Каква кола за около 7000 лв.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Каква кола за около 7000 лв.
Честно казано ако можеш да я забаламосаш с някой Г4 с други ламарини, ще ти е най-лесно 

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Благодаря много за всички мнения 
Сега да внеса малко насоки - избота се ограничи до Toyota Corolla D4D или BMW 320d Compact 2002г. Сега ако някой има мнеие или наблюдения за тези два автомобила

Сега да внеса малко насоки - избота се ограничи до Toyota Corolla D4D или BMW 320d Compact 2002г. Сега ако някой има мнеие или наблюдения за тези два автомобила

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
За Королата мога да кажа много хубави думи,карал съм 1.4 90 коня.На магистрала спокойно си подържа 180 без никакъв проблем ,юркал съм я до 200 и малко нагоре вдига си ги като разхода на 180 не е повече от 8 литра.Двигателя е супер икономичен и е доста пъргав макар ,че беше седан.Вътре е широка и удобна уредите и са хубави ,скоростите също като си в колата мотора не се чува въобще супер тихо работи даже и отвънка се чува съвсем слабо.Багажника е голям и удобен возията също е много прилична ,аз лично се впечатлих от нея!
За БМВ-то не мога да кажа нищо нямам наблюдение ,но едно е сигурно ,че ще гори повече от Тойотата пък и двигателя не е кой знае ква бегачка ,няма да е по-широк със сигурност или по-комфортен ,но нека който има поглед над точно този модел да сподели!
Успех с намирането на запазена кола и да се кара само без да ходи по сервизи!
За БМВ-то не мога да кажа нищо нямам наблюдение ,но едно е сигурно ,че ще гори повече от Тойотата пък и двигателя не е кой знае ква бегачка ,няма да е по-широк със сигурност или по-комфортен ,но нека който има поглед над точно този модел да сподели!
Успех с намирането на запазена кола и да се кара само без да ходи по сервизи!

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
E46 Compact ми е малко грозновато като екстериор на мен, но като съм го карал усещането си е на BMW, класа над Голф, Леон, Астра или който и да било друг хечбек от останалите марки.
Ако на мацката и харесва и влиза в бюджета забрави за тойотите, голфове и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
съжалявам за спама: но 1.4 двигател с 200 и 8/100 - пиши на производителя, сигурно ще ти подарят една за постиженеието
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
skotis написа:Благодаря много за всички мнения
По добре купе или седан.... компакта е ужасно и безобразно грозен

Като поддръжка са горе долу еднакви, но разликата м/у 2.0 110кс и 2.0 150кс е голяма

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
MK4 написа:E46 Compact ми е малко грозновато като екстериор на мен, но като съм го карал усещането си е на BMW, класа над Голф, Леон, Астра или който и да било друг хечбек от останалите марки.

AmW написа:По добре купе или седан.... компакта е ужасно и безобразно грозен![]()
Като поддръжка са горе долу еднакви, но разликата м/у 2.0 110кс и 2.0 150кс е голямаа разхода не.
Определено е доста грозен

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
iceto написа:съжалявам за спама: но 1.4 двигател с 200 и 8/100 - пиши на производителя, сигурно ще ти подарят една за постиженеието
Карал ли си такава кола с такава скорост ,че спамиш и колко според теб гори с тази скорост ?Само за ориентир ти казвам ,че със 100 дава разход между 4 и 4.5 по борд компютър!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не коментирам колко гори при 100 км/ч, при 200 /според теб/, не че ще ги вдигне
didkoltd написа:iceto написа:съжалявам за спама: но 1.4 двигател с 200 и 8/100 - пиши на производителя, сигурно ще ти подарят една за постиженеието
Карал ли си такава кола с такава скорост ,че спамиш и колко според теб гори с тази скорост ?Само за ориентир ти казвам ,че със 100 дава разход между 4 и 4.5 по борд компютър!
Колега, за дизела говориш нали?Защото и аз съм карал такава дизел автомат и при 100-110 ми гореше точно 5 на сто при пълно празно на резервоара, по борд ми даваше м/у 4,8 и 5,2 с тази скорост.Невероятен автомобил, натискал съм го до 170, не съм гледал разхода но можеше и още със сигурност, служебна кола-какво ли не не видя и излезе супер машина.Аз също бих заложил на Тойотата твърдо.Само консумативи са сменяни, автомата е много здрав и доста акуратен.Само плюсове за тази кола мога да кажа.От личен опит.После шефчето взе А6-ци ......................и след като напуснах от колеги разбрах че е закупил още две нови версо-та

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
didkoltd написа:iceto написа:съжалявам за спама: но 1.4 двигател с 200 и 8/100 - пиши на производителя, сигурно ще ти подарят една за постиженеието
Карам я всеки ден,на 90 000км е и за разхода със 100 съм съгласен ама скорости над 160 особено натоварена и с климатик мъчат двигателчето а 200 са в сферата на фантастиката или на разваления километраж ! И как точно го засече този разход с 200 ми е много интересно,трябва да покараш поне 30-40км като поддържаш тази скорост с нулиран борд преди това за да докараш някакъв среден разход щото ако погледнеш моментния такъв при 200 /щом може да ги вдигне/ съм сигурен че не е 8

- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
БМВ-то си е БМВ.. Compacta на това купенце с 2,0тд... 150те коня ще прави ластици на много коли, съчетано с нисък разход, аз това бих си взел. Най-добре IS Coupe е46.. но всеки с вкуса си.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Колега Stivi королите са предимно 1.4 бензин и 2.0 дизел 90 коня. Аз говоря за 2.0 D4D двигателя.
Иначе - да различни са, но са в един ценови клас. Едната е по-красива и вървежна (в двата смисъла), а другата е по-практична...това е и дилемата в случая.
Иначе - да различни са, но са в един ценови клас. Едната е по-красива и вървежна (в двата смисъла), а другата е по-практична...това е и дилемата в случая.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
skotis написа:Колега Stivi королите са предимно 1.4 бензин и 2.0 дизел 90 коня. Аз говоря за 2.0 D4D двигателя.
Да бе,моя грешка,забравих че говорим за кола до 7000лв а 1.4D4D са по-нови и не влизат в тая цена

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”