Покупка на VW Bora Diesel

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
NUFC
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на VW Bora Diesel

Мнениеот NUFC » Сря 15 авг 2012 15:38

PabloEscobar написа:ALH са с променлива геометрия
AGR са с уестгейт
А от тези 2 модела двигатели кой е по-добрия избор ? Някакви проблеми присъщи за тях ? Имаше 1 скоростна кутия която я слагаха на голф 4 и създаваше доста проблеми, при Бора има ли тази кутия ?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 15 авг 2012 16:02

те са еднакви разликата е в турбините,дюзите и софтуера единствения проблем в повече е променливата геометрия която се зацапва и почва да забива и да прави проблеми но разлика във вървежа определено е в негова полза чувствително по-добре набира а разликата в разхода е незначително за тези 20 коня отгоре

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Сря 15 авг 2012 17:54

Купувай каквото намериш читаво със здрав маховик, после чипосваш и само караш. Аз моята я карам от 150к км като последните 100к км съм с чип и освен маховика други скъпо струващи ремонти не ми се е налагало да правя. А разхода е Изображение

Потребителски аватар
NUFC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NUFC » Чет 16 авг 2012 8:45

А какви са признаците на заминал маховик ?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 16 авг 2012 15:51

Един глас за AGR мотора, няма променлива геометрия на турбото и не е помпа-дюза!
Разхода е в порядъка на 6.5л/100км. динамиката е добра, обслужването е в рамките на нормалното.
За сметка на това и тук го има проблема с топлия старт и демпферния маховик, но както се казва идеално щастие няма.
И аз се бях навил да слагам чип защото си мислех че мотора ще е слаб но така и не се наложи, по-простата причина че никога не съм изпитвал затруднения при ускоряване или изпреварване, колата си върви идеално с този двигател.
За шума от двигателя, да по-шумен е наистина, трака си доволно, но за сметка на това е здрав и лесен за подръжка и употреба мотор.

Потребителски аватар
NUFC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NUFC » Сря 22 авг 2012 20:18

От гледна точка на ламарините как е колата , гние ли , ръждясва ли ?

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Сря 22 авг 2012 20:36

NUFC написа:От гледна точка на ламарините как е колата , гние ли , ръждясва ли ?

Производителя и дава 12г.гаранция против ръжда!Моята е 2001-и засега няма никъде ръжда :bowdown

Потребителски аватар
NUFC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NUFC » Пет 24 авг 2012 21:49

Колеги , а как е парното на Бората ( дизел ) , духа ли достатъчно топло ( като в сауна ли е) ? Или просто си топли , но нищо особено , защото има коли които зимата може да се кара по къс ръкав в тях , а има и такива които и с якето да си потреперваш.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 24 авг 2012 21:55

NUFC написа:Колеги , а как е парното на Бората ( дизел ) , духа ли достатъчно топло ( като в сауна ли е) ? Или просто си топли , но нищо особено , защото има коли които зимата може да се кара по къс ръкав в тях , а има и такива които и с якето да си потреперваш.
парното топли супер но след като загрее а да загрее и трябват 5-10 км,някой модификации имат допълнителени електрически подгревни свещи на антифриза с които загрява по-бързо

Потребителски аватар
NUFC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NUFC » Съб 25 авг 2012 21:51

а за тази обява някакво мнение: http://www.cars.bg/u759295

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Нед 26 авг 2012 17:59

Външно изглежда добре!Салона не ми харесва защото е плюшен.Джантите са 15-ки а би трябвало де е с лети16-ки.Волана е доста износен за тези км.за които пише.Огледай и други обяви не е задължително колата да се намира близо до мястото където живееш!Моята я взех чак от Гоце Делчев-така че успех в търсенето :beer

Потребителски аватар
NUFC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NUFC » Нед 26 авг 2012 21:18

Аз оглеждам и други обяви из цяла България. Ама някак си несериозно ми изглежда ... да искат 6 бона за кола нов внос, която даже няма ПРЕДНИ ел. стъкла... и все пак гледам колата да е 90 hp.

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Пон 27 авг 2012 8:51

Преди 5 месеца и аз търсих Бора 90 к.с.Хубавите бяха от 7000 лв. нагоре.Затова и си взех Голф.Той също е с AGR мотор.Доволен съм много от към вървеж и разход.До тогава имах 3-ка пак TDI , нямат нищо общо.Скороста в 4-ката не се усеща изобщо ,пък си представям бората как е.Корите са доста по качествени , няма скръц пръц.На 3-ката докато караш ако не си пуснал музиката на макс откачаш , тук не е така :)

Успех, но не се залъгвай,че ще намериш хубава Бора за около 5000 лв.Има един колега от Пловдив който си продава Бората от доста време, погледни я , изглежда много добре.Само, че мен не ми хареса зеленият и цвят. :beer

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 27 авг 2012 8:58

ДАНЧО написа:Преди 5 месеца и аз търсих Бора 90 к.с.Хубавите бяха от 7000 лв. нагоре.Затова и си взех Голф.Той също е с AGR мотор.Доволен съм много от към вървеж и разход.До тогава имах 3-ка пак TDI , нямат нищо общо.Скороста в 4-ката не се усеща изобщо ,пък си представям бората как е.Корите са доста по качествени , няма скръц пръц.На 3-ката докато караш ако не си пуснал музиката на макс откачаш , тук не е така :)

Успех, но не се залъгвай,че ще намериш хубава Бора за около 5000 лв.Има един колега от Пловдив който си продава Бората от доста време, погледни я , изглежда много добре.Само, че мен не ми хареса зеленият и цвят. :beer

Бората на колегата от Пловдив изглежда много добре подържана и ако всичко описано в обявата е вярно е добра оферта, аз съшо много време се чудех за тази кола преди да взема настоящата но и мен зеления цвят ме отказа :oops: mhihi
http://new.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=251796

Потребителски аватар
NUFC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NUFC » Пон 27 авг 2012 9:50

Само исках да кажа какво правят автоджамбазите.

Последна промяна от NUFC на Пон 27 авг 2012 9:51, променено общо 1 път.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”