whyasker написа:Здравейте VW фенове,
Разполагам с тази сума и искам колата да е от 98-99г (ако може и по-нова още по-добре

))
След доста лутане по форумите съм се спрял на следните варианти:
1. Passat B5 1.9 TDI или 1.8 бензин
2. Volvo V40 1.9 TD или S40 TD/DI дизел/бензин
3. Vectra B 2.0 DTH или 1.8 16V бензин
4. Renault Laguna 1.9 или някой от бензиновите двигатели 1.6/1.8...
Колата ще се кара и градско - София и извън. Нямам никакъв опит с дизели, но чета много позитивни мнения и все пак икономията (при безаварийно каране) е важна за мен.
Спрял съм се на големи коли поради нарастващото семейство... и комфорта естествено.
Ще съм благодарен на всякакви конструктивни коментари и предложения от личен опит за избора ми... Можете да ги класирате по здравина/надеждност/икономия... или както на Вас ви харесват най-много

))
Блгодаря предварително

)
Колега за тези пари нема да мое да земеш читав Пасат послушаиме от останалите забрави твърдо за Волвот V40 тое с мотора на Мицубиши Каризма 1.9 дизел ,като този мотор е Френски и е много калпав от опит го знам,колкото до останали те 2 марки май е по-добр еда се спреш н ановат аЛагуна 2001г. върви около 9-10к и няма нищо общо мотора с този на Волвото нищо че са Френски чеда и двата,колата е просторна ,добра возия и доста екстри ,така че ако си ограничил бюджета до 10к направо земай такава Лагунка,ако обаче намериш още 2-4к кинтара направо земай Пасата ,но имай предвит че окачването му е доста калпаво и скъпо-т.е. ще требе да го пазиш повече от допустимото
Аре ако имаш въпроси се обаждай ще ти отгоря подобаващо на всеки
П.С. замислял ли си се за Октавия ,за тези пари ше земеш читава,а окачването и е по-добро и по-евтино