BMW E60 vs Audi C6

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Re: BMW E60 vs Audi C6

Мнениеот brabus » Съб 06 окт 2012 19:53

Има 535D Xdrive, но е с едни буквички GT и ценовият диапазон е друг mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 06 окт 2012 19:57

Имам приятели които карат и двата автомобила ,и не са от тия дето пазят .И двата автомобила са хубави ,само да се случи читав екземпляр.И двамата обаче дадоха много пари и ги взеха почти нови!!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 06 окт 2012 21:35

имай предвид че подръжката е почти еднаква(каквото и да се счупи е цифра)като пътно поведение бмв-то е по стабилно при скорости над 180,но за комфорт моя фаворит е аудито
успех в избора

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 06 окт 2012 22:03

niks76 написа:имай предвид че подръжката е почти еднаква(каквото и да се счупи е цифра)като пътно поведение бмв-то е по стабилно при скорости над 180,но за комфорт моя фаворит е аудито
успех в избора

Всичко е цифра!!Но само като седнеш в него и усещането е вече друго!

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Съб 06 окт 2012 23:26

brabus написа:Проблемът през зимата не идва толкова от задното, а от двигателят.
Просто имаш над 300Nm само като си махнеш крака от спирачката. На 1400 оборота вече имаш 500 Nm.
На хлъзгав път този мотор създава проблеми няма значение дали е предно или задно предаване.
Аз също много харесвам тази 5-та серия на външен вид. Пусто вътре не ми допада, сравнена с А6-цата. А реално като ползваш колата не тичаш до нея да си я гледаш, а си вътре mhihi
Но като цяло BMW се е страхотна кола.
Само че според мен за 530 xd ще трябва да подготвиш по-скоро около 30 000 лв за добър екземпляр. Това се отнася и за А6-цата. Освен ако не искаш от първите години на производство.

Виж браби как се изказа пак много подготвен!! Точно мнение.

Аз да ти кажа колега че М57N2 мотора който е в 530 и 535 е бетон, турбини и дюзи са супер здрави.. Обаче с 535 цата зимата ше видиш зор... ама иначе е стрела... няма такъв кеф... ти си реши дали ше е стабилното 530хд или 535д.. мисля че 535 е даже още по успешната версия щото е с 2 турбини, които са доста по разтоварени от 1та на 530 то. Аудито ми е твърде пластмасово вътре... тва можели и цялата централна конзола да е масивна пластмаса mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 07 окт 2012 6:47

Можеш да го купиш но трябва да помислиш и дали ще можеш да го подържаш?За Аудито знам ,че като го купи само обслужването му беше около 2000 лв.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Нед 07 окт 2012 9:35

Човека скача на мощни, почти нови коли ти го караш да се замисли дали ще има едва ли не пари да го обслужи.. се да се обадиш колко да не заспиш :screwy, по-темата аз бих избрал bmw-то, уникална визия и вътре интериора е по-хубав от на аудито, но наистина с такъв двигател ще имаш проблеми зимата.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 07 окт 2012 12:27

Freakylol написа:Човека скача на мощни, почти нови коли ти го караш да се замисли дали ще има едва ли не пари да го обслужи.. се да се обадиш колко да не заспиш :screwy, по-темата аз бих избрал bmw-то, уникална визия и вътре интериора е по-хубав от на аудито, но наистина с такъв двигател ще имаш проблеми зимата.

В интерес на истината коментара никак не е неуместен, ако си готов да извадиш едни свободни 30k за автомобил не виждам какво толкова има да разпитваш по-форумите кой от двата автомобила е по-добър.Ти си човек с пари имаш стабилен доход ако колата ти даде дефект, отиваш в първия официален сервиз на марката, хвърляш им ключовете и след ремонта плащаш на касата и си заминаваш, нали така ... :)
Сега, ако си продал старата къща на село и с парите си решил да си купиш хубава кола, това е съвсем отделен въпрос :)
Да не ми се обиди автора на темата, с коментара си не целя да го засегна по-никакъв начин, а инъче аз съм фен на БМВ, така че препоръчвам него :beer

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 07 окт 2012 12:47

Богатите хора са богати защото си правят сметката (или поне тия които си изкарват парите с честен труд). Никой истински богаташ няма да отиде и да скочи в първата кола пък и ми е много смешно някой като каже еми то кола за 30 бона кво значение има колко гори, е човека като има пари да ги пилее на вятъра ли :roll: Това че мутрите у бг пилеят пари не значи че ИСТИНСКИ богатите хора също го правят :wink:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 07 окт 2012 14:17

Freakylol написа:Човека скача на мощни, почти нови коли ти го караш да се замисли дали ще има едва ли не пари да го обслужи.. се да се обадиш колко да не заспиш :screwy, по-темата аз бих избрал bmw-то, уникална визия и вътре интериора е по-хубав от на аудито, но наистина с такъв двигател ще имаш проблеми зимата.

А бе ти какво се ядеш с мене!!Познаваш ли го и знаеш ли колко пари има?Не се занимавай с мене !!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 07 окт 2012 15:00

rokera671 написа:

А бе ти какво се ядеш с мене!!Познаваш ли го и знаеш ли колко пари има?Не се занимавай с мене !!

Колегата още не може да преглътне факта че някой се усъмни в реалния пробег на автомобила му, а именно че Аудито е минавало по 17 хил.км. на година mhihi

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Нед 07 окт 2012 15:46

За мен лично покупката на такъв клас автомобил без да е нов и в гаранция е едно изключително смело и скъпо начинание, първо защото са утрепани от каране, второ защото по тях всичко е безумно скъпо сравнено със среден клас кола. Веднага давам пример с мой приятел, на който само мога да мечтая да му стигна финансите. Преди 3 години си купи бмв х3 2005 г 3.0 тди и я поддържа само в Камор. Досега бе да броим консумативите е сменил раздатъчна кутия 5000 лв., стъкления покрив 4 000 лв., 2 тампона 500 лв., фар 2000 лв(това каското го покри), сега предстои смяна на всички дискове и накладки- 2000 лв. Мисля че имаше и други проблеми но сега не се сещам. Та той е от типа хора които си оставят ключовете на приемчика в официалния сервиз и после броят стотачките. Сега като ми каза за дисковете спомена че докато тая кола не се разпадне няма да я продава защото вече я е платил 2 пъти. Та и богатите ги боли като се отръскват с такива суми не си мислете че като имаш и даваш без да ти пука.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 07 окт 2012 16:16

Ама какво лошо съм писал!!?И моят приятел с Аудито беше милионер и имаше 6 магазина.Живота така го завъртя ,че сега му остана само колата.На моменти даже се бъзикаме и вика добре ,че съм я стегнал докато имах пари.Оплакваше се ,че горяла много и даже си купи един Форд Мондео и повечето кара него , взе да вади Аудито по рядко.Не дай си боже пък да случиш на някой таралясник !!!

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Нед 07 окт 2012 17:05

forski написа:
rokera671 написа:

Колегата още не може да преглътне факта че някой се усъмни в реалния пробег на автомобила му, а именно че Аудито е минавало по 17 хил.км. на година mhihi

Така като се замисля, може и за това да е, знае ли човек.. мерси, че все пак ме "открехваш" за какво да се заяждам, колкото повече, толкова повече казал мечо пух и накрая умираш от свръх доза, живота е гаден, хляба е скъп.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Нед 07 окт 2012 17:10

Тази тема сигурно си я изял с "кориците" :link

А тази ? :link
или пък тази?