Писмо за данък от Германия след закупуване на автомобил.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Писмо за данък от германия след закупуване на автомобил.

Мнениеот icoico » Пет 18 яну 2013 22:07

За тоя данък мисля не приемат пара кеш на гише в цуласунгсамта, защото на мен 2 пъти в различни провинции ми искаха номер на банкова сметка в страната, от която да се преведе сумата. В противен случай, пише на сайта на ADAC,

http://www.adac.de/infotestrat/fahrzeug ... fault.aspx

те препращат към финансамта или някоя банка да се оправяш...и не ти издават номерата докато не се...та нищо чудно номерджията да се изучил да взема парите +нещо отгоре на хората и да дава Einzugsermächtigung(пълномощно за теглене) от него си :dontknow: Номерджиите и застраховки продават, на леко завишени цени, та другояче не си обяснявам как може да попадне точно неговата сметка в това писмо :gruebel

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 18 яну 2013 22:43

И аз така мисля. Когато купувах едната кола продавачът не искаше да си даде сметката, за да си вземат данъка от нея. Аз бях готов да му ги платя, но той настояваше, че не знае колко точно ще е и един вид да не се мине... Онези пък казаха, че няма начин да се плати в брой - трябва си немска банкова сметка.

В крайна сметка казаха, че единствения начин да се плати в брой е да се отиде на около 20-30 км. в друг град, където има Финанцамт, където платихме данъка - 23-24 евро.

В случая с колегата, предполагам, че този с номерата е взел някое евро отгоре за "услугата".

Нормалната цена за номера, разрешително, данък, застраховка е около 150 евро. На колегата са му взели общо 192 евро - значи 40 евро си е прибрал този с номерата за услугата с данъка.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 18 яну 2013 23:11

И аз мисля, че така е станало - малко горница заради предоставянето на сметката за услугата. Но трябва да се провери "на сигурно", за да не стане мечешка услуга, и затова реших да ги прозвъня по ред на номерата. За съжаление не съм единствения на телефона, както и можеше да се очаква.

40 евро за услугата не ми се вярва, по скоро застраховката му е била малко по скъпа и 5-10 евро за сметката и данъка.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Съб 19 яну 2013 18:05

:mrgreen: Ей ме на и мен.. и на мен ми пратиха таково писамце 24 еуро, таксата е за немските номера за периода от.. до.. дето съм джиткал из Немско.. на листа има и банкова сметка имат и майл.. Само се чудя дали първо да не пусна майл, или да им преведа сумичката, не ща да съм длъжник нокому.Като си ги искат ще си се плащат.

nikec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikec » Пон 21 яну 2013 19:53

Моля някой който е наясно да постне тука email адреса на който да се изпращат запитванията ?

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пон 21 яну 2013 22:48

Изчакай и утре, да видим дали ще отговорят, адреса е най-лесно...Само че като им пуснеш и ти мейл дигаш тупурдия за същото, за което им писах и аз (сиреч твоя проблем), и ангажираш хората ненужно.
Както вече ти казах, ме препратиха от едно място на друго, няма да ме учуди от 2рото да препратят към 3то...

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Вто 22 яну 2013 9:19

Аз зачаквам да видя какво ще излезне като инфо и следя темата.

Потребителски аватар
Чудомир

Re: Писмо за данък от Германия след закупуване на автомобил.

Мнениеот Чудомир » Вто 22 яну 2013 10:48

Искат и името на този, който е регистрирал номерата, за да ми дадат информация. Ако искаш ми го пусни на л.с. а ако искаш сам да занимаваш дай мейл за да ти препратя техния отговор.

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Сря 23 яну 2013 11:20

Получих отговор - при регистрацията е бил наличен документ за издърпване на данък от сметката на фирмата, която ти е издала табелите. С една дума - в твоя конкретен случай нищо не трябва да правиш.
Довечера ще ти препратя мейла, за да си го имаш.

nikec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikec » Сря 23 яну 2013 11:34

Благодаря за отделеното време , както и за добрата новина.
Имаш две бири от мен.

Има една тема с инструкции как се купува кола от Германия. Там би било добре да се допълни кой, къде и как плаща въпросния данък и ако е възможно снимка за примерен документ... , че като се получи подобно писмо да е спокоен купувача.
В крайна сметка никой не би искал да е длъжник на никой.

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Сря 23 яну 2013 12:26

Ммм да добра идея. за тази цел може да направиш едно хубаво копие на твоя документ от финанцамта а пък аз ще изтрия от него твоите лични данни и ще покажа нагледно къде трябва да се внимава за определени думички

nikec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikec » Сря 23 яну 2013 19:46

Ами нямам други документи от Германия освен цитираните тук :

nikec написа:Ето ги и документите останали ми от там :

Регистрационния номер WI-798I на колата може да се види тук в заграденото на ръка с елипса :
http://www.flickr.com/photos/26681720@N ... hotostream

Доколкото преводачката преведе - тези по-долу би трябвало да са някакви застраховки...
http://www.flickr.com/photos/26681720@N ... otostream/
http://www.flickr.com/photos/26681720@N ... otostream/

Нищо не откривам за данъци или 24 Евро !

Помня , че докато регистрирах колата в КАТ-Варна ми взеха един или повече документа, май беше немския регистрационен талон на стария собственик.

bratvlad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bratvlad » Пет 01 мар 2013 15:12

Здравейте колеги
Не се шашкайте от тези писма,аз също получих едно такова в единствения случай,когато не си вадих сам номера,а продавача се ангажира с това.След това съм вадил още поне 5-6 пъти номера в същия град и не съм имал проблем.Имах и едно подобно писмо от полицията,поради нарушение(карал съм със зимни гуми с некви шипчета-пък те били забранени).Полицаят ме глоби 50 евро след 1 час обяснения и ми каза до 24ч. да съм извън Германия,после получих писмо,че минималната глоба била 100 и да съм доплатил.Чакат ме вече 5 година,никъде не съм имал проблем,минавам ежемесечно паспортен контрол по летища,проверявали са ме и магистралните куки-нищо.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пет 01 мар 2013 21:27

:mrgreen Аз тръгнах да плащам.. обаче от тяхното писмо не е ясно към кой точно да се пусне плащането. Банкера ми е приятел, и на него не му стана ясно ,сметката я проверихме, банката ама кой е получатела.. тъпо и малко я забатачих тая история.Писах им майл.. на английски.. ама йок отговор.. 4 ден вече..

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 28 юни 2013 11:12

Ъп...понеже оня ден регистрирах кола с цолови номера в цуласунгсамта ми предложиха алтернатива- или да платя данъка от банкова сметка или кеш в печатницата за номера, от които после те да си го дръпнат. Явно хората са се ориентирали вече в пазара...(това в Баден- Вюртенберг)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”