Няколко марки дизелови автомобили 1.9 от 2500 до 3500 лв?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Колеги пред голяма дилема съм, моля за мнение на автомобили.

Мнениеот hooligan_sk » Чет 28 юни 2012 15:14

Кордобата е доста корава количка, но е на практика Поло - много малка е вътре и вози като каруца :да:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Чет 28 юни 2012 15:19

kacarov_dupnitsa написа:
forski написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=55&t=333158

Не че нещо, колегата не ми е никакъв че да му правя реклама на колата, НО тези Тойоти са железни, колата е на газ и е достатъчно широка и комфортна.
Имам личен опит с такава Тойота, която карах две години, абсолютно никакви проблеми с нея, колата е бетон !
Виждам че си дал като примери само дизелови автомобили, но ще се вкараш в невероятно приключение с тея дърти дизелови бангии, освен ако не вземаш от някъде нафта без пари други плюсове не виждам, но дори и да е така ще ти побелее главата от ремонти!
Ланчия,Волво и Форд директно ги зачеркни с дебел червен химикал от списъка mhihi

не е лоша колата, харесва ми, но не ми допада като комби :(

Ориентирах се за Кордобата или за Ланчията, мисля че ще е една от 2-те коли.

http://www.youtube.com/watch?v=YX9cOH3pez8&feature=plcp
ето ти едно клипче как паля тази зима, като това е сутринта и е -20 /вижда се само на пауза на 15 сек за съжаление/. През нощта е било по-студено, а понеже имам и друга кола, тази не я бях карал 2 седмици. Е, не претендирам, че запали идеално, но както ще видиш е само с 1 подгряване, никакви добавки в нафтата. Звука е малко стресираш, защото съм до стена, а шоф врата е отворена.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 28 юни 2012 16:08

kacarov_dupnitsa написа:Двигателят на този Форд e VW и интериора е едно към едно на VW. До колкото разбрах за Форда само на емблема е Форд :) .
hooligan_sk написа:Галакси, Шаран и Алхамбра са на практика един и същ модел под различна марка....

Аз едно време съм ги гледал , то ФВ си е май само мотора мисля, като гледам интериора им съм на 99% сигурен , че не ФВ го е измислил .Калпава тапицерия ,пластмаса, седалки,табло - типично Фордаджийски от близкото минало :wink: Стигам до извода , че салона го "измисля" Форд, а мотор , ходова част –ФВ. По- новите (следващия модел) е много по-класен :)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 28 юни 2012 19:35

hooligan_sk написа:Кордобата е доста корава количка, но е на практика Поло - много малка е вътре и вози като каруца :да:

Кордобата само прилича на Поло. Тя е комбинация от Г2 и Г3, двигателите са по-добри от тези на Поло. Да, по-малка е от Пасат, но от Г3 комби не е по-тясна, малко по-къса е. Возията е 1:1 с Голф.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 28 юни 2012 21:56

Ако приемем,че колите са в едно и също състояние,без ни най-малко да се замислям бих купил Волвото,даже е и най-евтино,пък и най-ново,да мотора е рено,никак не са лоши обаче.Пасата също е с проблемно окачване,кордобата не е никак лоша,но лично аз не бих взел такова ДЪРВО! Ако можеш,щом ще е сеат се ориентирай към TOLEDO,2002-а 2003-а година. Гледай също и състоянието на конкретната кола,имай предвид,че вече някои бройки от тези години са си за моргата,не се знае на какво ще попаднеш.
Твърдо гласувам за волвото! Даже мотора на волвото не е и рено ами съвместна разработка на рено,ситроен и волво,ама да не изпадаме в подробности... :wink:
Иначе Lancia-та си я избий от главата!

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 28 юни 2012 23:10

:офф
Аз ако съм собственика и си видя колата сравнена до тия "коли" по-горе с малки изключения на Пасата първо бих се обидил , след което бих се напил до козирката за да забравя обидата :beer :drunk

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Чет 28 юни 2012 23:32

pakumba написа:
kacarov_dupnitsa написа:За Ланчията един приятел кара такава само че е бензин, кара я от 2008 година и не слиза от нея, ходи на риба с нея :D , и казва че за 90 хил. км. е сменил само един носач, а с тази електроника не е имал проблеми. То коя кола в днешно време няма електроника. Незнам какво да правя :roll:

Аз карам либра, но 2,4 дизел, разликата с 1,9 е само в единия цилиндър...

Подкрепям, мотора е изключително здрав, въпреки негативните мнения. Всичко идва от това че 99% от тези коли са внесени от Италия, а всички знаем как поддържат 'талянците. Въпроса е да се попадне на автомобил с поддържан мотор, всичко друго колегата го е написал. Волвото не ме кефи... става, но може би само на външен вид. Мотор сбирщайн, некачествена изработка на оборудването в купето, единственото хубаво нещо в тая кола е, че шведите са помислили маалко повече за сигурността от другите производители. За другите има много изписани теми във форума.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Чет 28 юни 2012 23:45

На тази кордоба от обявата са и изяли месото от манджата , останал е само соса .

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 29 юни 2012 7:42

muns61 написа:
hooligan_sk написа:Кордобата е доста корава количка, но е на практика Поло - много малка е вътре и вози като каруца :да:

Кордобата само прилича на Поло. Тя е комбинация от Г2 и Г3, двигателите са по-добри от тези на Поло. Да, по-малка е от Пасат, но от Г3 комби не е по-тясна, малко по-къса е. Возията е 1:1 с Голф.

Комбинация от Г2 и Г3 е Толедо L1. Кордобата е Ибиза/Поло класик. Има междуосието(2,44м) и платформата на Поло класик и е точно толкова широка вътре - един номер по-малка от Голф :beer

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 29 юни 2012 12:12

Човече, тая Кордоба само на снимки като я виждам и не бих се и разкарал дори да я погледна ...
Та тя е тотална гробница.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 29 юни 2012 13:11

Малко парички е заделил колегата а се е прицелил по-нависоко в годината на производство, или да слезе в годината или да добави още малко парички :D
В противен случей ще са едни много лошо похарчени 3к лева, ще купи тотална развалина в която ще набие не мална сума за ремонти и в крайна сметка ни кола, ни пари, само нерви и главоболия :banghead:
Отделен е въпроса за тези пари какво TDI,JTD в какво състояние ще се намери, на всеки му е ясно каква е подръжката и какви са проблемите на тези мотори, много, много грешни пари на вятъра !!!
Колега търси си автомобил със здрав и прост бензинов двигател, сложи му една газова и си живей живота, в противен случей вместо колата да работи за тебе ти ще работиш за нея.

Успех :да:

cacho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cacho » Пет 29 юни 2012 13:39

Квото и да вземеш все си вътре! :D
Да подраскам и аз:
Либра- Няма такъв комфорт за тези пари на друго място. Не можеш да я сравняваш с която и да е кола от фирма Голф :!: Двигателя , ако е дизел е отличен! Все пак Фиат-груп въвеждат за сефте общата рейка.
Каретата са и проблем- сменя се цялата полуоска и струва колкото 1/2 автомобил.
Галакси- Дали Шаран, дали Алхамбра, все е едно. В случая не слушай тъпунските Форд-това, Форд-онова. Удобна, просторна, икономична, с две думи чудесна колица!
Волво- лични впечатления от същия автомобил- ужасна возия, нисък комфорт, слаб мотор.
Пасата също е чудесен избор,но както казаха - слез един модел за да сполучиш на екземпляр.
Избора, както и автомобила ще са само твои.
Дерзай и успех!

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 29 юни 2012 15:31

cacho написа:Квото и да вземеш все си вътре! :D
Да подраскам и аз:
Либра- Няма такъв комфорт за тези пари на друго място. Не можеш да я сравняваш с която и да е кола от фирма Голф :!: Двигателя , ако е дизел е отличен! Все пак Фиат-груп въвеждат за сефте общата рейка.
Каретата са и проблем- сменя се цялата полуоска и струва колкото 1/2 автомобил.

Това за каретата не е вярно. Продават се вътрешни, продават се и външни и не е проблемд а си ги сменяш само тях, не е френска кола. Вътрешно каре на либра май някъде около 70 лв, а външно около 90. Сменя се цяла полуска + чашката, само в случай, че се износи въпросната чашка, което не е типичен проблем на 1,9, а на 2,4 и то обикновено на чипнати. Дори не бих го нарекъл типичен проблем, а по-скоро има такива случаи.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 30 юни 2012 11:21

cacho написа:.
Галакси- Дали Шаран, дали Алхамбра, все е едно. В случая не слушай тъпунските Форд-това, Форд-онова. Удобна, просторна, икономична, с две думи чудесна колица!

Фаровете на Форд са различни от Шаран/Алхамбра.Интериора е еднакъв.
Имат проблем с полуоските -фордова разработка са и на 3 те модела. Скоростна кутия също е Фордова. Иначе удобни много и поемат много товар. Ако вземаш гледай да е с 7 седалки и да има щора за багажника. Печката за отопление да разботи / ако има - заляга се до задна дясна гума и се гледа за 1 малко ауспухче. Обикновенно свещта на печката е за смяна. Гледай резервната гума -намира се под колата. В багажника на мокета има 1 отвор полуелептичен с ухо да дърпане, под него е главата на болта на лебедката. Действа се с ключа за джантите/ намира се в голямата хралупа в заден десен калник, там е и крика, евентуално може да има аптечка останала. Частите не са скъпи

Последна промяна от kris11 на Пон 02 юли 2012 12:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 30 юни 2012 21:43

Баси аз къв балък съм бил да дам 3700 за Ауди Б4 1,9 ТДИ :P

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”