Кола до 9000-10000 лв?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 20 яну 2007 11:33

Sara_Bold написа:Бих ти препоръчала,освен Пасата,да оглеждаш и за волвото!Моя приятелка га кара известно време и беше адски доволна! :)

Аз преди да си купя аудито гледах такова волво.

Ако си над 185-190 висок вътре е доста дискомфортно. При максимлно дръпната назад седалка и доста наклонена, пак ми се опираше главата в тавана и воланът ми пречеше...

Така че това волво въобще не го слагай в този клас!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 20 яну 2007 11:40

Vlad777 написа:
Sara_Bold написа:Бих ти препоръчала,освен Пасата,да оглеждаш и за волвото!Моя приятелка га кара известно време и беше адски доволна! :)

Аз преди да си купя аудито гледах такова волво.

Ако си над 185-190 висок вътре е доста дискомфортно. При максимлно дръпната назад седалка и доста наклонена, пак ми се опираше главата в тавана и воланът ми пречеше...

Така че това волво въобще не го слагай в този клас!

Карах такова волво. Колега напълно си прав за височината на колата.Аз лично бях учуден от добрата видимост, която предоставя, но е за сметка на комфорта вътре. Това което карах аз беше 1.8 и да ви кажа честно беше необичайно куцо....частите му са екстремно скъпи, мотора му е на рено....не би купил такава кола...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 20 яну 2007 11:43

santo_trafficante написа:
пример
мицицубиши каризма 99год ТД 7000лв
сааб 93 2002год 2.2дизел 11000лв

Точно както ти си написал мицубиши точно така в повечето сервизи дори не знаят как се пише тази марка. За сааб да не говорим. Това е кола за американски докторчета и адвокати живеещи в предградията....тука няма къде да се сервизира тоя щраус....

Искам примери за Golf 4 SDi :)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 20 яну 2007 11:46

абе много добре знам как се пише ама нещо спя още :wink:

прдпочитам СААБ 93 пред голф 4 нищо че американците си падат по него :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 20 яну 2007 11:48

santo_trafficante написа:абе много добре знам как се пише ама нещо спя още :wink:

Санто нищо лично нямах предвид с правописа не ме разбирай погрешно....идеята ми беше че в сервизите тия мицубишита ги гледат като нло. Сааб е страхотен автомобил, но пак не е за нас. Моите разбирания са за практична и лесна за поддръжка кола и затова дадох такова мнение.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 20 яну 2007 11:53

chefito написа:
santo_trafficante написа:абе много добре знам как се пише ама нещо спя още :wink:

Санто нищо лично нямах предвид с правописа не ме разбирай погрешно....идеята ми беше че в сервизите тия мицубишита ги гледат като нло. Сааб е страхотен автомобил, но пак не е за нас. Моите разбирания са за практична и лесна за поддръжка кола и затова дадох такова мнение.
аз поне имам приятели който много добре ги разбират. няма нищо сложно в тоя мотор а и части има :wink:
а тва че някой е свикнал да праи само Лади и му е по лесно така е друг въпрос :wink: а на Сааба мотора е от Опел там не знам па кво му е сложното :lol:
а и по мое мнение доста по трудно се чупят тея коли :wink:
японци съм карал! по здрава кола от тях няма:)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 20 яну 2007 12:37

santo_trafficante написа:
chefito написа:

аз поне имам приятели който много добре ги разбират. няма нищо сложно в тоя мотор а и части има :wink:
а тва че някой е свикнал да праи само Лади и му е по лесно така е друг въпрос :wink: а на Сааба мотора е от Опел там не знам па кво му е сложното :lol:
а и по мое мнение доста по трудно се чупят тея коли :wink:
японци съм карал! по здрава кола от тях няма:)

Затапи ме! Нямах идея че са с опелски маторетки честно. Това много променя нещата....

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Съб 20 яну 2007 13:09

На сааба мотора е на Исузу не на Опел (бе същия х...й) и със сигурност е много хубава кола - по-хубава от голф определено. Лошото при него е, че е грехота да не е турбо бензин. :twisted:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Съб 20 яну 2007 13:35

И понеже и аз се оглеждах за кола и да ти кажа че и след 1ви трудно под десет ще намериш читаво ТДИ. Ако си склонен да извадиш още 2 3 хилки може и да се обзаведеш. За лагуна добро до сега не съм чул от собстениците им, варианта ти е опел, там може да докараш цената а и никак не са лоши, на мене не ми допадат, но това нищо не значи. За волвото - само от цените на частите ми се реве. Абе пасатеца си е колата, но малко от горе на цената. Другия вариант ти е опела:) мисля че и тои не е за пренебрегване:) Лично мнение. Успех:)

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Кола до 9000-10000 лв?

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 20 яну 2007 13:37

whyasker написа:Здравейте VW фенове,

Разполагам с тази сума и искам колата да е от 98-99г (ако може и по-нова още по-добре :)))

След доста лутане по форумите съм се спрял на следните варианти:

1. Passat B5 1.9 TDI или 1.8 бензин
2. Volvo V40 1.9 TD или S40 TD/DI дизел/бензин
3. Vectra B 2.0 DTH или 1.8 16V бензин
4. Renault Laguna 1.9 или някой от бензиновите двигатели 1.6/1.8...

Колата ще се кара и градско - София и извън. Нямам никакъв опит с дизели, но чета много позитивни мнения и все пак икономията (при безаварийно каране) е важна за мен.

Спрял съм се на големи коли поради нарастващото семейство... и комфорта естествено.

Ще съм благодарен на всякакви конструктивни коментари и предложения от личен опит за избора ми... Можете да ги класирате по здравина/надеждност/икономия... или както на Вас ви харесват най-много :)))

Блгодаря предварително :))

Колега за тези пари нема да мое да земеш читав Пасат послушаиме от останалите забрави твърдо за Волвот V40 тое с мотора на Мицубиши Каризма 1.9 дизел ,като този мотор е Френски и е много калпав от опит го знам,колкото до останали те 2 марки май е по-добр еда се спреш н ановат аЛагуна 2001г. върви около 9-10к и няма нищо общо мотора с този на Волвото нищо че са Френски чеда и двата,колата е просторна ,добра возия и доста екстри ,така че ако си ограничил бюджета до 10к направо земай такава Лагунка,ако обаче намериш още 2-4к кинтара направо земай Пасата ,но имай предвит че окачването му е доста калпаво и скъпо-т.е. ще требе да го пазиш повече от допустимото :wink:

Аре ако имаш въпроси се обаждай ще ти отгоря подобаващо на всеки 8)

П.С. замислял ли си се за Октавия ,за тези пари ше земеш читава,а окачването и е по-добро и по-евтино :wink:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 20 яну 2007 13:41

Lawyer написа:
santo_trafficante написа: мицицубиши каризма 99год ТД 7000лв

Искаммм :D

КОлег атов анема нищо общо с Япония освен емблемата,най-големия боклук на Мицубиши,повярвайми работил съм с тази марка доста време и я знам перфектно :wink:

whyasker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот whyasker » Съб 20 яну 2007 13:46

Здравейте фенове,

Благодаря за всички мнения. Всъщност Шкода Октавия също ми е в полезрението, но незнам до тези пари дали има читави... Немска машина, но щом като за Пасата има оплаквания откъм окачването, това не важи ли и за Октавията?
Лагуната ми беше първоначален избор преди 1 мес когато започнах да търся, но след много прочетени мнения за тая френска електроника нещо се ориентирвам към немското.... може пък и да се огледам за Лагуни, ама знам ли....

Потребителски аватар
Pamuka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pamuka » Съб 20 яну 2007 17:01

musura написа:
Pamuka написа:Само не ми е ясно kyде видя Passat 1.9 TDI, седан в немското мобиле на цена от 4-5000 евро и при това 2000 година.

незнаех, че за седани говорим, но ето първия пасата под 5к и ТДИ:
passat sedan 4k

В италия предполагам, че ще се намират по-евтини :wink:

На това му викаме комби. Загледай се малко !

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 20 яну 2007 17:42

Преди малко се върнах от Дупница.Търсихме кола за един приятел около 10К,като основните заподозряни бяха Голф 4 ТДИ и Ауди А3 ТДИ или бензин.Честно казано такива модели почти няма,Повечето хора от автосалоните казват,че хубавото изчезва веднага след като автовоза стъпи на БГ асфалт.За 10К лв обаче намерихме Сеат Ибиза 1.9 ТДИ 2002 година с 4 врати и климатик и ел.стъкла.Не беше лоша колата,но не я гледахме като обект на сделка.
Колите в Дупница са малко по-евтини отколкото в Пловдив.Но се надявахме на по-голям избор :?

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Съб 20 яну 2007 18:59

Колега правилно си се ориентирал за пасат, по добре изчакай защото найстина ще падната цените и за тея пари доста сериозен автомобил може да намериш, а също така бих се поогледал и за а4-ка същите години :wink:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”