Polo Cross

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Re: Polo Cross

Мнениеот НарКол » Съб 16 авг 2014 6:39

SIX_PACK написа:Вчера само нещо помрачи щастието ми, че при набиване на спирачки колата не спира гладко

Еми при набиване на спирачки се включва АБС-а и се получава тоя ефект. :banghead
По-кротко със спирачките, не ги „набивай“. :c020

Потребителски аватар
SIX_PACK
Автомобил: VW Cross Polo 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот SIX_PACK » Съб 16 авг 2014 9:58

Имам усещането, че ще се сменят спирачни дискове, нещо не ми се струват читави или друг вариант е накладките да стържат вече на метал, тези дни ще я закарам в сервиз да я погледнат.
Нещо друго сега се сетих когато завъртя на контакт остава да свети лампичката "Изпускателната система" прочетох в описанието, въпреки, че е на френски, че тази лампа свети когато има проблем с изпускателната система. Някой да е имал подобен проблем?

Потребителски аватар
SIX_PACK
Двигател:

Мнениеот SIX_PACK » Пон 22 сеп 2014 20:26

2 въпроса ме тормозят днес :
1. Когато ми продадоха колата ми казаха, че освен имобилайзера, колата има фабрична аларма. Те след 1 месец ползване така и не разбирам каква е тази фабрична аларма. До бутоните на прозореца мига една лампичка :gruebel
2. Изгоря ми късата светлина на единия фар, нещо качествено да ми препоръчате?

kurt 2
Автомобил: Polo fun
Двигател: AXR 2005

Мнениеот kurt 2 » Сря 08 окт 2014 20:50

Здр.колега,явно не са много тия крос поло във форума...и ще трябва да си помагаме.Да,точно тази лампичка, до бутончето за заключване на шофьорската врата,която мига в заключено положение е на фабричната аларма.Обясниха ми,че ще се активира само ако тръгнат да ми разбиват колата.Дано никога не чуем как звучи...За фара не мога да ти помогна-аз бих отишъл при електричар,на когото вярвам и от когото съм доволен.
И понеже зима иде - да питам за гумите.Не ми се ще да карам с тия сток 17-ки,обути в зимни гуми.Но не искам и да губя от просвета-едно от предимствата на кроса-може ли да се сложат железни джанти 16-ки,но с по-високопрофилни гуми?Дали ще се отрази здавословно на колата-не вярвам да се препоръчва от производителя.Другият вариант е да си търся железни джанти 17-ки втора ръка и да ги обувам с 215/40/R17.Някой карал ли е с такива гуми през зимата?

Последна промяна от kurt 2 на Чет 09 окт 2014 19:07, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 09 окт 2014 8:45

разбира се че можеш да си сложиш 16-ки с по-високи гуми (освен ако не си със спирачни апарати на S8 де, ама все пак това е поло и едва ли.). Като най-добре е да съобразиш външният диаметър да е същият като на 17-ките.
Примерно 225/45/17 е абсолютно еднаква с 205/55/16. Твоят сегашен размер какъв е ?

kurt 2

Мнениеот kurt 2 » Чет 09 окт 2014 19:00

Карам го едва от 5 дни,вчера го обслужих,сега е ред на гумите.В момента съм с летните от автокъщата със споменатия размер 215/40/17-стари са,и четирите са различни,с различни ДОТ-ове.Най-новата е от 2009г.Ама тяхния ред -живот и здраве-ще дойде др.лято.Надявам се до застудяването на вр. да изкарат...М/у др.-нямам резервна гума,а само някакъв ремонтен комплект,с който дори не знам как се работи.Наистина ли има така произведени коли - без резервна гума,пък била тя и тип "патерица", или просто са ме метнали...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 10 окт 2014 13:31

ето ти възможните фабрични комбинации гуми според размера на джантата по каталог

6J X 15 "Riverside" alloy; tyres: 185/60 R15
7.5J X 17 "Budapest" alloy; tyres: 215/40 R17
7J X 16 "Rivazza" alloy; tyres: 215/45 R16

това е калкулатор, ако искаш да вземеш друг размер гуми, примерно по-стандартен размер, които сигурно ще са и по-евтини

http://www.calculator.bg/1/avtomobili_gumi.html

отклонение до 10 мм e приемливо, при по-голямо, ако гумата влиза без да опира някъде ще започне да дава отклонение от реалните показания за скорост, изминати км, разход и тн.

Иначе да, има коли с ремонтен комплект вместо резервна гума.

kurt 2

Мнениеот kurt 2 » Пет 10 окт 2014 20:43

Благодаря,колега!

Потребителски аватар
Steffan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Steffan » Съб 11 окт 2014 19:46

и със 195 60 15 става ;). Слагайте 15ките и за зимата !!!!

Потребителски аватар
SIX_PACK
Двигател:

Мнениеот SIX_PACK » Чет 16 окт 2014 10:57

Колегите, които има климатроник бих ги помолил да хвърлят малко яснота как точно се ползва.
1. За какво служи бутона Econ, кога трябва да е включен и кога не?
2. Какво представлява авто режима?
3. Кога се използва бутона със стрелката завъртяна по часовниковата посока?

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Чет 16 окт 2014 15:44

Бутона Econ служи да спираш компресора на климатика, т.е. само на парно да е колата.
При режим Auto климатроника сам си настройва режима на работа за най-бързо достигане на зададената температура.
Стрелката значи, че климатроника върти въздуха в купето, без да вкарва свеж от вън.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 16 окт 2014 16:22

SIX_PACK написа:Имам усещането, че ще се сменят спирачни дискове, нещо не ми се струват читави или друг вариант е накладките да стържат вече на метал, тези дни ще я закарам в сервиз да я погледнат.
Нещо друго сега се сетих когато завъртя на контакт остава да свети лампичката "Изпускателната система" прочетох в описанието, въпреки, че е на френски, че тази лампа свети когато има проблем с изпускателната система. Някой да е имал подобен проблем?

На 9н3 имаш датчик за износени накладки на дисплея, ако светне значи феродото е заминало и системата ще ти светне лампата на таблото - една жълта като слънце, на контакт свети ,а като запалиш свети ли пак?ако всичко е наред и ти свети лампата за изпускателната система или е задръстен катализатор или филтъра за твърди частици(ако е дизел- ама там трябва да имаш отделна лампа)... изкарай я извънградско и карай около 30 минути с над 3000 оборота и ако не загасне след това иди на диагностика....и Не не е с цели носачи- шарнира и тампоните се сменят поотделно. освен ако не си ларж и не си купиш цял нов носач :mhihi

kurt 2

Мнениеот kurt 2 » Чет 16 окт 2014 20:49

Steffan написа:и със 195 60 15 става ;). Слагайте 15ките и за зимата !!!!

На капачката на резервоара за зимни гуми дават 185/60/R15...

Потребителски аватар
SIX_PACK
Двигател:

Мнениеот SIX_PACK » Пет 17 окт 2014 11:15

Какво масло ще ми препоръчате? По сервизна книжка е сменяно само с Castrol.
п.п. Как се сваля задната кора в багажника, че не ми пръска задната пръскачна и има някъде теч?

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Съб 18 окт 2014 22:29

Като вдигнеш задния капак в ляво отгоре има гумен маншон,през него минава маркуча за задната чистачка.Провери първо там да не е спукан или прегънат,обикновено там е проблема.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”