До колко време трябва да се регистрира автомобил в КАТ ?
Re: До колко време трябва да се регистрира автомобил в КАТ ?
Добре де, признавам си, че съм невеж по тая тема, но ако колата е "Нов Внос" и я купуваш от частно лице, което я е купило от чужбина, освен договора за покупка няма ли да искат и документите от чужбина?
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Естествено, но документите дали я купуваш от автокъща или от частно лице са едни и същи.Чуждия талон на колата,договора или фактурата между тамощния продавач и лицето от което купуваш и вече фактура от тукащната автокъща или договор за покупко продажба между лицата ако то е частно лице.
-
- Автомобил:
- Двигател:
mely написа:Абе ти кола купувал ли си.Единствените документи които му трябват на купувача са договор за покупко продажба или фактура - в случая договор.Знаеш ли как ги боли х..я ония от КАТ откъде я е купил .Важно е да не излиза като издирвана.Кви толкова документи те гонят.Щом колата е от евросъюза и митнически декларации не му трябват а преди трябваха.Май пишеш само да си чешиш пръстите.Момчето има конкретен въпрос ...не се обаждай щом не знаеш.
Извинявам се на колегата за спама.
Ми от началото на годината само две. Достатъчно ли е?
Какви документи ти трябват при регистрация в КАТ съм писал в една тема малко по-надолу в раздела.
Ти знаеш ли какво искаш да ми обясниш?
В Германия, Швейцария, Австрия, Италия и т.н. при покупкопродажба на кола се пише съответния договор, както тук. До тук добре. И казуса е:
Отивам аз Х в държавата Германия например, и харесвам кола която продава германеца У.. пишем договор за покупкопродажба (в Германия договора се нарича Кауфентраг, доста хора го знаят) между мен Х и германеца У. Колата предварително е отписана от Германия, върнал си е номерата и са му били печат на талона, че е снета от отчет.
Идвам си аз в България с договора между мен и гемрнеца У и документите на колата. След няколко дни решавам да продам колата. Така... след два ди идва купувач от българия, ще го обозначим с З. Разбираме се за цената и т.н. и от там нататък?
Аз към колата имам немския талон и договор за покупкопродажба между мен и германеца У какво да дам на купувача българин З???
- mely
- Двигател:
На база твоя договор...пред нотариус договор за покупко продажба между теб и българския купувач и воалааааа.Това съм го играл като ми вкараха кола отвън и аз не исках да е директно на мое име.
-
- Автомобил:
- Двигател:
mely написа:На база твоя договор...пред нотариус договор за покупко продажба между теб и българския купувач и воалааааа.Това съм го играл като ми вкараха кола отвън и аз не исках да е директно на мое име.
Сиреч отиваме при нотариус с немския талон на колата на който талон пише името на немеца и с един хвърчащ договор между мен и немеца, че аз съм купил колата? И правиме договор между мен и купувача тук, че аз му продавам някаква кола.
Ок и с какви документи отива човека в КАТ?
Талон на колата, който е с името на някой си немец. И договор между мен продавача тук и него. Така ли?
Първо от къде да знаят в КАТ кой съм аз, че да му продавам на човека З тази кола?
Второ както писах това е незаконно - аз да му продам кола, която съм внесал с цел продажба. ТОва се преви през фирма и се плаща данък печалба.
п.с. Един жокер - в Германия, Италия, Австрия и т.н. популярди държави за купуване на кола, договора за покупкопродажба не се сключва пред нотариус. Теглиш го от интернет и го попълваш с продавача у тях.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Bavarcho написа:
п.с. Един жокер - в Германия, Италия, Австрия и т.н. популярди държави за купуване на кола, договора за покупкопродажба не се сключва пред нотариус. Теглиш го от интернет и го попълваш с продавача у тях.
Да и точно поради тази причина повечето автомобили идат с празен договор за покупко-продажба, който се попълва тук на място. Т.е. З си купува колата директно от германеца Y или поне по документи е така.
И после с договора и немския талон на колата отива в КАТ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 написа:Bavarcho написа:
Да и точно поради тази причина повечето автомобили идат с празен договор за покупко-продажба, който се попълва тук на място. Т.е. З си купува колата директно от германеца Y или поне по документи е така.
И после с договора и немския талон на колата отива в КАТ.
Точно така.
Само че си идват с попълнен договор. Най-малкото като купувам колата, ако му кажа на немеца "мойте данни в договора няма да ги попълваме" ще бие леко задна.
Идва си колата с договора, като дойде купувача българин З, се къса истинския договор между Х и У и се пише договор между Х и З. Като тоя договор вече е фалшив. И според него купувача българин З е отишъл до Германия и си е купил колата директно Х.
Това е единствения начин. Който пак да напомня е незаконен. По този самия препродавач/търговец не се явява никой на документи, по този начин са излъгани и повечето хора с крадени коли - предимно коли от Италия, продава се така колата, минава се КАТ и всичко е точно, след няколко дни италианеца обявява, че колата му е открадната и бинго.
Такива работи с 1223 договора, нотариус и т.н. не съществуват!
Най-сигурния и законен начин е като купиш колата от фирма вносител с фактура и т.н. (както съм описал в една тема малко по-надоло в същия раздел)
И защото темата беше за срок за регистрация, все пак да кажа - да има такъв 14 дневен срок за регистрация и той се отнася за първия вариант с фалшивия договор - там се пише по-нова дата на закупуване. 14 дневния срок започва да тече от момента в който колата е влезнала в България. За това и в КАТ се попълва кога е влезнал автомобила.
- mely
- Двигател:
Bavarcho написа:
И защото темата беше за срок за регистрация, все пак да кажа - да има такъв 14 дневен срок за регистрация и той се отнася за първия вариант с фалшивия договор - там се пише по-нова дата на закупуване. 14 дневния срок започва да тече от момента в който колата е влезнала в България. За това и в КАТ се попълва кога е влезнал автомобила.
От всичко написано от теб това беше по темата.
И въпреки всичко продължаваш със законно и незаконно.Ти първи нападна човека ,че едва ли не е престъпник като иска да продаде една кола и иска да вземе 500 лв отгоре.
Очаквам скоро и реклама от теб"Вкарвам коли-законно"Разбрахме те че коли вкарваш ама нямаше нужда от толкова пънене.И все пак ако идеш и купиш кола от СОБСТВЕНИК в италия много ми е интересно с какъв ли документ ще си дойдеш.С фактура-надали.
-
- Автомобил:
- Двигател:
mely написа:И все пак ако идеш и купиш кола от СОБСТВЕНИК в италия много ми е интересно с какъв ли документ ще си дойдеш.С фактура-надали.
Ако ще и в Зимбабве да купя кола от човек (собственик) ще се прибера с договор за покупкопродажба!
Обаче ако тръгна да продавам колата без да имам фирма, единствения начин е да скъсам договора и да напиша нов фалшив!
Няма няколко договора, нотариуси и т.н.!
Той човека ще си продаде колата все някак, но този дето я купи после да не си бие главата в КАТ. Пък нека всеки се опитва да прави каквото иска, нали това е демокрацията. Аз съвети давам, не се заяждам, само дето никой не иска да го разбере. А и мен ми е през оная работа кой как ще се оправя

- VWpassatb3 2.0 16v
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,аз май не съм за тази тема,но неоткрих подходяща!!!Значи на 24.01.2013година закупих от Монтана Фолксваген Шаран 1,9 ТДИ 90к.с. 1999 година.Колата е нов внос,отидохме в КАТ-Монтана с въпросния продавач,извадихме транзитни номера, и той направи договор между мен и немеца,така по този начин той не фигурира никъде.Днес отидох в КАТ-София за да я регистрирам при което там ми казаха,че не мога да я регистрирам,защото имат съмнения за направена интервенция на рамата,пратиха ме на рентген на колата и извадиха снимка.Извикаха колеги от 8-мо РПУ,защото се водя по адресна регистрация жк Дружба.Закарах колата до там на ход,като единия полицай се возеше при мен.Там я запечатаха,дадох писмени обяснения и ми казаха,че сега прокурор щял да вземе решение дали да ми бъде върнат автомобила,или да бъде конфискуван!!!Ако някой има подобен случай нека сподели,приемам акъл и съвети от всеки.Благодаря предварително на всички колеги

-
- Автомобил:
- Двигател:
VWpassatb3 2.0 16v написа:Здравейте колеги,аз май не съм за тази тема,но неоткрих подходяща!!!Значи на 24.01.2013година закупих от Монтана Фолксваген Шаран 1,9 ТДИ 90к.с. 1999 година.Колата е нов внос,отидохме в КАТ-Монтана с въпросния продавач,извадихме транзитни номера, и той направи договор между мен и немеца,така по този начин той не фигурира никъде.Днес отидох в КАТ-София за да я регистрирам при което там ми казаха,че не мога да я регистрирам,защото имат съмнения за направена интервенция на рамата,пратиха ме на рентген на колата и извадиха снимка.Извикаха колеги от 8-мо РПУ,защото се водя по адресна регистрация жк Дружба.Закарах колата до там на ход,като единия полицай се возеше при мен.Там я запечатаха,дадох писмени обяснения и ми казаха,че сега прокурор щял да вземе решение дали да ми бъде върнат автомобила,или да бъде конфискуван!!!Ако някой има подобен случай нека сподели,приемам акъл и съвети от всеки.Благодаря предварително на всички колеги![]()
Колата надали ще ти я комфискуват. Въпроса е колко време прокурора ще "мисли" дали да ти я върне. Шанса да я задържат доста време е голям, ри което колата виси някъде.
Просто който и да ме е питал му казвам изобщо да не си вкарва такъв автогол да купува кола по този начин.
За момента не можеш да направиш нищо.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”