С Български транзитни номера кола от Германия
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: С Български транзитни номера кола от Германия
На последната си кола ,процедирах по следния начин. Търговеца си имаше човек който се занимаваше с документите . Поискаха ми 200 ойро за цялата работа .Помислих малко ,сметнах си разходите напред-назад и...му дадох парите пък аз отидох с половинката да ядем пица
.след два часа всичко беше тип-топ .

Аз нямам намерение да му давам 270 евро на швабата ако трябва ще отида сам до даначното ще си пратя всичко сам !!! застраховка сам ще си направя и предполагам ,че ще спестя 170 евро !!! колата е евро 4 по калкулации данака и нетрябва да е повече от 25 евро.
Все пак със 120 евро сами половината бензин !!!
Все пак със 120 евро сами половината бензин !!!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Сподели после кое как е станало ,че нещо ми се види 270-170 равно на..100 ойро ...Никога не съм слизал на тез' пари за цялата галимация 

Да вметна ,че има и колеги авантюристи
които си минават цялото трасе през Румъния
с жълтите номера.

Прекарах вече 8 автомобила откакто е "проблемът" с жълтите номера през Унгария. Всеки път едно и също. Никакво внимание от страна на патрулките по магистралата (дано и в бъдеще да е така), на Надлак 20евро на кола и и минавам. През деня слизам от магистралата на втората отбивка за Сегед и после крам по стария път до границата - няма полицаи. Когато е тъмно минавам по магистралата докрая - точно там е опасното да ви селектират със жълти номера през деня. На границата подготвяш 20евро и казваш "традиция" и минаваш. В случай, че сте повече от една кола всеки сам да си плаща по 20евро, иначе като види повече пари в първата кола започва да се пазари за повече. С или без ТЮФ - никой не се интересува, респективно не се отразява на рушвета. Не се карайте с тях, не влизайте в конфликти и реплики. Всичко това Ви обезпечава безпроблемно преминаване на границата.
В Германия вече ми дават една декларация, че има случаи на върнати от Унгарска и Чехска граница - нищо за глоби. При управление с жълти номера в Холандия глоба 450евро - непише за разлиак между немски и холандски талони. При ПТП в Испания, Португалия и Франция "драматични" глоби до 2500евро.
На финала: 60евро жълти + 20евро рушвет - 80евро
поне 125евро червени - разликата е 45-50евро - няма страшно едва ли ще раздадете толкова за рушвети!
В случай че автомобилът няма ТЮФ - е
динствения начин е жълти.
ИЗБЯГВАЙТЕ ПРЕМИНАВАНЕ НА УНГАРО-РУМЪНСКАТА ГРАНИЦА ПРЕЗ НОЩТА С ЖЪЛТИ НОМЕРА - пазарлъкът е жесток, започват от по 80 евро на кола и накрая се съгласяват на 25-30евро, но след 1,5-2часа "преговори". По- добре спрете да поспите до сутринта.
Интересно ми е ако някой е минавал Унгарско-Сръбска граница с жълти номера последните 2месеца да сподели как е.
Успех на всички!
Това е от 17 октомври има и хора от ноември ,декември .
Задалже ще пишем как сме взели трасето

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Позачетох го този форум. Значи рушветите са от 20 до 50 евро, според зависи колко пъти ще те спират.
Това, заедно с цената на жълтите номера от 80 евро, прави 100-130 евро общо.
Ами то червените номера като са 150 евро, реално "икономията" е 30-50 евро, което за мен лично не си заслужава риска и да си на тръни през цялото време. Естествено при положение, че колата има TUV и могат да се вземат червени номера (Друг е въпроса, че кола без TUV можеше да си купиш и тук от Горубляне и няма смисъл да ходиш за такава до Германия).
Всъщност най-изгодно според мен е да си закачиш една платформа и с нея да отидеш в Германия, да обикаляш, да си намериш кола и да си я качиш на платформата и да се върнеш, без да й слагаш номера.
Това, заедно с цената на жълтите номера от 80 евро, прави 100-130 евро общо.
Ами то червените номера като са 150 евро, реално "икономията" е 30-50 евро, което за мен лично не си заслужава риска и да си на тръни през цялото време. Естествено при положение, че колата има TUV и могат да се вземат червени номера (Друг е въпроса, че кола без TUV можеше да си купиш и тук от Горубляне и няма смисъл да ходиш за такава до Германия).
Всъщност най-изгодно според мен е да си закачиш една платформа и с нея да отидеш в Германия, да обикаляш, да си намериш кола и да си я качиш на платформата и да се върнеш, без да й слагаш номера.
- PabloEscobar
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57D30O2
simtol написа:....
Аз и друго ще ти кажа. Мой познат му ги свалиха миналата седмица на границата.

Здравейте колеги това за жълтите номера просто вметнах ,че въпреки всичко има хора които поемат огромния риск да потеглят към Унгаро-Румънската граница . За мен той е непреднамерен ! Не бих рискувал да остана по средата на нищото без номера и да се чудим какво да правим..Просто забелязахме ,че някой наши сънародници чакат да стане нощ да минат като кукумявки Унрагия и дасе наредят от ранна утрин на границата с молитвите да ги пуснат с рушвети разбира се ! Ще заложа на червените ! с молбата към търговеца да плати с неговата банкова сметка данъка на колата за един месец а аз даму дам тези 23-24-25 евро.Застраховка ще си направа от nondos.com
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
simtol написа:Здравейте колеги това за жълтите номера просто вметнах ,че въпреки всичко има хора които поемат огромния риск да потеглят към Унгаро-Румънската граница . За мен той е непреднамерен !
Ааа, доста е преднамерен даже

Миналия месец като пътувах през Унгария ми направи впечатление доста голямото количество автомобили с жълти немски номера по магистралата. Беше като филм по "Нешънъл Джиографик",сещате се, антилопите гну пресичат реката и от време на време изскача голям крокодил(бял с мигаща синя лампа) и завлича някоя под вода

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
На български транзитни номера зелена карта няма как да извадиш
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
Кола без TUV може да се купи и да се сложат червени номера,но трябва да мине пак нещо като TUV които да прецени дали е годна да предприеме пътуване.
С жълти номера може да се пътува само в/до определени държави които застраховката трябва да позволи след запитване.
Преди седмица дойде Руснак с БМВ е39 с жълти номера и го питах дали мисли с жълти номера да пътува и ми каза,че определени държави може.. кой не знам
С жълти номера може да се пътува само в/до определени държави които застраховката трябва да позволи след запитване.
Преди седмица дойде Руснак с БМВ е39 с жълти номера и го питах дали мисли с жълти номера да пътува и ми каза,че определени държави може.. кой не знам
-
- Автомобил:
- Двигател:
големи цигании за някакви 50-100 евро...
около 150 евро са ти червените номера със застраховката за 2 седмици. Данъка е 15-20 евро (зависи от колата разбира се)... Общо-взето няма да ти излезе по-евтино отколкото с автовоза (1200 казваш). Единствено предимство е, че ще си видиш сам колата преди да я купиш... Останалото са недостатъци - губиш си времето, а и винаги има риск от повреда, ПТП и др. на чужда територия... След някое такова събитие, пак ще ти трябва автовоз...
Впрочем във Франкфурт заедно с документите ти дават една бележка (квитанцията за платената такса), с която можеш да си закараш колата до пункта за регистрация за да ти сложат стикера.
около 150 евро са ти червените номера със застраховката за 2 седмици. Данъка е 15-20 евро (зависи от колата разбира се)... Общо-взето няма да ти излезе по-евтино отколкото с автовоза (1200 казваш). Единствено предимство е, че ще си видиш сам колата преди да я купиш... Останалото са недостатъци - губиш си времето, а и винаги има риск от повреда, ПТП и др. на чужда територия... След някое такова събитие, пак ще ти трябва автовоз...
Впрочем във Франкфурт заедно с документите ти дават една бележка (квитанцията за платената такса), с която можеш да си закараш колата до пункта за регистрация за да ти сложат стикера.
- bace_go6o
- Автомобил: lek
- Двигател: AFN 97
Братле, какъв ще да е тоя автовоз да ти докара колата до БГ за 1200 лева ... Що ли си мисля, че има и за по 700-800 лева ...
Както каза колегата преди мен, единственото предимство, е че ще си видиш колата преди да дадеш и останалите пари за нея .. .Ама вече щом си я капарирал, какъв е смисъла да я гледаш. Ако търговеца е келеш, не ти ли хареса колата и не искаш да я купиш, може и да не си видиш капарото ..
Дано поне екскурзията ти мине гладко
Успех

Както каза колегата преди мен, единственото предимство, е че ще си видиш колата преди да дадеш и останалите пари за нея .. .Ама вече щом си я капарирал, какъв е смисъла да я гледаш. Ако търговеца е келеш, не ти ли хареса колата и не искаш да я купиш, може и да не си видиш капарото ..
Дано поне екскурзията ти мине гладко

-
- Автомобил:
- Двигател:
bace_go6o написа:Братле, какъв ще да е тоя автовоз да ти докара колата до БГ за 1200 лева ... Що ли си мисля, че има и за по 700-800 лева ...![]()
Дано поне екскурзията ти мине гладкоУспех
За 700-800 лева има от Италия, което е между 800-1400 км. Направи си сметка от Северна Германия, колко километра е разстоянието

- bace_go6o
- Автомобил: lek
- Двигател: AFN 97
Banicharka написа:За 700-800 лева имa от Италия, което е между 800-1400 км. Направи си сметка от Северна Германия, колко километра е разстоянието
Да има и от Италия, но има и от Германия ... Може би се престарах с тези 700-800, но айде, нека са 800-900 ... Казвам го защото съм бил свидетел ..

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”