Обява за Голф 2

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Re: Обява за Голф 2

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 24 дек 2012 18:39

my heart iS iCe написа:Колко и да е пазена, си е стара ! Все едно да пазиш едни обувки 20 години в шкафа, и да ги изкараш след 20 години и да кажеш, че са по-хубави от новите, ДА ама НЕ!
Всеки си има мнение, но не бих дал толкова пари, за кола над 20 години!

Да ама Голф 2ката е по вечна от буквите.Ако тия километри, които ги дават в сайта са верни тая кола ще надживее доста 3ки и 4ки.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 дек 2012 18:42

Тая кола със сигурност ще ги надживее, ама ако не сте забелязали живеем в консуматорско общество, което не му дреме дали колата му ще изкара 2 или 20 години. Щото като дойде ред за смяна на ролки и ремъци продаваме и вземаме следващата mhihi Друго си е лятото да ти духне хладинка на краката докато навън камък се пука от жега mhihi
Отделно да споменем и другия фактор - поддръжката. За тия коли оригинални части отдавна не се произвеждат вече, а има неща, които само с щампата има, нямат заместител. След 4 до 5 максимум години по пътищата ще останат само най-коравите екземпляри и частите ще са кът, точно, както са сега за единичките.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 24 дек 2012 21:48

стига сте спорили, има една философска мисъл "едно нещо струва точно толкова, колкото ти платят за него" , ако има кой да ги даде тези пари (а вероятно има такъв) това значи, че сделката и офертата е успешна за двете страни.При покупки на стари неща - независимо дали са коли или други вещи , цената е много относително понятие - понякога купуваш нещо истински добро за много малко пари , а друг път - голям боклук за много пари , въпрос на късмет. А колкото до този голф - вероятно ще го купи човек , който търси точно такъв автомобил - като критерии , цена , цвят , ако щете носталгия дори - тук въпроса не е дали тази цена е нормална за бг пазара , а по-скоро да намериш точния човек/купувач , един може да е в страната - но точно един е необходим.Има голфове и за 600 лв, но за да станат като този пак ще ги дадете тези пари, че даже и не е сигурно дали ще го изпипате така.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 24 дек 2012 21:56

Golf_Diesel_ написа:
my heart iS iCe написа:Колко и да е пазена, си е стара !

надживее доста 3ки и 4ки.

ТО като онзи лаф, срежи кабелите за свещите вечерта на Голф 2-ката и сутринта са зараснали!
Няма кола която е ВЕЧНА. Всяка песен си има край, така е със всичко в живота!
Колегата golf_td много добре го е казал, има си хора за всичко!
Ние коментираме състоянието на колата, че е пудрена пудрена е, и моята беше!
Но няма кола без дефекти! Дори и новата!
Всеки сам решава къде да си даде парите!
Но явно тази е последната запазена 2-ка от чужбина, не се бийте за нея, защото цената ще скочи! :screwy mhihi

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 24 дек 2012 21:57

има оригинални части за тези коли, просто тук има много ментета , защото оригиналните части не са ни по джоба, освен това положението няма да е както с единичките , защото единички по принцип не е имало толкова масово колкото двойки , тъй като по времето и пика на единичките - тук се караха соц-возила и съответно след като дойде демокрацията (даже не в самото и начало) тогава започва постепенно вноса на западни автомобили и единичките още тогава не се вкарваха масово , тъй като вече бяха остарели , докато при двойките не е така.За доказателство са фактите , които са налице - голф единица изчезна от пътищата още преди около 7,8 години - ест. мяркат се изключения , по тази логика - сега трябваше вече да са изчезнали и двойките (или поне да се вижда някакво намаление на техния брой) , но аз не го забелязвам - все така разпространени са си както и преди 7,8 години.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 дек 2012 22:04

golf_td написа:има оригинални части за тези коли, просто тук има много ментета

Мога да ти дам номер за фланец на термостат на 1.3 HK двигател да ми го закупиш оригинален. Ако успееш - черпя бира !!! Аз заради това карам с метален хоум мейд, който ми излезе около 70лв. Оригиналният беше от сорта на 10-15 лева, но просто ми казаха "ами колата е доста стара и вече тази част не се произвежда, няма я и на склад".
Иначе с другото съм съгласен в общи линии :beer

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 24 дек 2012 22:12

колега нямам идея за тази част , за която ме питаш, но мисля , че в краен случай с поръчка от Германия може да се намери такава част , има реплики и изобщо цяла индустрия , която се занимава с производство на части за ретро автомобили , сега за една голф 2-ка ли няма да се намери решение :drunk

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 дек 2012 22:17

052 121 121Е Ако успееш да намериш някъде да се продава - черпя те бира. Точно на тая част не успях да намеря реплика. Все пак се е произвеждала до 1985г. 1986 фланците са вече други. До 1985 са с метален "октопод", след това мисля става пластмасов. на по-новите.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 24 дек 2012 22:22

Извода е -купувайте Ве-е-РИ за олдскула,те са до 98-ма mhihi .
За тях има и термостати,има и кабели и свещи :Mr Green Fun

Сега сериозно-голф 2 и сестра му са на смъртно легло.Поддържането в изряден вид на такъв автомобил вече е предизвикателство scare

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 24 дек 2012 22:39

ето това е добра идея сега , която ми се прокрадва в главата - да се запасим с резервни части - тези , които ще станат кът и които евентуално биха дали фира и нямат заместители - така ще си решим доста проблеми за в бъдеще, но все пак мисля , че нещата няма да останат така - със сигурност има и ще има много фенове на тази марка - тя така или иначе си стана култ , бяха подигравки и какво ли не , пернишки голф и т.н. , но аз съм сигурен , че един ден нашите деца и внуци ще реставрират някои от останалите екземпляри , защото има коли емблеми и голф 2 е една от тях, за коя друга марка автомобили ( че и точен модел и платформа мк2) се е говорило в "сблъсък" , "шоуто на слави" , "господари на ефира" и куп още публикации... - това ще си остане легенда и ще има стойност - бъдете сигурни , а и в чужбина - Меркел с голф 2 е била , тя пък му иска някакви 10 000 ... евро , а де а такава цена как ви се струва (ако не се лъжа това му беше цената ) :mrgreen:

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 25 дек 2012 11:00

Matematiks написа:Eй много разбирачи тука в тоя форум ве се навъдиха :screwy пастирана друг път

Може и пастирана да е,ама и коша на двигателя ли са пастирали и калниците отзад в багажника ли?

ПО мнотора всички пастмаси ГРЕЯТ ,пастиране друг път

Колата е един път!

Честита Коледа. И моля Ви не бъдете толкова наивни....тая кола не е седяла в завода бре...погледни деругите в багажника на калниците отвътре....товарен е кюмюр в germany яко :Mr Green Fun

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 25 дек 2012 11:52

Части има и то оригинални. При такъв модел като Г2, а и Г1 от завода не могат да си позволят да не предлагат такива. Просто са съвсем наясно, че още много години ще има търсене.
И се получава две в едно. Хем фенът е доволен, хем печалбите големи.
Говоря за този сайт :arrow: http://www.vw-classicparts.de/
Не си мислете, че има само публикуваните неща. Преди около половин година им изпратих запитване (по ЕТКА номер) за дузина части за Голф Кънтри. Имат всичко.

По въпроса с обявата. Не е никак лоша колата, но личното ми мнение, че това е кола, която или я купуваш и я прибираш някъде, за да старее на топло или правиш проект. Проект бил той оптичен или силов, или и двете. Но ако ще правиш силов според мен по-добре да се търси здраво купе от GTI. Поне базата на оборудване е по-висока. Под база имам предвид окачване, спирачки, стабилизиращи щанги, магаре и т.н. и т.н. Не че и с такъв тип кола няма да станат нещата, но средствата ще са малко по-други.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 25 дек 2012 12:57

brabus написа:Части има и то оригинални. При такъв модел като Г2, а и Г1 от завода не могат да си позволят да не предлагат такива. Просто са съвсем наясно, че още много години ще има търсене.
И се получава две в едно. Хем фенът е доволен, хем печалбите големи.
Говоря за този сайт :arrow: http://www.vw-classicparts.de/

А някакви примерни цени ще може ли, че нещо почнах да се разубеждавам за дизеловото Г2?

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 25 дек 2012 14:31

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203