012 21:40

Quottzot написа:Шаран не става, защото е прекалено голям, а семейна кола вече си имам.
А, под просторна какво разбирам? - да може спокойно да нагласиш детето в столчето и да го закопчееш, без гърба ти да опира в облегалката на предната седалка или някъде другаде. Да има добър обзор отвсякъде, да има приличен вътрешен обем, за да не се чувстваш като в кибритена кутийка и ако седнат две по-едри личности отпред да де си допират раменете т.е. да е широка колата.
Голф Плюс е добра идея, би трябвало вътре да е по-широко от голф 5 или 6, нали? А, има ли бройки с Iso-fix на предната седалка.
Към Опел имам едни предубеждения, заради случка с колата на един близък преди около година, и не ми харесват като визия.
Само да допълня че, колата с обслужването, застраховки, каско и т.н., трябва да се вмества в тази цена.

С габаритите пълзиш към Шаран. Обзор отвсиокйо многоо, място за колички пак много , но им радиус на завой почти 11м.
За паркиране е много лесен , но за жена е труден с габаритите

Последна промяна от kris11 на Пет 09 мар 2012 9:00, променено общо 1 път.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 08 мар 2012 21:49

Аз бих взел Sharan,Volvo V70,850 или нещо с подобни габарити.По-голямата кола има по-добра защита при катастрофа!Нищо не казвам,но аз ако съм на твое място,малка кола никога няма да взема,най-скъпото ти ще се вози в нея.Преди години на един мой познат така си замина 3-годишния им син,удара е бил точно отдясно и не е имал шанс-колата беше клио,на детска градина трябваше да ходи детето,и вината не беше на майка му! 100% ако колата беше по-голяма,и от читава марка-това детенце щеше да е живо.Безопасността е може би не най-важния за нас критерии по който купуваме една кола-но понякога той се оказва най-важен... A жена ти ще свикне да кара по-голяма кола,виж другото ако се случи недай си боже,там ще си проличи каква е колата... Или и дай шкодата на нея и си вземи нещо малко и икономично,ако ще се возиш само ти в него... Много станаха идиотите по пътя а живота ни е само един!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 08 мар 2012 22:04

за тези пари можеш да вземеш много добра C класа W204

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 08 мар 2012 22:39

Егати,човека пита за просторен градски автомобил който ще се кара 100% в града а почват да му се предлагат миниванове и лимузини ! Ми да вземе направо един Ленд Крузер /има 2005г за тия пари/ та ако някой го блъсне да не се притеснява mhihi За толкова пари да се вземе кола втора употреба при положение че има маса предложения за нови подходящи такива според мен ще е меко казано странно решение !

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Чет 08 мар 2012 23:07

За теб-е така.За много други хора не е така! Плюс това предложените от мен коли може да намери за около 10-12000 лева! Никога ама,никога не бих дал пари за нова малка дървена кола със съмнително качество,пластмасов интериор и съмнителна активна и пасивна безопастност. Да,ще дам 15 000лв за кола втора употреба,ама ще знам,че карам КОЛА а не пазарска количка!!! Имам и ГОЛЯМА и малка кола между другото винаги голямата кола е по-кола... Ти карай с 50-60 градско,пък нека някой хубавец в твоята лента те посрещне и той с 60 пък да видим какво ще стане...Краш тестовете се правят при 64 км/час стандартно. Не мога и никога няма да мога да разбера хората купуващи нови китайски,японски,дори и европейски нови малки коли...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 08 мар 2012 23:22

Ако въпроса беше "Каква кола да си купя до 10 000лв?" може би твоите съждения щяха да имат някакъв смисъл защото там ако е по-нова до 10 000лв ще е малка и дървена или ако е по-стара ще е голяма луксозна...и издухана от каране ама да казваш че нова кола за 30 000 е едва ли не опасна за пасажерите си е меко казано смешно !

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Чет 08 мар 2012 23:28

Читави коли от 30 000лв нови не знам къде ги намирате,един прост голф 1.2 TSI e 34 000 лв! И не съм казал,че са опасни,просто при евентуален сблъсък-шанса да оцелееш с нещо по-голямо,като волво да речем е доста по-голям! Факт,дали ти харесва или не,изобщо не е от значение.Дали ти е смешно или не-също!

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Чет 08 мар 2012 23:41

Не забравяйте, че голфа има 10 airbag-а и още една камара системи за сигурност .... това, че е градски автомобил ...няма особено значение за безопасността на пътниците. Пасат Б6 също е с 10 броя възглавници ... Голф 5, 5+, 6 са много добре обезопасени. Мисля, че една 5-ца 2009 (последните) година е много добра градска кола.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”