Нов Мултиван на лизинг или 7-местен SUV?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Нов Мултиван на лизинг или 7-местен SUV?
Говориш за бетонните магистрали предполагам. Ходих до Прага миналата година и беше ужас, ама май почнаха да ги асфатират. Щом не возиш вече много багаж минаването към 7 местен SUV звучи логично, но както казаха колегите като се разпънат допълнителните седалки не остава много място за багаж, а и 2-ма ще са в багажника. На повечето краш тестове на подобни машини тия дето се возят там при удар от зад са фира директно.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
MITKO_DVD написа:stefan4o написа:Ако иска доволно голям SUV - ето моето предложение:
http://images.pictureshunt.com/pics/t/t ... a-7316.jpg
Само не зная дали изобщо се предлага на европейския пазар, тази е от Америка. Мисля, че място в нея няма да липсва. Това всъщност мисля, че е сув-варианта на пикапа Тундра. Внушителен автомобил.
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/to ... es=OffRoad
Тез дет си ги дал баце не ми мязат много на СУВ-ове,това направо са си сериозни Жипки,колкото до Санта Фе-то мога да ти кажа че 7 човека се качват без никви ядове,само че нямаш много място за багаж,има за два три сака и си до там,ако са 5 човека мое си натовариш сериозно багаж
Изпробвано

MITKO_DVD написа:Рекстън с ДВГ на Мерцедес НЯМА![]()
,това че едно време по изложения ги слагаха разни модули и надписчета Мерцедес неозначава нищо всичко беше "малка"рекламка с цел големи продажби
,така че споко некараш Мерцедес а чист и прост корейски ДВГ който е по патент на Мерцедес
Дали е Мерцедес или Трабант има доста писано и казано по въпроса ,въпроса е дали човек е доволен и дали возилото си върши работата за която е било купено (дали удовлетворява очакванията) ,при мен е така ,дано при всеки да е.
За БГ с чиста съвест бих препоръчал автомобил от клас SUV ,може би най вече поради спецификите на пътната ни мрежа при употреба в друга част на „Европата" не бих могъл да дам компетентно мнение ,но от това което съм видял (добри пътища ,сигурност и пр.) то SUV губи от функциалноста си ,т.е. много от предимствата му се обезсмислят ,и може би не би бил удачния избор за семейна кола.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
SUV, според мен, е удачен избор за семейна кола, но само в съчетание с поне още една - да речем някоя калинка, с която да ходиш до работа, до магазина, общо взето вместо такси да викаш, да си я лашкаш нея. Иначе за градско каране, не че не става, но просто не е практично. Човек е напълно достатъчно да си направи една разбивка на горивото в града и да сравни с малолитражка, за да се съгласи 

stefan4o написа:SUV, според мен, е удачен избор за семейна кола, но само в съчетание с поне още една - да речем някоя калинка, с която да ходиш до работа, до магазина, общо взето вместо такси да викаш, да си я лашкаш нея. Иначе за градско каране, не че не става, но просто не е практично. Човек е напълно достатъчно да си направи една разбивка на горивото в града и да сравни с малолитражка, за да се съгласи
Ако те бърка горивото - да , но ако те бърка горивото ,то SUV- а и за дълъг път не е удачен ,принципно този клас автомобили си „похапват" доволно .
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Автора на темата беше писал в друга тема, че има четири дечица - да са му живи и здрави. Никога не бих сменил натъпкан с екстри мултиван, още повече че имам и други коли
Май бързо му омръзват колите, а и по-важното е че може да си позволи смените и.
Май бързо му омръзват колите, а и по-важното е че може да си позволи смените и.
Да са му живи и здрави .
Много се зарадвах да прочета ,че не съм единствения многодетен родител във форума
Малко сме ,а бих казал ,че сме малцинство многодетните семейства които могат да си позволят да дадат на децата си пълноценен живот .
Да допълня ,че автомобил от клас SUV би бил много полезен в случая и за семейната почивка ,а именно ако човек е любител на семейните излети и пр.,т.е. да се окомплектова с каравана (именно това ми се върти открай време като идея) ,т.е. ето още един плюс на SUV-то
Много се зарадвах да прочета ,че не съм единствения многодетен родител във форума

Да допълня ,че автомобил от клас SUV би бил много полезен в случая и за семейната почивка ,а именно ако човек е любител на семейните излети и пр.,т.е. да се окомплектова с каравана (именно това ми се върти открай време като идея) ,т.е. ето още един плюс на SUV-то

- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Лично аз съм за Мултиван.Имам бус от 2 години вече забравих какво е да тъпча багажа и все нещо да остане(тука хвърлям първите 5 сака и после започвам да подреждам
,жената е доволна
.Децата се забавляват и са на широко,за мен лично с този автомобил е удоволствие да се пътува.Ползвам го за евридеика,което съм съгласен с колегите че не е много удачен вариянт поради габаритите и разхода на гориво.
Никога не бих качил децата си и които и да било в багажника на тези измислени 7 местни ванчета.

Снощи обсъдихме въпроса, и решихме със съпругата ми, че не може да мъчим децата в теснотиите на някой SUV, с "трети ред седалки", които са само фиктивни. Мултивана си върши перфектно работата, но на есен ще се подновява, понеже не ми е изгодно да поддържам извън гаранционен автомобил, който се кара по-малко от
20 000км годишно, а новия ще го поръчам с удължена гаранция. Но конфигурацията ще е променена, понеже след 2-годишната експлоатация, си направих сметка кое ще ми е по-функционално. Определено ще го поръчам с 4 отделни седалки, а за двигателя съм 50:50, дали да е бензин, или отново дизел.
20 000км годишно, а новия ще го поръчам с удължена гаранция. Но конфигурацията ще е променена, понеже след 2-годишната експлоатация, си направих сметка кое ще ми е по-функционално. Определено ще го поръчам с 4 отделни седалки, а за двигателя съм 50:50, дали да е бензин, или отново дизел.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Нашия беше 2,5TDI R5 175кобили с 6 скорости ръчка и за мен това е перфектния мотор за вана от към динамика, но един безинов с заводска метанова или газова ще е много по-изгоден в сметката лв/km.
radi_nrj написа:Нашия беше 2,5TDI R5 175кобили с 6 скорости ръчка и за мен това е перфектния мотор за вана от към динамика, но един безинов с заводска метанова или газова ще е много по-изгоден в сметката лв/km.
Казаното е вярно ,но ако прочетеш темата от начало ,ще видиш ,че специфично в тази ситуация това решение е неактуално.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”