помощ за семеен автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Re: помощ за семеен автомобил

Мнениеот predat0r » Съб 01 дек 2012 12:00

PACH написа:Замисли се и за бусче VW T4 Мултиван, перфектен семеен автомобил с място за целия багаж, деца, че и за резервна жена ;)
Удобни седалки с подлакътници, задната седалка става на легло, в левия страничен панел има вградена маса, заводски монтиран хладилник, климатик, здраво окачване, разходи като на лек автомобил.

Това е наистина идея.. Преди като замествах едно приятелче в един автосалон имаше един Мултиван Т4 един пич дойде от София да го гледа и по едно време извади една ролетка да мери вътре дали ще му се побере кросовия мотор mhihi .. Каза че ще му върши работа и веднага го взима :beer

Потребителски аватар
stinbg
Автомобил: Passat B6
Двигател:

Мнениеот stinbg » Съб 01 дек 2012 12:22

Vlad777 написа:Доста странно сравнение между най-висок клас оборудване на мазда и 2.3 мотор с пасат с предполагам 1.4 или 1.6 мотор и базов пакет интериор и музика...

Сигурен съм, че ако сравниш Passat Trendline с Passat Highline, разликата също ще е доста сериозна...

Колега не съм искал да засягам Пасатите и си мисля, че какъвто и клас Пасат да се вземе (като изключим спортните) возията ще е еднаква и за мен тя е по-твърда от тази на Маздата. Относно музиката - просто трябва да си чул това в Маздата за да разбереш какво имам предвид - за мен е наистина уникална.
За вървежа съм споменал, че съм с малък мотор и е логично да върви по-малко (просто споделих какво ми липсва за частния случай) - в никакъв случай не съм искал да инициирам сравнение между двете марки. Ако все пак мога да избирам между Пасат 6 и Мазда 6 (2010 година) бих си избрал Маздата най-вече заради дизайна (историята с конете е ясна). Ако не допускате предпочитания към други марки освен VW - извинявам се.

П.С. Виждам, че колегата е от София и мога да му предложа да пробва моя Пасат (само не знам дали този модел няма да му е скъп) и една Мазда 6 комби с 2.3 мотор (на приятел) за да си прецени кое му пасва - всеки си има индивидуални предпочитания и клиенти има и за най-"ужасните" коли, така че всичко е въпрос на личен избор. Ако се интересуваш пиши на лични и ще се разберем за ден и час.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 01 дек 2012 13:11

stinbg написа: Колега не съм искал да засягам Пасатите

Не става въпрос за засягане, а за обективно сравнение.

Част от "возията" на автомобила се дължи и на седалките и комфорта в тях. Когато си върху базова седалка, плоска, без настройки и странична опора усещаш автомобила по един начин, а когато си в Хайлаин изпълнението усещането няма нищо общо.

Щом маздата е била с Bose, предполагам е имала почти всички възможни за модела екстри, както и кожен салон с комфортни седалки...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 01 дек 2012 22:26

Владо, по отношение на багажниците си се объркал. Тези стойности, които си дал по-горе са със свалени седалки. На моя Пасат багажника без свалени седалки до кората е 603 литра.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 01 дек 2012 22:36

dobrin написа:Владо, по отношение на багажниците си се объркал. Тези стойности, които си дал по-горе са със свалени седалки. На моя Пасат багажника без свалени седалки до кората е 603 литра.

Това е само под щората в багажника. Като се махне става 1100. Със свалени задни седалки B5.5 достига 1600 литра

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 01 дек 2012 22:42

За сценика ако имаш въпроси давай, версията 2000куб, е отлична има и турбо версия, зависи от предпочитанията, за цена/разход/качество това е оптимума, пък и с тоя бюджет... Имаш и Л.С

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 01 дек 2012 22:52

ако питаш мен се вземи Ягуар 2000куб. 160к.с . наскоро ми се отдаде случай да покарам такъв и останах очарован от вървеш и комфорт.просторен и с голям багажник като за семеен автомобил. позаеинтересувах се как е и от към здравина. отзивите бяха повече от добри. по добър е от конкурентите си бмв 3 и ауди а4 :roll:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 01 дек 2012 23:02

И като се строши нещо по него какво правим? Теглим нов кредит ли? :bowdown
Абе уникална работа сте, просто понякога съм изумен. Човекът пита за семейна кола, ти му предлагаш яма за пари, която след време ако реши да продаде ще трябва или да я подари или да я кара вечно :012:

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 01 дек 2012 23:05

еми и аз мислех така но се оказа че частите са по ефтини от тези на ауди и бмв :oops: преди месец бях в Астрия, почти на всяка улица имаше по един такъв джаг, просто в България не са много популярни.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 01 дек 2012 23:17

automan написа: просто в България не са много популярни.

Сигурно има защо :012: Човека иска кола която да му излиза горе долу евтино за поддръжка а на тоя форд с други ламарини ако му счупи фара да не се окаже че е само с 1 месец поръчка и струва колкото малолитражка понеже видиш ли е Ягуар :не: Ама то няма тема за избор на кола в която да не се появят и всякакви странни предложения !

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Съб 01 дек 2012 23:19

automan написа:еми и аз мислех така но се оказа че частите са по ефтини от тези на ауди и бмв :oops: преди месец бях в Астрия, почти на всяка улица имаше по един такъв джаг, просто в България не са много популярни.

И този Фор... такова де, Ягуар, знаеш ли колко му струва един калник или броня, като те забърше някой кадърник mhihi
Пък и тоя бензин специално лапа като ламя, интериора е пластмасов и противен, а окачването е капризно. Иначе си прав, добра кола е, като за музея на най-срамното творение на Ягуар :talk:

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 01 дек 2012 23:26

аз само като идея го предложих не изкам да си налагам мнението , просто много ми хареса като визия и като вървеш много е бърза и много добра возия за окачване не знам но по нашите пътища то май само бтр май може да не се разбие мака :mrgreen: р че и това не много сигорно

:неграмотно :неграмотно

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Нед 02 дек 2012 19:46

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1daf9z
Към нещо от сорта се ориентирай, колега :да:
Аз поне се оглеждам за такова фордче
8000лв. за кош от 2400г- не мерси, по-добре 2000 след паразлъка за кош от 2000г. :beer
Вие парите ги нямате за нищо бе колеги, само за ремонти, обслужване, газчица и пр. са хвръкнали едно 2000лв., а гуми :drunk
Това са кофтори нисък/входен среден клас, бе, какви 8000лв., какво чудо? :screwy

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 02 дек 2012 20:00

nosex написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11353938047261939&f1=details&slink=1daf9z
Към нещо от сорта се ориентирай, колега :да:
Аз поне се оглеждам за такова фордче
8000лв. за кош от 2400г- не мерси, по-добре 2000 след паразлъка за кош от 2000г. :beer
Вие парите ги нямате за нищо бе колеги, само за ремонти, обслужване, газчица и пр. са хвръкнали едно 2000лв., а гуми :drunk
Това са кофтори нисък/входен среден клас, бе, какви 8000лв., какво чудо? :screwy

Едно, че почти не се разбира какво си написал, второ, че по-голяма глупост като съвет до сега не бях чел в този форум... :screwy Да си смениш голф 3 за форд фокус 1 е не стъпка назад, а направо колегата да си купи и колело, за да има с какво да се движи все пак!

Баща ми караше такъв форд от нов 7-8 години и ТРИ ПЪТИ се налага да му правят основен ремонт на двигателя... :horror: Да не говорим за какви ли не глупости се налагаше да ходи на сервиз, а и този 1.6 бензин мотор харчеше 12/100.

Не случайно фокуси от 2000 г. почти не се срещат по улиците - просто вече всичките са бракувани и претопени от собствениците им, на които не им е нужен подвижен кокошарник. За справка в мобиле.бг има само 1 страница с резултати... Защо ли? :не:

За този форд бих дал не повече от 150 лв., защото като го върна на вторични трябва все пак да изкарам поне 50 лв.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Нед 02 дек 2012 20:13

За да ме разбереш - повече от 2500лв. за кола не давам. :lol:
За мен лично е лудост, затова се опитвам и да го разубедя колегата... :mrgreen:
А за тия пари към момента, могат да се вземат бензинови комбита до 100кс megane, focus и пр. други модели и марки около 2000г., далеч по-малко гниещи от Г3 например :Mr Green Fun
Голфове и Пасати от 2002 нагоре например се продават на безумно/нереално високи цени за предлаганото качество 6-7-8000+++лв, карайте си ги :screwy

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”