Сондирам мнения за Subaru Legacy/Outback

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Re: Сондирам мнения за Subaru Legacy/Outback

Мнениеот Special mk3 » Чет 22 мар 2012 12:41

колега аз съм го карал и знам изключително Приятен семеен автомобил.Имаше изключителна возия а беше с 17ки джанти.
Един Приятел си купи на въздушни възглавници който бяха прецакани и през седмица сменяваше чарколяци по тях и ремонтите и самите възглавници не са евтини това имах предвид.
Мотора 2.0 125hp какъвто беше моя е идеален нито много мощен нито слаб имаше добър вървеж и ми хареса но просто за градско си харчат и като подръжка не са има кой знае колко скъпи частите.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 22 мар 2012 14:01

hooligan_sk написа:Луд, луд :lol: :screwy Допотопна, скучна, здрава кола. Виж някой Сааб, поне да си го вкар*ш до край :gay fight

Тоз Опел няма място до марка като Субару, освен ако е отпреди 93-та :063:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 22 мар 2012 22:55

Има познат с Оутбек (преки впечатления нямам) с 3 литровия двигател. Относно газифициране няма никакъв проблем-той кара на метан. Относно поддръжката доста по-скъпа-пак по негови изказвания сравнено с поддръжката на голф 2, каквато му беше предната кола около 3 пъти по скъпо. Данъка на този мотор излиза малко повече от 200 лв. Иначе като возия е доста добре.
Но щом ти трябва кола и за лов аз въобще не бих се заглеждал в тези коли, а бих инвестирал в един хубав джип, който да си карам навсякъде.(лично мнение)

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 22 мар 2012 23:09

То всяка кола, произведена след 1998 г. е в пъти по-скъпа за поддръжка от Г2. Имам и Г2, и Ауди А4 2003.
Та на въпросът за Субару.
Имаме Subaru Forester 2.0i във фамилията. Колата е 1999 г. Беше закупена 2009 г.
Става за дълъг път, както и за пресечена местност. Реално има доста голям просвет.
Ако ще ползваш колата предимно за риба и т.н. моя съвет е да огледаш и Форестър.
Аутбек-ът е някак по-лъскав като модел. Форестър-ът и по-грубоват и някак по-лесно си го представям да ходи по черни пътища.

http://www.mobile.bg/11329302759206534

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 23 мар 2012 8:04

brabus написа:То всяка кола, произведена след 1998 г. е в пъти по-скъпа за поддръжка от Г2. Имам и Г2, и Ауди А4 2003.
Та на въпросът за Субару.
Имаме Subaru Forester 2.0i във фамилията. Колата е 1999 г. Беше закупена 2009 г.
Става за дълъг път, както и за пресечена местност. Реално има доста голям просвет.
Ако ще ползваш колата предимно за риба и т.н. моя съвет е да огледаш и Форестър.
Аутбек-ът е някак по-лъскав като модел. Форестър-ът и по-грубоват и някак по-лесно си го представям да ходи по черни пътища.

http://www.mobile.bg/11329302759206534

да, абсолютно си прав за практичността на Форестъра - аз съм на същото мнение. В предвид, обаче трябва да се вземе, че евентуално това би била семейната кола, и мнението на приятелката ми за външния вид на возилото :banghead: За това везните клонят към по-лъскавите модели... Дори още работим върху въпроса "защо комби" но смятам че ще се разберем най-накрая mhihi
Та, ако все пак търся по-проходимо возило, то ще е джип, но смятам че при 95% шосейно каране Аутбека е най-добрия вариант. Или Ауди А4 комби Куатро, но то ще дойде на дневен ред само ако тотално не откажа от Субару или ако не намеря подходящ екземпляр..
За лов не бих ползвал нещо по-различно от руски джип или старо мицубиши/сузуки с подходящите за целта гуми и единствено предназначение оффроуд. Така, че няма да смесвам двете неща.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пет 23 мар 2012 8:39

Само ще вметна, че имаше в Субару форума човек, който "повдигаше" комбитата. Така че, ако въпросът е, че се притесняваш от ниския клиренс - то това е лечимо.
Иначе Форестър - :да:

Много ми харесва...

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 23 мар 2012 20:35

Забрави за Ауди, което да го ползваш за твоите нужди.
Доводи?
Моето е А4 Quattro и НЕ е със спортно окачване. Пак е по-ниско от Форестъра. Имаме една вила в Панчерево, където ходим сравнително често и знам как Форестъра минава пред д мен по черния път.
За да си по-висок ти трябва А6 Оулроуд (първите). За мен много мъжка кола, но пусто вече са на години и въздушното окачване започва да дава сериозни проблеми. Проблеми, които са скъпи за лекуване. А и за ценовия диапазон от 7000 лв. няма как да намериш такова А6.
Вторият момент е 8-те алуминиеви носачи на Ауди. Не харесват дупки и лоши пътища.
А4, А6 дори и куатро не са модели, предвидени да ги изкарваш извън асфалта.
Пак се връщам на Оулроуд, но пак по-висока цена... омагьосаната спирала.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 23 мар 2012 21:36

Офф и аз много ги заглеждам тея Субита, и Импреза около 2002 включително, наистина изглеждат малко по-грубовати и в сравнение с Ауди все едно са от друга епоха но всъщност са много добри и качествени автомобили и аз лично съм им голям фен.
Желаята ти успех и дано намериш твоето SUBARU :да:

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 23 мар 2012 21:56

здрава и надеждна кола но гледай за ръжда

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 23 мар 2012 22:40

Ludia написа:
Jetta Sport написа:взимай си и не му мисли ще видиш разликата...
Имах 2.0 бензин 125кс с газ и харчеше си градско около 13газ 13бензин извънградско е икономично..
Не взимай само с Въздушни възглавници големи ядове ше береш и няма части и са много скъпи
Взимай и не се чуди.
Успех с покупката и да черпиш :beer
Трудно ми е да разбера какво се опитваш да кажеш...

Колегата се бърка с обикновеното Легаси, което е със регулируемо от купето окачване с въздушни амортисьори.
Аутбека се предлага само с обикновено окачване, което е и по-високо от това на обикновеното Легаси.
Двете са взаимо-заменяеми и като се счупи въздушното масово се минава на обикновено от Аутбек.
Аз не мисля че е нисък Аутбека, ако не го бъркаш и ти самия с Легаси.
Внимавай само при огледите, че за тези пари дето си цитирал доста изтормозени са всичките които съм гледал наскоро за един приятел.
2.0 мотора ще му идва малко малък на това купе според мен.. 2.5 бих загледал аз, но .. там 15-ка градско не му мърда, особено ако е автомат ..

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 23 мар 2012 23:55

Понякога, от време на време, много рядко... виждам такива коли по пътя. И предвид че имам идея от Форестър и Легаси, много жал ми става за шофьорите. Хора които водят един joyless живот зад волана... карат напред без повреди, но си личи че ги е срам. mhihi Владо, ти си пич, не си го причинявай mhihi :Mr Green Fun :beer

ПП: Винаги им давам път, поне една радост в живота да имат :bowdown

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 24 мар 2012 9:16

hooligan_sk написа:Понякога, от време на време, много рядко... виждам такива коли по пътя. И предвид че имам идея от Форестър и Легаси, много жал ми става за шофьорите. Хора които водят един joyless живот зад волана... карат напред без повреди, но си личи че ги е срам. mhihi Владо, ти си пич, не си го причинявай mhihi :Mr Green Fun :beer

Чак пък толкова, айде нема нужда... :screwy

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 24 мар 2012 11:26

hooligan_sk написа:Понякога, от време на време, много рядко... виждам такива коли по пътя. И предвид че имам идея от Форестър и Легаси, много жал ми става за шофьорите. Хора които водят един joyless живот зад волана... карат напред без повреди, но си личи че ги е срам. mhihi Владо, ти си пич, не си го причинявай mhihi :Mr Green Fun :beer

Нещо се превъзбуждаш ми се струва :wink: По същата логика като те видя с Гоуфа и мога да те съжалявам за тва че всички се ебават с Пернишките Голфове :wink:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 24 мар 2012 16:44

hooligan_sk написа:Хора които водят един joyless живот зад волана... карат напред без повреди, но си личи че ги е срам.

Интересен психопрофил направи на горките хора само от модела на автомобила им :shock

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 24 мар 2012 18:44

Stivi написа:
hooligan_sk написа:Хора които водят един joyless живот зад волана... карат напред без повреди, но си личи че ги е срам.

Интересен психопрофил направи на горките хора само от модела на автомобила им :shock

:063:
В: имаш ли рибки?
О: да?!?
В: значи си пххххххт
:applause:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”