Нов Мултиван на лизинг или 7-местен SUV?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Нов Мултиван на лизинг или 7-местен SUV?

Мнениеот radi_nrj » Пет 08 юни 2012 14:04

Говориш за бетонните магистрали предполагам. Ходих до Прага миналата година и беше ужас, ама май почнаха да ги асфатират. Щом не возиш вече много багаж минаването към 7 местен SUV звучи логично, но както казаха колегите като се разпънат допълнителните седалки не остава много място за багаж, а и 2-ма ще са в багажника. На повечето краш тестове на подобни машини тия дето се возят там при удар от зад са фира директно.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 08 юни 2012 15:09

MITKO_DVD написа:
stefan4o написа:Ако иска доволно голям SUV - ето моето предложение:
http://images.pictureshunt.com/pics/t/t ... a-7316.jpg

Само не зная дали изобщо се предлага на европейския пазар, тази е от Америка. Мисля, че място в нея няма да липсва. Това всъщност мисля, че е сув-варианта на пикапа Тундра. Внушителен автомобил.
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/to ... es=OffRoad

Тез дет си ги дал баце не ми мязат много на СУВ-ове,това направо са си сериозни Жипки,колкото до Санта Фе-то мога да ти кажа че 7 човека се качват без никви ядове,само че нямаш много място за багаж,има за два три сака и си до там,ако са 5 човека мое си натовариш сериозно багаж :idea:

Изпробвано :да: mhihi

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Съб 09 юни 2012 8:08

MITKO_DVD написа:Рекстън с ДВГ на Мерцедес НЯМА :!: :!: ,това че едно време по изложения ги слагаха разни модули и надписчета Мерцедес неозначава нищо всичко беше "малка"рекламка с цел големи продажби :wink: ,така че споко некараш Мерцедес а чист и прост корейски ДВГ който е по патент на Мерцедес mhihi

Дали е Мерцедес или Трабант има доста писано и казано по въпроса ,въпроса е дали човек е доволен и дали возилото си върши работата за която е било купено (дали удовлетворява очакванията) ,при мен е така ,дано при всеки да е.

За БГ с чиста съвест бих препоръчал автомобил от клас SUV ,може би най вече поради спецификите на пътната ни мрежа при употреба в друга част на „Европата" не бих могъл да дам компетентно мнение ,но от това което съм видял (добри пътища ,сигурност и пр.) то SUV губи от функциалноста си ,т.е. много от предимствата му се обезсмислят ,и може би не би бил удачния избор за семейна кола.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 09 юни 2012 8:15

SUV, според мен, е удачен избор за семейна кола, но само в съчетание с поне още една - да речем някоя калинка, с която да ходиш до работа, до магазина, общо взето вместо такси да викаш, да си я лашкаш нея. Иначе за градско каране, не че не става, но просто не е практично. Човек е напълно достатъчно да си направи една разбивка на горивото в града и да сравни с малолитражка, за да се съгласи 8)

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Съб 09 юни 2012 9:53

stefan4o написа:SUV, според мен, е удачен избор за семейна кола, но само в съчетание с поне още една - да речем някоя калинка, с която да ходиш до работа, до магазина, общо взето вместо такси да викаш, да си я лашкаш нея. Иначе за градско каране, не че не става, но просто не е практично. Човек е напълно достатъчно да си направи една разбивка на горивото в града и да сравни с малолитражка, за да се съгласи 8)

Ако те бърка горивото - да , но ако те бърка горивото ,то SUV- а и за дълъг път не е удачен ,принципно този клас автомобили си „похапват" доволно .

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Съб 09 юни 2012 11:08

Автора на темата беше писал в друга тема, че има четири дечица - да са му живи и здрави. Никога не бих сменил натъпкан с екстри мултиван, още повече че имам и други коли
Май бързо му омръзват колите, а и по-важното е че може да си позволи смените и.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Съб 09 юни 2012 14:58

Да са му живи и здрави .
Много се зарадвах да прочета ,че не съм единствения многодетен родител във форума :D Малко сме ,а бих казал ,че сме малцинство многодетните семейства които могат да си позволят да дадат на децата си пълноценен живот .
Да допълня ,че автомобил от клас SUV би бил много полезен в случая и за семейната почивка ,а именно ако човек е любител на семейните излети и пр.,т.е. да се окомплектова с каравана (именно това ми се върти открай време като идея) ,т.е. ето още един плюс на SUV-то :lol:

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Съб 09 юни 2012 16:52

Лично аз съм за Мултиван.Имам бус от 2 години вече забравих какво е да тъпча багажа и все нещо да остане(тука хвърлям първите 5 сака и после започвам да подреждам mhihi ,жената е доволна mhihi .Децата се забавляват и са на широко,за мен лично с този автомобил е удоволствие да се пътува.Ползвам го за евридеика,което съм съгласен с колегите че не е много удачен вариянт поради габаритите и разхода на гориво. :beer Никога не бих качил децата си и които и да било в багажника на тези измислени 7 местни ванчета.

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Съб 09 юни 2012 18:11

Снощи обсъдихме въпроса, и решихме със съпругата ми, че не може да мъчим децата в теснотиите на някой SUV, с "трети ред седалки", които са само фиктивни. Мултивана си върши перфектно работата, но на есен ще се подновява, понеже не ми е изгодно да поддържам извън гаранционен автомобил, който се кара по-малко от
20 000км годишно, а новия ще го поръчам с удължена гаранция. Но конфигурацията ще е променена, понеже след 2-годишната експлоатация, си направих сметка кое ще ми е по-функционално. Определено ще го поръчам с 4 отделни седалки, а за двигателя съм 50:50, дали да е бензин, или отново дизел.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 09 юни 2012 21:06

Нашия беше 2,5TDI R5 175кобили с 6 скорости ръчка и за мен това е перфектния мотор за вана от към динамика, но един безинов с заводска метанова или газова ще е много по-изгоден в сметката лв/km.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Нед 10 юни 2012 6:17

radi_nrj написа:Нашия беше 2,5TDI R5 175кобили с 6 скорости ръчка и за мен това е перфектния мотор за вана от към динамика, но един безинов с заводска метанова или газова ще е много по-изгоден в сметката лв/km.

Казаното е вярно ,но ако прочетеш темата от начало ,ще видиш ,че специфично в тази ситуация това решение е неактуално.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”