Колата е много хубава и здрава с много надежден 8-мак.
Единственото което може да те притеснява е разхода на тази кола.
Ако можеш да си го позволиш е супер.
Bmw 740 ръчна кутия-6 ск Мнения ???
- Special mk3
- Автомобил: Vw Golf Mk3
- Двигател: TDI
- Контакти:
Re: Bmw 740 ръчна кутия-6 ск Мнения ???
Колега това което мислиш ти е като да си земеш R32 и да му сложиш газ
.
Вземи си 5ца дизел по ще си доволен но ти си знаеш,имам доста големи големи представи за подръжката и разходите на такова BMW мой приятел кара го само 4месеца при 24л на 100 градско като го галиш.
Все пак парите са твой никой не може да те спре

Вземи си 5ца дизел по ще си доволен но ти си знаеш,имам доста големи големи представи за подръжката и разходите на такова BMW мой приятел кара го само 4месеца при 24л на 100 градско като го галиш.

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Jetta Sport написа:Колега това което мислиш ти е като да си земеш R32 и да му сложиш газ.
Всяко нещо си има + и -, 5ца дизел като ти духне турбина и кво прайме, почваме да се вайкаме и да се чудим къде да я рециклираме. Като ще се купува толкова стара кола и то от този клас дизела е просто руска рулетка. Ако имаш пари да газифицираш 740 да се купува дизел е просто безмислено, вече ако ти идва нанагорно 2к + за газ, дизел също е вариант и просто се кръстиш да не му стане нещо и като ходиш на църква задължително палиш по още 2 свещи, една за турбината и една за дюзи и маховик

А по повод газифицирането, по принцип и аз съм против, ама като гледам на запад една Германия или Италия масово такива коли са на газ, ама нали в БГто сме по-баровци от Германците дай да си бръмчим на бензин, нали валю златев тряя и той да има пари зе хлеб

- Special mk3
- Автомобил: Vw Golf Mk3
- Двигател: TDI
- Контакти:
Вярно е за Италия,но за Германия и Австрия се слага Метан за автобусите имам много познати там от години включително и братовчед ми е там като той казва че 1% карат коли на газ.
В Швейцария като също се карат масово коли от порядъка на минимум 200коня рядко ще видиш с газ или Метан,което значи че не е кой знае колко рационален вариант,аз не ги харесвам защото като се почне,Много не разбиращи газаджий,ментета уредби и др,настройки 1/100 разбирача знае да направи и после се почва,тук проблем там проблем,не зареждай тук не там,смърди постоянно на газ,все едно си в такси на някой бакшиш който преминаха на Метан поради още по евтино като гориво,но пък набиваш доста пари отначало за уредбата и усилване на окачването.
Все пак ти си преценяваш.
Това с турбото,дюзи и маховик е нож с 2 остриета де знаеш този 8мак каква изненада ше ти направи.
а и все пак човек на скоро взима турбо 600лв,дюзи освем ако не сипваш корабно гориво няма как да ти се прецакат хората в чужбина като ги карат с горива от бензиностанцията много рядко ще срещнеш с прецакана помпа или тн.
а и турбото е консуматив не е вечно,както и гарнитурата и тя се сменя на определен период а в БГ някой коли на по 500/600 хиледи духне гарнитура и казват ама аз я подържам.
Успех и при избора вземи компетентен майстор не приятел,защото с роднини и приятели не се работи
Все пак ако трябва плати на човека но да ти даде адекватно мнение за състоянието на колата.
В Швейцария като също се карат масово коли от порядъка на минимум 200коня рядко ще видиш с газ или Метан,което значи че не е кой знае колко рационален вариант,аз не ги харесвам защото като се почне,Много не разбиращи газаджий,ментета уредби и др,настройки 1/100 разбирача знае да направи и после се почва,тук проблем там проблем,не зареждай тук не там,смърди постоянно на газ,все едно си в такси на някой бакшиш който преминаха на Метан поради още по евтино като гориво,но пък набиваш доста пари отначало за уредбата и усилване на окачването.
Все пак ти си преценяваш.
Това с турбото,дюзи и маховик е нож с 2 остриета де знаеш този 8мак каква изненада ше ти направи.
а и все пак човек на скоро взима турбо 600лв,дюзи освем ако не сипваш корабно гориво няма как да ти се прецакат хората в чужбина като ги карат с горива от бензиностанцията много рядко ще срещнеш с прецакана помпа или тн.
а и турбото е консуматив не е вечно,както и гарнитурата и тя се сменя на определен период а в БГ някой коли на по 500/600 хиледи духне гарнитура и казват ама аз я подържам.
Успех и при избора вземи компетентен майстор не приятел,защото с роднини и приятели не се работи

Все пак ако трябва плати на човека но да ти даде адекватно мнение за състоянието на колата.

- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля ,че в VW форума рядко има хора притежавали или притежават такава кола.Мнението ми не е лично а това което знам от приятел който кара 730и 218кс 8мак.Според него под 10-11л да паднеш извън градско е късмет.При тебе ще е 11 със сигурност макар ,че си с ръчни.Газифициране на 8 цилиндъра не мога да кажа с точност но почва от 2000лв,имаш данък 330лв минимум зависи от къде си.и добре ,че колата е над 14годишна.Според мен да поддържаш 8 цилиндъра все пак си иска гарантирани доходи.И не чакай да върви като 290кс кола(поне лично мнение).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Anavar написа:Колега не се обиждай,но ако исках мнения като твоето щях да ида на беседката в махалата и да питам семкаджийте,със сигурност щях да науча много повече митове и легенди за марката от колкото знаеш ти.
С пускането на темата не очаквах да има много отговори,но все мислех че ще има някой който да напише нещо от сорта:
обслужване - Х лв.
комплект амортисьори - Х лв.
шарнири - Х лв.
накраиници - Х лв.
еди какво си друго - еди колко си лв.
Общо взето частите който стандартно се сменят на всяка една кола.
Често срещан проблем при тази кола е еди какво си.Ремонта му струва Х лв.
Разликата в цените на частите е38 - е39 е еди каква си/малка/минимална/голяма и т.н.
Някой с по-преки наблюдения да сподели здрави/издържливи ли са окачване и ходова част.
Благодаря на колегите Aprilia и freestyler911 за мненията
ти си ,,,,,,,,какво да ти кажа дразна се от селски изказвания, твоята цел е да се похвалиш и да си дигнеш рейтинга ама пред кого не се знае
кои ще ти каже колко струва подръжката на една кола точно до стотинки то може да гръмне двигатела още на 2-рия месец или скоростната кутия и тогава ще видиш разход за части
тебе не те бърка разход на гориво а те бъркат едни носачи ( от създаването на кола от завода не съм видял да се сменят носачи не пък да те тревожи цената им

ти както те гледам искаш да разбереш цената на частите друго не а и кола няма да вземиш

всяка една кола си има предимства и недостатъци в БМВ форума тая кола я хвалят стига да е била подържана няма да имаш проблеми

тампони на заден, преден носач примерно между 57лева и 120 лева.
Накладки 4бр.-440лв. с датчиците,Носачи четири броя отпред 1400лв.(демек около 360 бр.) тампони на задния носач 107лв. главина 700лв
те ти малко представи за цените според марката

-
- Автомобил:
- Двигател:
Хем не знаеш, хем даваш мнение.boqn92 написа:...Газифициране на 8 цилиндъра не мога да кажа с точност но почва от 2000лв...

Нека не ЗАПОЧВА от 2000, а да е под 2000, може ли?
myrshavija написа:Хем не знаеш, хем даваш мнение.boqn92 написа:...Газифициране на 8 цилиндъра не мога да кажа с точност но почва от 2000лв...![]()
Нека не ЗАПОЧВА от 2000, а да е под 2000, може ли?
Споменах че газовата е 1 800 лв.
Незнам защо на това БМВ да не се сложи газ,или пък на Р32.
Явно не сте карали достатъчно на газ,или сте попадали на калпави маистори.В семейството имахме 3 коли на газ и сме предоволни.
Темата може да се

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”