Пасат б5, кой е най добрият и защо?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
respekt86
Автомобил: Golf 3
Двигател: aft

Re: Пасат б5, кой е най добрият и защо?

Мнениеот respekt86 » Нед 13 яну 2013 11:59

Vesislav_E написа:Карам Б5 1.8Т 1998г. вече 40 000км.За това време,освен нормалното обслужване(ремъци,ролки,масло,свещи)съм сменил две карета,два кормлини накрайника и клапан н75...Като цяло съм много доволен от колата. :applause:

А от разхода доволен ли си :)

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 13 яну 2013 12:14

Бе има и има . Много е относително всичко.Има хубави коли , но са на цена! Може и тук човек да намери нещо свястно , но е масова практика - да се "вкарват" коли на мн. километри ,карани от мурдари :evil: .Причината- ами от тях е печалбата на търговеца. Той няма интерес, да внася коли, от който ще има да чака да се продадат и то с малка надценка, при положение ,че има предлагане на доста по-ниска цена, но пък с доволно голяма печалба за вносителя, и на "същите", че и по-малко километри mhihi .А не е лъжа ,че българина гледа "тънкажа" ( масово е така).И в крайна сметка ,намразва марката и всичко край нея .

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 13 яну 2013 12:31

Излиза,че е така наистина,лично аз съм го практикувам!Не,че толкова съм разполагал с пари,просто намирам начин и давам повече при първоначалното вложение (покупка),което впоследствие се изплаща!Смених доста мотоциклета,и там важи..... :) Последният пример е сега с пасата-охулиха ме тогава разни познати,че едва ли не съм дал маса пара за кола......но кола,която не им липсва ни едно капаче,нито пък болтче и всичко си е на мястото,най-вече е "сток" :) На пръв поглед дреболии,но показателни.....поне за мен :да: Та така,ако имам възможност и занапред така ще правя,инвестицията се отплаща по един или друг начин :beer

Естествено,мое мнение.....такова е положението в държавата,всеки гледа от нищо нещо да стане....ако може без пари,ама да е хубаво :D

respekt86

Мнениеот respekt86 » Нед 13 яну 2013 13:05

Я кажете как ви е разхода на гориво.. и има ли го онова неприятно скърцане, когато колата мине през по голяма неравност(според мен от уплатненията или пластмасата) :)

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Нед 13 яну 2013 13:12

На тези въпроси какъв отговор о4акваш :roll:

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 13 яну 2013 13:26

При мен : Колата - А6 ,AFN,комби ръчка : градско...не мога да дам коректно мнение ,извън градско - под 4.7/4.8 не мога да го смъкна и то при по-агаля каране. Инак при каране към 130/140 с климатроник и немска нафта, натоварена добре :) не минава 6 кила на 100. И никакви "шумове" няма :D

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Нед 13 яну 2013 14:30

Гледай тебе да те кефи колега и хич да не ти пука кой какво казва. За разхода и поддръжката няма да научиш нещо съществено. При всеки е индивидуално, познати майстори, части с отсъпка и т.н. Аз за себе си мога да ти кажа, че при колегата с античната Б3-ка, който им сипа щедро на Б5, няма да отида никога. За мен майстор който си позволява да обижда главния си източник на доходи е просто...бивш. Да си пусне обявите във форума на Рено и после ще разправя колко здрави били Б5 защото не е виждал нито един при него.
Кола не се избира и търси във форуми, а с обикаляне, гледане и каране. Легне ли ти на сърцето, каквото и да ти разправят, пак ще я вземеш, каквато и да е тя, а ако искаш нещо ново, икономично и без проблеми...пробвай в Юнитрейд :wink:

Потребителски аватар
Vesislav_E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesislav_E » Нед 13 яну 2013 14:33

Аз не съм много добър пример за разход,защото педала почти винаги е до долу :D ,всеки сам си преценява,се пак бензин 150 коня не е най-икономичния вариант,но решиш ли винаги можеш да му сложиш газ(1.8т я понася доста добре). Иначе на дълго с нормално каране ми дава 7.5-8 бензин,градско не обръщам внимание не мога да кажа...

respekt86

Мнениеот respekt86 » Нед 13 яну 2013 17:48

Извънградското ти е добре :) с каква скорост?

Последна промяна от gr_kanev на Нед 13 яну 2013 20:49, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутон "цитат", има и "нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 14 яну 2013 10:50

Soze13 написа:Гледай тебе да те кефи колега и хич да не ти пука кой какво казва. За разхода и поддръжката няма да научиш нещо съществено. При всеки е индивидуално, познати майстори, части с отсъпка и т.н. Аз за себе си мога да ти кажа, че при колегата с античната Б3-ка, който им сипа щедро на Б5, няма да отида никога. За мен майстор който си позволява да обижда главния си източник на доходи е просто...бивш. Да си пусне обявите във форума на Рено и после ще разправя колко здрави били Б5 защото не е виждал нито един при него.
Кола не се избира и търси във форуми, а с обикаляне, гледане и каране. Легне ли ти на сърцето, каквото и да ти разправят, пак ще я вземеш, каквато и да е тя, а ако искаш нещо ново, икономично и без проблеми...пробвай в Юнитрейд :wink:

:applause:
Като за начало - я виж дали и в Рено форума си нямам обява - ще се изненадаш,че и там имаме,защото колегата се занимава само с френски чудеса на техниката... :mrgreen:
За В5 и В5.5 - изобщо повечето от вас не пожелахте да се замислите,че не казвам,че са лоши,понеже ги правя по цял ден и само такива гледам (което изобщо не е вярно,понеже правя какви ли не коли от VAG групата и имам наблюдения над какво ли не), а защото имат една купчина заводски недомислици и те рано или късно си казват думата,а ремонта им струва 3 кофи с пари в общия случай.Точно затова не мога да кажа на някой с чиста съвест - вземи си В5 или В5.5, добра е, понеже трябва да го излъжа и то много сериозно,а целта на форума е да си помагаме. Ако някой ме пита за Голф 4 или за Ауди А3 или за Шкода Октавия примерно, ще чуе съвсем други неща,а и такива правя на равно, дори повече от колкото В5 и В5.5..ама друго си е да захраниш така,без малко да помислиш ;)
Архаичната В3-ка е минала над 120 000км само при мен, вярвай ми, има причини да си я карам и определено не са, че не мога да си купя В5, В5.5 ;)
Да,както и вие казахте - В5 и В5.5 са ми основния доход, така е,от тази гледна точка аз много ги обичам и много се радвам, че хората си ги купуват - а защо е така? Сигурно понеже са супер здрави и всички ги разцепват от каране и влизат в сервизите всеки месец само за масло,ремъци и филтри... mhihi :bowdown (моля да не ми отговаряте на въпроса,не искам да правя спор от темата на колегата).
На никой никога не съм му казал "взел си си боклук",понеже си е негово право да си го харесва и да си го кара,както си е мое право да си карам моята кочина...обикновено клиентите сами си казват "взех си боклук и съм налял една кофа с пари в него" ,не само за В5 и В5.5 ...

:beer

SoWhat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SoWhat » Пон 14 яну 2013 11:34

Информацията, която дава колегата зфа159 е много ценна. Не може човек, карал една или две марки коли да спори коя е най-хубавата от всички. Ако има впечатления, примерно, от една марка и модел, но на различно гориво, то информацията би била безценна. Според мен, автомобилите, направени за масово потребление (от всички марки), сравнени по едни и същи общи критерии /години, пробег, вида на пътищата, качеството на горивото/ горе-долу се развалят по едно и също време и начин. Т.е. на определено време винаги се сменят/правят скъпо струващи части/ремонти - ходова част, съединител, скоростна кутия, нещо по двигателя и т.н.
Така че, безкрайно трудно и твърде субективно е да се каже коя кола е "най-хубавата".
Да, всички мечтаем да караме Форд Мустанг, но не можем да си го позволим. Затова аз съм доволен от моята Б5 1.8Т и си я карам вече четвърта година.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пон 14 яну 2013 12:38

Е...така казано,по-добре звучи,не само B 5/5.5 ,a повечко хора сме "прецакани"... :lol: Защото караме амортизирани каляски при невъзможността за нови такива :да:

zfa159 живо здраво-ще се търсим (дано да НЕ де :) ) :beer

respekt86

Мнениеот respekt86 » Пон 14 яну 2013 13:43

В спора се ражда истината zfa158 :) Благодаря за информацията :) Ако жешаеш можеш да добавиш какви са най честите повреди при тези коли ;)
За сега съм се спрял на 1.8 моторите и tdi 110коня afn

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 14 яну 2013 13:47

Отвори раздел "Пасат", както и "Дизел" раздела и си вземи пуканки. Вярвам, че бързо ще се ориентираш за евентуалните греди, които те чакат като(ако) вземеш такъв автомобил. :beer Ще ти дам няколко жокера с ключови думи:
- маховик
- серво
- пали+топла
и т.н. mhihi
Няма да се плашиш, мерак се гаси с пари :012:

Потребителски аватар
lusko_vabel
Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот lusko_vabel » Пон 14 яну 2013 14:30

Как да няма Б5 и Б5.5 по сервизите като всеки иска хубава кола и евтина, е такова понятие няма.Аз от година и нещо карам Б5 1.9 тди 110 афн и съм много доволен и съм сменил само ролки ремъци и маслото и други дреболии.Та мисълта ми е, че виждаш хубава примерно Б5ица лъсната направена от всякъде за малко пари и най - вече на РЕАЛНИ 186000 км и като погледнеш моментния километраж сочи от 0 до 20км максимум което моментално те навежда на мисълта, че километража е въртян, а тя преди това е била най малко на 600- 700 хил. км.Купуваш колата първите дни всичко ок, но след това започват дефектите е как да не започват като тя е смазана от каране и и е дошло времето за ремонти и "чужденеца" я е изхвърлил на пазара, и съответно идва при нас и започваме да я правим.За това аз си взех моя Пасат на 308000 км сега е на 319000 много съм доволен преди това колата е карана още 6 години в България.Така, че както се казва кола и жена на късмет.Та съвета ми е колега търси кола от частно лице, и да има горе долу нещо ориентировачно като сервизна книжка да имаш някаква представа.А лично ти предлагам АФН мотор има теми обсъждан е дават го като монго здрав и надежден мотор.И да не забравяме за турбото всеки ще каже, че турбото издава багажа да така е но и то има някакъв живот по принцип съм чувал за нещо от со сорта на 350000 400000 км. но не знам.Извинявам се, че малко се поувлякох :D :D :D.Успех с покупката и сподели какво си направил. :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”