Помощ за избор на паркетен джип

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за избор на паркетен джип

Мнениеот Stivi » Чет 13 сеп 2012 8:25

Dead man написа:Баща ми е решил да взима нещо 4Х4... Ходи от време на време за риба,кара малко градско и към 10 000 км на година извън.

Човека е рибар а не ловджия и иска нещо с което да не се плаши ако има малко по-дълбок коловоз,камък или локва по пътя за язовира а няма да участва в Кемъл Трофи та взехте да му предлагате какви ли не оффроуд зверове :idea: За тази цел всеки "паркетник" с висок клиренс и каквото и да е 4Х4 ще му свърши работа понеже тия джипове дето с тях може да иде посред зима до седемте рилски езера и да си замята от седалката по никакъв начин не ми се връзват с 10 000 междуградско на година като комфорт и икономия :horror:

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Чет 13 сеп 2012 8:36

Опел Фронтера къса или дълга база.

little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот little_red_devil » Чет 13 сеп 2012 8:39

Dead man написа:
колега всичко друго но не и санта фе и витара проблемни са

Това на каква база го казваш ??

От личен опит или... :roll: :wink:

Търсим джип с тези габарити и форми... :deal

от личен опит не но от лични наблюдения,зет ми имаше витара а един приятел до ден днешен си кара сан тафето и постояно се оплаква а и не само от тези 2ма човека съдя а и от клиенти които идват да си правят колите при нас,по добре е някакво нисанче,тойота,ланд крузер,грант чероки нещо такова е моето виждане и мнение за джипчетата ;) успех и късмет с намирането и покупката на новото возило.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Чет 13 сеп 2012 8:54

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21326803307606111&f1=details пристрастен съм щото известно време карах такова и не разбирах кога карам по магистрала или черен път. Возеше еднакво комфортно

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 13 сеп 2012 8:58

Rav4 според ADAC и TUV е най-здравата кола правена някога в галактиката ни :deal Също бих те посъветвал да погледнеш офроуд Сеника :да:

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 13 сеп 2012 9:36

Stivi написа:
Dead man написа:Баща ми е решил да взима нещо 4Х4... Ходи от време на време за риба,кара малко градско и към 10 000 км на година извън.

Човека е рибар а не ловджия и иска нещо с което да не се плаши ако има малко по-дълбок коловоз,камък или локва по пътя за язовира а няма да участва в Кемъл Трофи та взехте да му предлагате какви ли не оффроуд зверове :idea: За тази цел всеки "паркетник" с висок клиренс и каквото и да е 4Х4 ще му свърши работа понеже тия джипове дето с тях може да иде посред зима до седемте рилски езера и да си замята от седалката по никакъв начин не ми се връзват с 10 000 междуградско на година като комфорт и икономия :horror:

:да: Само УАЗ или ГАЗ - "виетнамка" още не са му предложили. :063:
П.П. Имали сме Витара в семейството 5-6 години и не съм забелязал да са трошливи.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Чет 13 сеп 2012 9:39

Хонда CR-V двулитровия бензин си става перфектно на газ, имам приятелче вече 3-4 години си я кара и няма оплакване. През 20-25к км. се препоръчва да се прави реглаж на клапаните. Колата стандартно е на предно, при разлика повече от 4 процента между преден и заден мост чрез хидравлична система се активира 4х4, но няма възможност да се пусне ръчно, което за мен е минус при потегляне на труден терен. Като цяло колата идва малко тясна и с малък багажник, но това по моите критерии.
Нисан X-Trail стандартно също е на предно, 4х4 се активира при прибуксуване посредством електро-механичен съединител в задния мост. Плюса е, че може да се включи принудително преди потегляне, минуса е, че ако нещо се прецака там се сменя целия заден мост. Двигателя е QR20, наследник на добрия стар SR20, но за съжаление не е много подходящ за газифициране, меки клапани и пластмасови колектори, а и за 10к едва ли ще се намери читава машина, държат цена.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 13 сеп 2012 9:49

Карал съм Витара къса база, но само няколко пъти и то градско. Смея да кажа, че колата е доста пъргава предвид малкия мотор (ако не се лъжа беше 1.6 или от сорта работен обем). За другите автомобили нямам наблюдения, но като цяло се чувствах добре в нея. Според мен не е никак лош избор конкретно тя. Лично на мен ми допадна като автомобил. Говоря за този модел:
Изображение

Потребителски аватар
onion
R.I.P
Автомобил: Passat B3 1800 mono
Двигател: ABS 92

Мнениеот onion » Чет 13 сеп 2012 12:15

Саше, имам запален рибар в офиса , кара Субару Форестър и е много доволен. Багажника винаги му е пълен с въдици , живарници, генератор за ток и т.н.

Само от време на време се оплаква от разхода , но колега по-нагоре каза , че може да се газифицира така , че не виждам проблем. Плюс това няма да даваш луди пари за гуми и т.н.

неговия Форестър е този модел:
http://subaru-addict.co.uk/acatalog/sub ... -1-1-s.jpg (не знам коя година са тези обаче)

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DundyTheCroc » Чет 13 сеп 2012 12:39

Аутбак и Форестър са страхотни коли с истинско перманентно 4х4, обаче боксеровия двигател е със скъпа поддръжка, 2.5 бензина с демпферен маховик, човек трябва да си прецени може ли да си позволи евентуалните ремонти.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Чет 13 сеп 2012 12:57

Аз си бях харесал една Хонда HR-V,че става и за градско / полукола, полуджип/ 125коня ама не можахме да се разберем за парите, та купих Пасатя на времето. Късата база с 105коня я има масово на добри цени и се газифицира добре. Ша мой да носи пръчките :Mr Green Fun

П.П. Има и само с предно - по-евтинджос.

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Чет 13 сеп 2012 20:35

Витарката е много добър избор,има бързи и бавни скорости, и в гората се справя добре с едни читави гуми.Хондата също сатава , здрава е и части могат да се поръчват от USA на ниски цени.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 13 сеп 2012 20:42

Вземи един МЛ вместо да ги гледаш тези Японски тояги

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DundyTheCroc » Чет 13 сеп 2012 22:17

KirilGeorgiev написа:Вземи един МЛ вместо да ги гледаш тези Японски тояги

Когато японците са почнали да правят джипове, Мерцедес не са били чували за нищо различно от задно предаване :Mr Green Fun
Да не съм off, HR-V не е лош вариант, 4х4 е същото като на CR-V, но като цяло са чувствително по-евтини, стига като размер да пасват на бащата за въдиците.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 14 сеп 2012 8:43

DundyTheCroc написа:
KirilGeorgiev написа:Вземи един МЛ вместо да ги гледаш тези Японски тояги

Когато японците са почнали да правят джипове, Мерцедес не са били чували за нищо различно от задно предаване :Mr Green Fun
Да не съм off, HR-V не е лош вариант, 4х4 е същото като на CR-V, но като цяло са чувствително по-евтини, стига като размер да пасват на бащата за въдиците.

Да бе http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_G-Class :да:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”