Нотариус, данъчно, КАТ - няколко въпроса при покупка.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: Няколко въпроса при покупка на кола.

Мнениеот dlug » Чет 25 окт 2012 14:07

Глупости, всичко си е съвсем законно и прокуратурата няма никаква причина да се намесва. Така наречената "врътка" става за половин час, ама това е друга тема.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 25 окт 2012 15:38

vw101 написа:Здравейте колеги.Интересува ме каква е таксата за прехвърляне в КАТ без смяна на регистрационни номера.
В случая при който купувате регистриран автомобил от собствек в същата община.По спомен мисля,че е 12лв,но нека който е правил процедурата да сподели.

двайсетина лева някъде, такса за молбата 2-3 лева, 12 лв май струваше талона, 2-3 друга такса на някое от гишетата и мисля че около 20 лева излиза в КАТ без дори да представяш колата, щом няма да и се сменят табелите.

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Чет 25 окт 2012 15:42

dlug написа:Глупости, всичко си е съвсем законно и прокуратурата няма никаква причина да се намесва. Така наречената "врътка" става за половин час, ама това е друга тема.

:да: Абсолютно законно е, но не исках да пълним темата на човека със спорове. Проблема е в законите, не в нас, че използваме недомислиците.

TURBOMASTER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TURBOMASTER » Чет 25 окт 2012 21:03

Soze13 написа:
dlug написа:Глупости, всичко си е съвсем законно и прокуратурата няма никаква причина да се намесва. Така наречената "врътка" става за половин час, ама това е друга тема.

:да: Абсолютно законно е, но не исках да пълним темата на човека със спорове. Проблема е в законите, не в нас, че използваме недомислиците.

Понеже виждам, че разбирате от закони и за да не говорим глупости ще кажете ли на публиката къде точно е уредена въпросната "врътка", че започна да ми става интересно :drinking:

Потребителски аватар
Soze13

Мнениеот Soze13 » Пет 26 окт 2012 0:24

Виж ако имаш познат нотариус, седнете на по бира и той ще ти обясни в детайли какво се прави. Нито е темата, нито е мястото да задълбаваме в подробности. :wink: :beer

TURBOMASTER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TURBOMASTER » Пет 26 окт 2012 8:39

Soze13 написа:Виж ако имаш познат нотариус, седнете на по бира и той ще ти обясни в детайли какво се прави. Нито е темата, нито е мястото да задълбаваме в подробности. :wink: :beer

Иди точно при някой познат нотариус ама наистина познат и запознат, който ти мисли доброто и ще видиш какво ще те посъветва :wink: :beer , като за да няма недоразбрали говорим за вече продадена и регистрирана в България кола, а не за някой от другите многобройни варианти. Както и да е верно се отклонихме от темата на колегата.

Потребителски аватар
viko_90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viko_90 » Пет 26 окт 2012 21:23

TURBOMASTER написа:
Soze13 написа:Виж ако имаш познат нотариус, седнете на по бира и той ще ти обясни в детайли какво се прави. Нито е темата, нито е мястото да задълбаваме в подробности. :wink: :beer

Иди точно при някой познат нотариус ама наистина познат и запознат, който ти мисли доброто и ще видиш какво ще те посъветва :wink: :beer , като за да няма недоразбрали говорим за вече продадена и регистрирана в България кола, а не за някой от другите многобройни варианти. Както и да е верно се отклонихме от темата на колегата.

Вчера бях при нотариус, просто информативно какво ще ми трябва за колата. Човека ми даде един телефон каза да отида там при неговия човек да ми направят оценка на колата за около 10 лв. и после при него да се върна, ще отнемело около 40 минути и стотина лева.

TURBOMASTER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TURBOMASTER » Съб 27 окт 2012 8:50

viko_90 написа:Вчера бях при нотариус, просто информативно какво ще ми трябва за колата. Човека ми даде един телефон каза да отида там при неговия човек да ми направят оценка на колата за около 10 лв. и после при него да се върна, ще отнемело около 40 минути и стотина лева.

Колега твоя случай си е напълно по законов ред.

Потребителски аватар
Soze13

Мнениеот Soze13 » Нед 28 окт 2012 10:52

TURBOMASTER написа:
viko_90 написа:Вчера бях при нотариус, просто информативно какво ще ми трябва за колата. Човека ми даде един телефон каза да отида там при неговия човек да ми направят оценка на колата за около 10 лв. и после при него да се върна, ще отнемело около 40 минути и стотина лева.

Колега опитваш се да изкараш нещо незаконно, само защото не си запознат. Няколко пъти ти казах, поразпитай, поговори и ще разбереш, че няма нищо наказуемо в това да използваш пропуски в законите. Аз самият не съм го правил, но ако един ден ми се наложи да си спестя някой четирицифрен данък, ще го направя с чиста съвест, че не съм нарушил нито един закон. Остава моралния аспект дали е правилно, но докато пукам гуми и изправям джанти и търся по един час място за паркиране...ами не ми е съвестно.
Пак ти казвам, поинтересувай се как се нарушава закона с напълно легалната смяна на номера в КАТ и как нотариуса нарушава закона като регистрира колата като нов внос.

TURBOMASTER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TURBOMASTER » Нед 28 окт 2012 16:00

Soze13 написа:
TURBOMASTER написа:

Колега опитваш се да изкараш нещо незаконно, само защото не си запознат. Няколко пъти ти казах, поразпитай, поговори и ще разбереш, че няма нищо наказуемо в това да използваш пропуски в законите. Аз самият не съм го правил, но ако един ден ми се наложи да си спестя някой четирицифрен данък, ще го направя с чиста съвест, че не съм нарушил нито един закон. Остава моралния аспект дали е правилно, но докато пукам гуми и изправям джанти и търся по един час място за паркиране...ами не ми е съвестно.
Пак ти казвам, поинтересувай се как се нарушава закона с напълно легалната смяна на номера в КАТ и как нотариуса нарушава закона като регистрира колата като нов внос.

Виж сега, първо не четеш внимателно, а и в желанието си да продължиш да спориш цитираш мнението ми, което съм дал по отношение поста на колегата viko_90 и както там съм казал случая му е съвсем друг ,което по своему няма нищо общо със спора, който си заформихме с тебе. Второ,повярвай да даваш толкова лесно квалификации от сорта кой колко е запознат е смешно. Нито ме знаеш,нито ме познаваш :!:. Това, че някой направил нещо и никой не му търси отговорност не означава, че извършеното действие е о.к.
Още веднъж ти казвам просто споделям, а не убеждавам :!: Нека не разваляме темата на човека :Mr Green Fun

Потребителски аватар
viko_90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viko_90 » Чет 01 ное 2012 23:32

Благодаря за мненията колеги. Вече съм горд собственик на този Голф 4 :)
Прикачени файлове
11341337787411700_1.jpg

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 02 ное 2012 11:47

viko_90 написа: Вече съм горд собственик на този Голф 4 :)

Честито, много да те слуша. :)

Потребителски аватар
viko_90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viko_90 » Съб 03 ное 2012 0:38

Ljubon написа:
viko_90 написа: Вече съм горд собственик на този Голф 4 :)

Честито, много да те слуша. :)

Благодаря колега :drunk

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”