Сносен голф 4 за 3000лв. до 3500лв.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
lucata
Автомобил:
Двигател:

Re: Сносен голф 4

Мнениеот lucata » Вто 14 авг 2012 17:48

вчера гледах в мобиле-то в бургаски регион има една 4-ка 1.9сди но няма климатик човека за 3500 я дава погледни там колата е черна двуврата даже мисля че скоро беше вкарана от холандия маи

Потребителски аватар
nikivento
Автомобил: Passat b5
Двигател: AHL 98

Мнениеот nikivento » Вто 14 авг 2012 20:28

А за моторите 1.4 какво ви е мнението не искам няква супер бърза кола искам просто да нямам проблеми при изпреварването и да си набира прилично.А и разхода горе-долу за този мотор смесено как е :beer :lol: 8)

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 14 авг 2012 20:44

lion_heart002 написа:Поредната тема доказваща колко са надути цените на колите в България.Реалната цена на голф 4 е не повече от 1500 лева,максимум,разбира се по-базов модел...

Да, точно така mhihi
Даже без пари ги дават немците ;)
Може да си намериш за 1500 лв. от Германия, ако мотора е капут и е за пълно обслужване.

Авторът на темата да прочете с най-голямо внимание мнението на колегите Vlad777 и BG_Golf4e. Последният даже е дал сравнително точна представа КАКВО и КОЛКО струва, след като вземеш една кола. Но, това е при условие, че искаш да е изрядна ;) Защото може и от автокъшата да я вземеш и дори маслото да не смениш :Mr Green Fun Въпрос на гледна точка.

Читава 4-ка, в която не трябва да наливаш една торба пари струва поне 5-6000 лв. Хората не си продават гледаните коли без пари :idea:
Вземи за 3000 лв. и като и сложиш всички разходи по обслужване, спирачки, гуми и всякакви течности - ето ти 5000 лв.

Потребителски аватар
al_van
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_van » Вто 14 авг 2012 20:57

здравейте колеги, от около месец ми се върти една муха в главата и незнам кво да направч..
харесал съм си следният автомобил !!!! http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details моля за мнения и съвети а ако има колега с такава ще е най добре
:да:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 14 авг 2012 22:45

al_van написа:здравейте колеги, от около месец ми се върти една муха в главата и незнам кво да направч..
харесал съм си следният автомобил !!!! http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details моля за мнения и съвети а ако има колега с такава ще е най добре
:да:

Само първото изречение от обявата /цялата с главни букви и удивителни/ да прочетеш и вече трябва да си се отказал да гледаш :
"АВТОМОБИЛА Е УНИКАЛЕН-29. 12. 2001г. HIGH LINE , НА РЕАЛНИ 156866" ,това УНИКАЛЕН обикновено значи че продавача уникално много иска да се отърве от него mhihi

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 14 авг 2012 23:42

Какво означава това "autoKTRNK"?
От обявата. Климатроник?

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Сря 15 авг 2012 10:26

Stivi написа:това УНИКАЛЕН обикновено значи че продавача уникално много иска да се отърве от него mhihi

:063: Абсолютно вярно !

velinsl написа:Какво означава това "autoKTRNK"?
От обявата. Климатроник?

Съкращение от "Автоматик" и "Климатроник" ама как да събере "всичките" екстри като заглавие :mrgreen:

За сди-то мисля ,че бяха с прословутите DUU скорости.Комбито не изглежда зле ,но продавача е много зле.Освен това цената на табелата е 6500 тук пише 6000.И аз така преди 5 месеца гледах една за 6000 в мобиле , като отидох беше на 6700 :screwy И каза,че не сваля в сайта била грешна цена .... :horror:

Потребителски аватар
al_van
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_van » Сря 15 авг 2012 11:59

продавача , че е зле спор няма... относно цената тя тръгна от 6500 и за около 2 месеца слезе на 6000.
изглежда добре на снимките аз на това което е написал не вярвам докато не се види на място , но пак чесно не е много добре продавача :screwy

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Мнениеот lubo007 » Пет 24 авг 2012 11:49

nikivento написа:А за моторите 1.4 какво ви е мнението не искам няква супер бърза кола искам просто да нямам проблеми при изпреварването и да си набира прилично.А и разхода горе-долу за този мотор смесено как е :beer :lol: 8)

братле, с тоя мотор хич не се напъвай да изпреварваш. Това е двигател за градски условия! Не си слагай таралеж в гащите

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Въпрос за здравибата на 1.4 16в и 1.6 8в

Мнениеот siso_k » Пет 21 сеп 2012 18:51

Здравейте колеги,

навил съм се да вземам Голф 4. Не търся нещо супер спортно (не че не искам, но няма възможност към момента). Искам колата да е на първо място здрава. Ако може да поддържа и 150 на магистрала без да и излизат буталата през аспуха ще е идеална. Та в тази връзка четох много за скоростните кутии на 1.6 SR моторите, с kod DUU. Много искам голф с такъв мотор - за това което търся ми е идеален. Но ме е страх, че взема ли го може да му се строшат скоростите.

Та въпроса ми е следния - Колко голяма е вероятността ако взема Г4 1.6 SR след 2-3 месеца да трябва да правя скорости и наистина ли всеки втори такъв голф има този проблем.

ПС: колата която съм харесал в мобиле пише че е на 124 000. км. До 200 000 би ли изкара без да има нужда от ремонт?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 21 сеп 2012 19:03

siso_k написа:Здравейте колеги,

навил съм се да вземам Голф 4. Не търся нещо супер спортно (не че не искам, но няма възможност към момента). Искам колата да е на първо място здрава. Ако може да поддържа и 150 на магистрала без да и излизат буталата през аспуха ще е идеална. Та в тази връзка четох много за скоростните кутии на 1.6 SR моторите, с kod DUU. Много искам голф с такъв мотор - за това което търся ми е идеален. Но ме е страх, че взема ли го може да му се строшат скоростите.

Та въпроса ми е следния - Колко голяма е вероятността ако взема Г4 1.6 SR след 2-3 месеца да трябва да правя скорости и наистина ли всеки втори такъв голф има този проблем.

ПС: колата която съм харесал в мобиле пише че е на 124 000. км. До 200 000 би ли изкара без да има нужда от ремонт?

Ама и ти едни въпроси си задал къде и Господ не може да ти отговори на тях, особенно втория mhihi

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 21 сеп 2012 19:08

siso_k написа:ПС: колата която съм харесал в мобиле пише че е на 124 000. км. До 200 000 би ли изкара без да има нужда от ремонт? [/b]

През последните няколко месеца съм купил няколко автомобила след изключително дълго обикаляне по обяви. Обиколих цяла България.

След това ходих до Германия, от където докарах Пасат 2002 г. на 150000 РЕАЛНИ километри. Някои колеги от форума го видяха. На 150000 тази кола отвътре изглежда като чисто нова.

Сега като я сравня с тукашните на по 120-130 000 мога спокойно да ти направя сметката, че това са коли с поне 150000 км върнат километраж. Един на Горубляне дори не му бяха изтрили реалните километри от компютъра и показа 405 000 км на ВАГ КОМ.

Но темата дълго е дискутирана и като цяло отговорът на въпроса ти е: БОЖА РАБОТА!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 21 сеп 2012 19:28

siso_k написа: 1.Не търся нещо супер спортно, Искам колата да е на първо място здрава. Ако може да поддържа и 150 на магистрала Но ме е страх, че взема ли го може да му се строшат скоростите.

2.Та въпроса ми е следния - Колко голяма е вероятността ако взема Г4 1.6 SR след 2-3 месеца да трябва да правя скорости и наистина ли всеки втори такъв голф има този проблем.

ПС: 3.колата която съм харесал в мобиле пише че е на 124 000. км. До 200 000 би ли изкара без да има нужда от ремонт?

Така на тези въпроси отговора е следния!

1. Спортна кола под 200 коня, лично за мен няма ! (това разбирасе е мое виждане, не го налагам) А относно това да потдържа 150км/ч на магистрала е относително. Зависи от колата, колко и е животеца, и колко багаж и хора има в нея, но този мотор който търсиш ти няма проблем да ги държи, но разхода няма да ти хареса. Но при по-мощните няма проблем да ги държат, и разхода ще е по-малък защото мотора не се мъчи, докато при слабия е обратното! А относно здравината на колата, ако е потдържана и след това си я пазиш ще изкараш известно време с нея, докато не дойде ред да я правиш, я от дупки, я от старост!
Отностно за скоростите, има едни болтове на скоростите (ако греша, да бъда извинен) които падат, и от там тръгва проблема, затова когато харесаш колата, веднага при майстор който разбира и да я огледа!

2. От личен опит ти казвам, да не гледаж километрите на една кола, смисъл хубаво е да ги знаеш, и след това да си прецениш дали са реално по външния вид на колата и по това как работи като я подкараш! А дали ще изкараш 40 хил км. без да пипаш нищо по двигателя или след 200км. ще се прецака мотора, е божия работа, или зависи от добавката която са сложили в мотора!

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Съб 22 сеп 2012 10:51

здравейте,

благодаря за отговорите :beer

Само ако може да кажете по едно мнение за 1.4 16в двигателите. Знам че е малко слаб за купето. Но има ли същия проблем със скоростите както 1.6?

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 22 сеп 2012 11:32

На 1.4 при мен реално е към 6 извънградско и 8-9 градско и то каране на кратки разстояния.Доста имат проблеми с разхода на масло и с това се славят,а не с проблеми със скоростите както е при 1.6!При мен тези проблеми ги няма,но ако евентуално се спреш на него внимавай какво купуваш eusa

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”