Покупка на кола с 1.9 тди пд 131 кс. двигател

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Покупка на кола с 1.9 тди пд 131 кс. двигател

Мнениеот forski » Съб 19 май 2012 21:43

blade84 написа:Към колегата който е пуснал темата. Ако те е страх за 130 коня двигателя, въпреки че според мен си е един супер двигател, вземи си 101 коня по-малкия вариант и по-надежден.

Да не кажем че може би най надеждния и непретенциозен TDI мотор е AGR с 90 к.с. който си върви повече от добре и разхода е идеален.А липсата на променлива геометрия и помпа-дюза компонентите си е направо бонус, ако мощноста е недостатъчна с един качествен чип колата литва, и не на последно място данъка е около 25лв. на година :D

martinsvm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinsvm » Нед 20 май 2012 14:01

Много ми се иска този 130 кс. двигател просто ме е страх от помпата и да не се хвърля с лудите пари за ремонти и нерви в самото начало ... иначе човек който разбира ще докара колата внос от Холандия при такива условия си мисля че ще е запазена доста и поне 1 година няма да имам ядове.. че иначе е страшна работата до колкото поразучих от прочетени теми. ако размисля ще се спра на 1.9сди двигател 68 кс. който от лични наблудения е доста издражлив и може би няма да ме тревожи толкова макар че ще ми омръзне бързо :) иначе всички дизели с турбо след 2002г са с такива капризни помпи... отделил съм около 8 8 и 500 за кола гледайки да е 2004-2006 година може би поло сеат или фабиа нешто от този сорт ...:) в доста сложно положение съм от страната каква кола да е вече обърках се ... целта е да е нещо което да си върви колкото може безпроблемно и да си струва паричките :)

MMM1
Автомобил:
Двигател: Petrol

Мнениеот MMM1 » Нед 20 май 2012 18:11

martinsvm написа:Много ми се иска този 130 кс. двигател ..

Случиш ли на запазен ASZ ще си доволен. Ако е в Пасат или Ауди Б5, това http://image.made-in-china.com/2f0j00UB ... X-334-.jpg е по-големия проблем. Като двигател много добре се представя и се бори с нашата нафта 1.9JTD на FIAT (до Мултиджет).
Аз бих забравил за всякакви дизели и щом си от Варна погледни тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Потребителски аватар
Alex_Heat
Автомобил: Audi TT
Двигател: 1.8T

Мнениеот Alex_Heat » Нед 20 май 2012 18:34

Ако ще си купиш Поло с този двигател, то направо ще лети тая кола. Тогава наистина разхода ти извън града ще падне под 5. Има и вариант за 1.9ТДИ 101 коня, който е напълно достатъчен за полото, а и хващаш малкия данък. 1.9ТДИ е доказан двигател, като единствения му недостатък е грубата работа на мотора. Неслучайно се базикат и го наричат бомба-дюза :lol:.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”